Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Min usynlige hjelper

Dette skjedde sommeren da jeg var 16 år. Jeg selv, mine to brødre og foreldrene våre, var på vei til hytta vår på Vestlandet. På veien dit stoppet vi i et tettsted nord i Gudbrandsdalen, slik vi pleide å gjøre.

Les mer..

Natten som ga meg ny innsikt

Jeg har opplevd tre skilsmisser i livet mitt. Det har vært svært så dyrekjøpte erfaringer for meg og kostet meg mange tårer og mye sorg og smerte. Det har ikke vært konfliktfrie eller vennskapelige skilsmisser altså.

Les mer..

Esther ble hjemme

Kona og jeg har flyttet en del. En gang hadde vi ei snill eldre dame som nabo. Esther, som var enke, sa at hun satte pris på besøk.

Les mer..

Min fiskekompis og jeg

Bjørnar og jeg har fisket en del sammen. I en periode så jeg ikke min fiskekompis, men så møttes vi i en forretning.

Les mer..

En sensommerdag

Det var en sensommerdag, og jeg gikk på veien mot Inner Fuggelåsen på Sandstad, Hitra. Jeg hadde gått opp Grønnbakkveien og innover forbi bommen.

Les mer..

Einarsen

Einarsen var minst en gang pr. dag innom kona mi og meg. Som jeg selv, har Einarsen også vært pensjonist en tid. Han har nå slitt en del med sykdom, og humøret er på nullpunktet.

Les mer..

Tidlig kveld

For mange år siden, etter avlagt privat eksamen på realskolen, trengte jeg penger til videre skolegang. Var heldig. Fikk jobb på anlegg. Skulle være med på byggingen av nytt skolebygg i gangavstand fra hjemmet mitt.

Les mer..

Spelet i Maridalen

For noen år siden var jeg og en venninne i Maridalen for å se årets oppsetting av Maridalsspelet. Handlingen foregår ved Margarethakirken i Maridalen, en kirkeruin fra tidlig middelalder, og dette årets spel handlet om Svartedauen.

Les mer..

Sminkekunstens historie

Sminke har en sterk posisjon i dagens samfunn, men ifølge utgravninger har også oldtidens kvinner og menn pyntet på fasaden med alskens remedier. Mange måtte betale en høy pris for bruk av sminke. Blyhvitt, hvitfarge som ofte ble brukt som ansiktspudder, inneholdt giftig bly. Langvarig bruk kunne føre til hudreaksjoner og i verste fall forgiftning med døden til følge.

Les mer..

Bilskaden

Sandra og jeg ble kjent med hverandre på nittitallet da vi var medlemmer i samme meditasjonsgruppe.

Les mer..