Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Valentinsdagen – alle hjerters dag

14. februar er Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag. Den engelske tradisjonen med å sende valentinskort har spredt seg til store deler av verden. Nå er det også vanlig å gi sin kjære romantisk oppmerksomhet i form av blomster, sjokolade og gaver. Små, søte ord til sin hjertes utkårede sendes gjerne på SMS, MMS eller Facebook.

Les mer..

Julens religiøse symboler

Det har vært, og er fortsatt, en kirkelig tradisjon å la ulike typer julepynt symbolisere deler av det kristne julebudskapet, ikke minst pynten på juletreet. Treet i seg selv symboliserer det eviggrønne, og grantreets form henspeiler på treenigheten.

Les mer..

Santa Lucia

Det har blitt tradisjon å markere Luciadagen 13. des­ember, som bidrar til å spre lys og glede nå som vintermørket har senket seg over oss.

Les mer..

Adventstiden er nær

Advent kommer av latinske ”adventus Domini” (”Herrens Komme”) og begynner 4. søndag før jul, mellom 27. november og 3. desember. Advent i protestantisk og katolske kirker varer i fire uker, i den ortodokse kirke seks uker, men i de reformerte kirkene i Storbritannia og Nederland holder man ikke adventstiden så høytidelig.

Les mer..

Lykkekaker som spådomsmiddel

Har du hørt om Lykkekaker («Fortune cookies»)? Faktisk er lykkekaker å regne blant de mest utbredte spådomsmidlene. De færreste tar dem på alvor, men det er heller ikke mange som avslutter en middag på kinesisk restaurant i USA uten å lese spådommen på strimmelen som befinner seg inni kaken/desserten.

Les mer..

– Jeg har alltid følt at jeg skal hjelpe mennesker

LESERPRATEN: Magic Magasin har lesere i alle aldre, flest kvinner. Fellesnevneren for de fleste er at de er interesserte i overnaturlige ting. Da Hege Holmen fra Kongsberg ble spurt om å stå frem i bladet, sa hun straks ja. Hun har selv evner som hun ønsker å videreutvikle, og i en travel hverdag prioriterer hun å lese om åndelige ting.

Les mer..

Trollfolkets vårfest

Feiring av natt til første mai, Valborgsaften eller Valborgsmesseaften, har ingen spesielle tradisjoner i Norge. I andre nordiske land, slik som Finland og Sverige, har man derimot lange tradisjoner for å markere den siste dagen i april, som en av årets store festdager. Slik er det også i Tyskland. Alle fortellinger om heksenes nattlige ritt til Blokksberg er lagt til nettopp denne dagen, eller nærmere bestemt til natten mellom april og mai. Selv om datoen ikke har noen tradisjon i Norge, er Troms en sentral del av folkloren omkring Valborgsaften fra andre nordiske land.

Les mer..

Karmahoroskop – en veiviser til et bedre liv

– Karmisk astrologi viser hva som er planlagt for oss i dette livet. Hva vi skal gjøre for å leve i harmoni med oppgaven vi har fått. Det er en kilde til å forstå utfordringene vi har valgt, hevder Roar Krogshus fra Oslo, som har arbeidet med karmisk astrologi i en årrekke.

Les mer..

Hvem er dine ekte venner?

Det er skremmende mange unge som lever i en boble innenfor husets fire vegger, som ikke har ekte venner, men bare har kontakt med sine Facebook-venner.  Nå viser ny forskning at bare ca. ¼ av dine Facebook-venner i realiteten bryr seg om deg.

Les mer..

Elisabeth fra Norge ble verdens mest klarsynte

I fjor vant Elisabeth Gimsøy "Jakten på den 6.sans" på TVNorge. I februar reiste hun til Nederland for å bli med i den internasjonale versjonen av serien "The Best Psychic of the World 2011". Nylig ble det kjent at Elisabeth fra Norge ble kåret til verdens mest klarsynte.

Les mer..