Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Kari Viktoria: En sann og ekte healer

Kari Viktoria Staksrud har lang erfaring som healer. Med hendene kan hun fjerne og lindre smerter, men hun fungerer også som sjelesørger og har en spesiell evne til å veilede mennesker. Gjennom håndspåleggelse kan hun gi energipåfyll til mennesker som føler seg ”utbrent”.

Tips en venn på e-postTekst og foto: Kari Flaata Halling

I en 111 år gammel gedigen bygård på Frogner i Oslo bor healer Kari Viktoria Staksrud. Leiligheten hennes, som har vært hjemmet hennes i 30 år, er som å gå tilbake til svunnen tid. De mange rommene er fylt med møbler, reiseminner og ting som er samlet gjennom et langt liv.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Boksamlingen er allsidig. Her finnes klassisk gresk filosofi, kristendom og parapsykologi i skjønn forening. På bordet i dagligstuen ligger den viktigste boken av alle: Bibelen.

Les også:
Healing: Underverker for kropp og sjel

Kanal fra høyere makter

- Helt fra jeg var 17 år har jeg vært klar over at jeg hadde spesielle evner. I 1983 fortalte en synsk mann meg at jeg hadde en kanal for kosmisk kraft som ikke var åpnet ennå, og når den ble åpnet, ville jeg komme til å utrette mirakler. Mennesker har alltid kommet til meg, og de har sagt at jeg har så gode hender. Jeg har bestandig tatt mye på folk. Men det var først etter at jeg var hos den denne synske mannen, jeg merket kraften jeg hadde i hendene, forteller Kari Viktoria, en godt voksen dame med en utrolig utstråling. Hun formelig lyser av godhet og medmenneskelighet.

- Det tok likevel flere år før jeg ble en effektiv healer, selv om jeg ofte testet evnene mine på venner og kjente. Så reiste jeg til Botswana i Afrika på to års jobbing i regi av Norad, og der oppsøkte jeg flere heksedoktorer. De registrerte også evnene mine, fortsetter Kari Viktoria. Etter at hun kom hjem fra Afrika i 1988, åpnet kanalene seg, og hun begynte så smått å praktisere som healer.

- Hvordan kan du forklare den kraften som strømmer gjennom deg?

- Jeg tror jeg er en kanal for Gud, som for meg er en gammel mann i himmelen. Jeg har pasienter som har kreft, og da bruker jeg ikke ordet kraft eller krefter. Jeg bruker i stedet ordet energier, som kommer gjennom meg, for jeg er en kanal fra høyere makter. Når folk spør om de må være kristne og tro på Gud for å ta imot healing, så svarer jeg: - Nei, du tror nok ved å komme hit, og hvis du har opplevd tordenvær, så vet du at det er energier som er sterkere enn oss! 

Et mirakel

- Det er stort sett mennesker med smerter som kommer til meg, derav mange kreftpasienter. De har prøvd alt og deres siste håp er at jeg kan hjelpe. Enkelte ganger har svulster blitt borte, men jeg sier ikke at kreften er helbredet. Jeg sier at de i øyeblikket er symptomfrie, men at svulster i verste fall kan dukke opp igjen, forteller Kari Viktoria. Hun har mange fantastiske historier å fortelle om mennesker som har fått god hjelp av healingen, og i beste fall blitt helt friske:

- En mann kom hit med bukspyttkjertelkreft og hadde fått beskjed at han hadde ca. tre måneder igjen å leve. Han ble frarådet av legen sin å gå til sjarlataner og kaste bort pengene sine. Han var hos meg mange ganger. Etter ti måneder insisterte datteren på at faren skulle ta nye bilder, og det viste seg at den store svulsten var borte. Hver september skrev datteren til doktoren på Ullevål sykehus: - Far lever! Mannen levde i ni eller ti år, og det må man vel kalle et mirakel.

Pyramidekraft i stuen

Kari Viktoria driver fortsatt med healing, men har ikke så mange pasienter som tidligere. Hun er opptatt av et helhetlig menneskesyn, omtanke og troverdighet:

Kari Viktoria15 
Kari Viktoria 15: Den store bygården har et tårn, som ligger rett over Kari Viktorias stue. Hun kan tydelig kjenne pyramideenergien i stuen. Foto: ABP World Group Ltd.

- Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra pasienter som har fått det bedre. Mange har også fått overraskende beskjeder fra sine leger og er friskere enn hva de hadde forventet ut fra medisinsk behandling.

Kari Viktoria tror på pyramidekraft. Den store bygården har et tårn, som er rett over hennes egen stue, og hun merker godt til pyramidekraften. Det har også andre sensitive mennesker gjort, blant annet to verdenskjente helbredere, som har vært på besøk.

- Jeg reagerer på energier ved at jeg straks begynner å gjespe, både når jeg gir healing og hvis jeg går under pyramiden. Jeg blir både trett og avslappet samtidig som jeg får krefter, sier den spesielle healeren.

Hun bruker ikke pyramideenergien på pasientene sine. Hun føler også det er unødvendig å bruke musikk, lys, dufter eller andre ting når hun utfører healing.

I det hele tatt er hun så herlig alminnelig, og det registrerer pasientene hennes:

- Først spør jeg pasienten om det er noe han eller hun vil snakke med meg om. Jeg overfører energi ved å holde på vedkommende med hendene mine. Jeg har fått et kompliment som jeg setter veldig pris på, og det er: Du er så normal, du!

Bereist dame

Mange har spurt Kari Viktoria hva hun har arbeidet med tidligere. Da blir de gjerne litt overrasket når hun svarer at hun er utdannet revisor, som i mange år har jobbet med regnskap. Men hun har også reist mye, langt mer enn de fleste:

- I to år var jeg hushjelp, nærmere bestemt kokk og sjåfør i USA. I 12 år var jeg reiseleder med bussreiser i Norge og Europa, blant annet var jeg fem måneder i Jugoslavia. I to og et halvt år satt jeg bak rattet som sjåfør hos Buss og Limousin service, fartet land og strand rundt i en minibuss med forretningsmenn eller turister. Som nevnt var jeg også to år i Afrika. Gjennom mitt arbeid har jeg møtt mange forskjellige mennesker, og det gjør jeg fortsatt. Jeg tror det har vært en mening med dette. Det har vært med å kvalifisere meg som healer. Hele livet har jeg prøvd å utvikle meg som person for å bli et bedre medmenneske, noe jeg håper å ha lykkes med, sier den spesielle damen.

#kampanje2#

Heksedoktorene

- I Afrika møtte jeg de lokale heksedoktorene. De var veldig kunnskapsrike når det gjaldt å samle urter og vite hva de skulle brukes til. Jeg lærte mye om urter, men har ikke hatt mulighet til å bruke det her hjemme, sier Kari Viktoria, som var veldig stolt over å bli budsendt til en pasient som lå nesten lam. Dette var veldig spesielt, ettersom hun var både kvinne og hvit i huden:

- Det var sikkert ikke så mye jeg kunne gjøre, men damen hadde vært ett år på sykehuset, og mange heksedoktorer hadde prøvd å hjelpe henne. En norsk lege som bodde på samme sted som jeg, sa at antagelig hadde damen tuberkulose i ryggraden. Jeg holdt på henne, masserte bena hennes, og sa til familien at de også måtte gjøre det. Men jeg vet ikke hva som skjedde videre med henne.

Kari Viktoria gir et eksempel på at urtemedisin kunne brukes på de utroligste måter:

- Når kona har mistanke om at ektemannen er utro, blander hun spesielle urter i middagen. Blid og hyggelig serverer hun middag, og vet at urtene vil snu hans sinn til henne igjen. I mellomtiden er hun ikke sint, grinete og mistenksom, men hun er hjemme og venter på ektemannen, lager god mat og er hyggelig mot ham. Da får han dårlig samvittighet og ser på kona med nye øyne. Jeg mener at i dette tilfellet handler det mer om psykologi enn urter, for kona tvilte jo ikke på at urtene ville virke. 

Samboer med spøkelser

- Jeg tror at oldemoren min fra Valdres går igjen her i huset. En synsk kunstner så en person som hadde gått over til den andre siden, som fulgte meg og hjalp meg. Han tegnet damen han så og viste tegningen til tanten min, som utbrøt: - Hvordan kan du ha tegning av min farmor? Jeg hadde aldri sett bilde av oldemoren min.

DSC_0039 
- Her i gangen har jeg sett spøkelser, som brå skygger over skulderen, sier Kari Viktoria. 

Bortsett fra oldemoren, er det en dame og en herre som går igjen i huset. Ifølge Kari Viktoria er mannen liten, lubben og bærer et klokkekjede. En synsk venninne mener det er en som har bodd i huset rundt ca. 1915.

- Jeg er ikke redd spøkelsene og ser på dem som hjelpere eller beskyttere. Jeg ser dem ikke tydelig, men som skygger, og når jeg føler en er i nærheten, kan jeg si: - Ok, er det der du er i dag!

For en del år tilbake var Kari Viktoria i Amerika, og mens hun var der, hadde hun innbrudd i leiligheten i Oslo. Det merkelige var at hun ikke ble frastjålet noe:

- Min synske venninne så at det var to menn som var her, men de hadde blitt skremt og følte at de ikke var alene i leiligheten. Tro eller ikke tro, jeg kan ikke bevise noen ting, men jeg må jo ha lov å takke mine hjelpere?

Godkjente healere

- Vi skulle alle bestrebe oss mer etter å være snille og gode. En god samtale, en kjærlig hånd, det er massevis av healing i det. Det er mange flinke healere, men det er et fåtall som utretter noe fysisk i healing sammenheng. Trenger du en healer, må du finne en som er godkjent av healerforbundet eller har gode referanser. Det er ikke healerforbundet som godkjenner healere, men pasienter som har hatt god erfaring med oss har fylt ut et skjema og gitt sine referanser til healerforbundet, sier Kari Viktoria, som er veldig glad for å få lov å hjelpe sine medmennesker.

- Ikke alle healere er like seriøse. Hvis du går til en healer eller helbreder, og du føler at det ikke hjelper etter noen ganger, så har du selv et ansvar for å ta det opp med vedkommende, eventuelt stoppe behandlingen. Jeg sier til mine pasienter at de bør kjenne en bedring etter fire ganger!

Kari Viktoria legger sine hender på skuldrene mine, og en behagelig varme strømmer gjennom dem. Selv begynner hun straks å gjespe.

Før jeg forlater leiligheten, stikker min navnesøster til meg et kort, som hun pleier å gi til de som har vært hos henne. Her står det skrevet:

Kjære medmenneske

Det jeg vet er at det overføres energi gjennom mine hender til deg. Hva denne energien gjør for deg, kan jeg ikke gi noe løfte om, men min erfaring er at den er velgjørende. Velkommen er alle som ønsker å komme.
Se alltid mot solen, så har du skyggene bak deg!
Ring meg når du trenger meg.
Ring også og fortell hvorfor du ikke trenger meg.
Med kjærlige tanker

Kari Viktoria Staksrud

Kari Viktoria kan kontaktes på telefon 22 44 42 84

Slik blir 2022 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.