Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Healing: Underverker for kropp og sjel

Healing er en populær og anerkjent form for alternativ behandling, som gjør underverker for kropp og sjel. Det finnes uttallige healingformer å velge mellom. Felles for disse er den kjærlighetskraften, også kalt universalkraften, som kanaliseres gjennom healeren til pasienten. Healerens arbeidsverktøy er de varme hendene.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

I uminnelige tider har håndspåleggelse hatt en sentral plass i norsk folkemedisin. Etter hvert som den vitenskapelige medisin vant frem, regnet man med at folkemedisinen ville forsvinne for godt, derfor ble forskerne på slutten av 1960 årene overrasket over at den i høyeste grad ennå var levende. Tidlig på –80 tallet, parallelt med den voksende interessen for alternative behandlingsformer, ble varme hender et begrep, og mange begynte å kalle seg healere.

 

I dag er healing en populær og anerkjent form for alternativ behandling, som i stadig større grad også blir brukt ved landets sykehus.

Les også:
Kontakt med dyr gjør oss friskere
Aromaterapi - godt for kropp, sjel og sinn

Berømte healere

I vår tid har det vært mange berømte healere, blant dem amerikaneren Edgar Cayne, som stilte diagnoser i transe, og den engelske spiritisten Harry Edwards, som praktiserte til sent på 1970- tallet, og som selv mente at han var et medium fra åndeverdenen.

Av norske håndspåleggere er kanskje Marcello Haugen den mest kjente. I dag står healeren ”Snåsamannen” Joralf Gjerstad (83) fra Nord-Trøndelag i en særstilling. Joralf påstår healingkraften er en gave fra Gud. I 60 år har han brukt fritiden til å hjelpe rundt 50 000 mennesker, og han har aldri tatt betalt. Boken: ”Snåsamannen - Kraften som helbreder” ble en av bestselgerne før jul i fjor. Her har forfatter Ingar Sletten Kolloen gått grundig til verks med å dokumentere miraklene Joralf har utført.

-  Legevitenskapen står høyt hos meg. Hvis ikke ville jeg ikke hatt samvittighet til å holde på med dette her. Jeg ble selv dødssyk, ingen andre enn leger kunne reddet livet mitt. Jeg er overrasket over at så mange healere og andre alternative behandlere kan drive virksomheten sin uten denne respekten, sier Joralf Gjerstad.

Mange har også fått god hjelp gjennom fjernhealing av Solei Bakken (Chani) hos Magic Circle. Les den gripende artikkelen Chani ga oss et smertefritt liv.

Kjærlighetskraft

Healing betyr på norsk heling, det vil si å gjøre hel ved å overføre legende energi, vanligvis gjennom hendene. 

Ifølge healere finnes det en energikilde som noen mennesker kan kople seg inn på og overføre til andre for å helbrede både fysiske og mentale sykdommer. Det snakkes om en utrolig sterk kjærlighetskraft, som også betegnes som: Universalkraften. Denne kraften kanaliseres gjennom healeren til pasienten.

Noen av de sterkeste formene for healing er spiritualistisk healing, håndspåleggelse og healing ved hellige steder, som Lourdes i Frankrike. Håndspåleggelse betegnes ofte som kanalisering av en høyere kraft. Kraften kommer fra ”de oppstegne mestere”, som er meget sterke, vibrerende sjeler på et høyt nivå. Healeren åpner opp for pasienten og gir dem av denne kraften, men gir også mye av seg selv. Likevel er det sjelden en healer blir utbrent. Det virker som jo mer en healer sender ut, desto mer påfyll får healeren tilbake.

Hva gjør en healer?

Virkningen av healingen kan variere, avhengig av pasientens mottakelighet, åpenhet for forandring, og vilje til å helbredes. God kommunikasjon mellom healeren og pasienten bidrar også positivt. Healing har vist seg å være virksom uavhengig av pasientenes og healerens personlige tro. Erfaringsmessig virker det likevel som om mennesker som generelt er åpne som personer, også er mer åpne for virkningen av healing.

Healing praktiseres på forskjellige måter. Noen healere holder hendene direkte på pasientens kropp der det sitter smerte eller sykdom, andre holder hendene over kroppen og arbeider kun i auraen. Helbredelse via hendene regnes først og fremst som en måte å overføre energi til en pasient for å sette i gang kroppens egne selvhelbredende evner.

Healing oppleves høyst forskjellig. Mange føler varmen fra healerens hender, energistrømninger, prikkende fornemmelse eller kjenner økt energi. Andre kan bli avslappet og tunge i kroppen. Noen føler ingenting, selv om de kan merke forandring etterpå. Healeren kan kjenne kulde fra pasientens kropp, noe som kan forklares med energiblokkeringer. Noen får kortvarig forverring av symptomene etter behandlingen.

Alle har evnen

- Vi kan lære å spille piano, men ikke alle blir en god pianist. På samme måte sies det at vi alle har evnen i oss til å kunne heale. Kan vi lære å bli en like god healer som den som har medfødte evner?

Spørsmålet stilles til Carin Lindgren (Kali) som har vært på Magic Circle. Hun gir følgende svar:

- Jeg mener at den som virkelig går inn for å bli healer har medfødte evner, eller der er en drivkraft tilstede som manifesterer seg i et inderlig ønske om å hjelpe, det være seg mennesker eller dyr. En viktig ingrediens hos en god healer er klarsyn. Vår største og mest kjente healer Marcello Haugen var jo først og fremst synsk, og ut fra sitt klarsyn så han hva som plaget folk, og han så også hva han kunne hjelpe med.

Kunne ikke han hjelpe, så henviste han klienten til lege. Noen ganger sendte han med en lapp til legen om hva han så feilte vedkommende. Er leger healere? Er en sosialarbeider healer? Var Moder Theresa healer? Ingen av disse vil si at de er healere, men er det ikke det de egentlig er? Er vi alle til syvende og sist healere, i alle fall en og annen gang?

Energien gjør jobben

Det samme spørsmålet stilles til Mari Solei Bakken (Chani), som også har praktisert fjernhealing på Magic Circle:

- Alt er styrt fra den høyeste vilje og kjærlighet. Alle mennesker er åpne når de kommer hit til jorden. De fleste av oss lukker igjen ved seksårsalderen. Noen forblir åpne som meg selv. Når det gjelder healing vet jeg ut fra meg selv at alt har vært styrt fra jeg kom hit og at det var min høyeste vilje. Når det gjelder andre som åpner opp for healing senere i livet, kan dette være rett for de og med i deres sjelsutvikling.

For meg finnes det ikke gode eller dårlige healere. Alt er tilpasset hvert menneskes behov der vi er. Jeg tror ikke at jeg har sterkere evner enn noen andre som åpner opp senere i livet.

Det eneste jeg vet er at ingen kan måle energi. Kjærlighet kan ingen binde eller styre. Kjærlighetskraften har alt i seg selv og kommer fra Kilden Gud og går til det høyeste potensialet til hvert menneske. Det er nok for meg, sier Chani og bekrefter at alle kan åpne opp for healingkraften i oss selv:

- Mange gjør dette for å hjelpe seg selv gjennom forløsning av blokkeringer og selvutvikling. Denne kraften vil alltid gå gjennom den frekvensen som du som menneske er på. Alle må gå sine steg av utvikling, derfor skjer healing på flere forskjellige lag av energi. Om du går til en healer og opplever at du går ned i energi, eller ikke blir bra etterpå, er min mening at du trenger å dukke inn i gamle følelser og blokkeringer før alt blir bra. Det vil alltid bli en prosess i kroppen etter endt energiarbeid, dette skjer som regel etter all behandling. Så er det de som blir bra med en gang. Dette er de som er ferdig erfart i forhold til den problemstillingen som lå til grunn. Som healer tar jeg aldri ansvar for hva som skjer under healingen, det er alltid den høyeste kilden Gud i samarbeid med klientens høyeste selv som avgjør dette. Om du som healer går inn med ditt ego i forhold til dette, vil det alltid skje hinder, og man kan oppleve å bli blokkert i sin tjeneste. Jeg pleier å si til de som åpner opp for healing gjennom mine kurs:

Det er energien som gjør jobben - den vet alltid hva som er det høyeste og beste.

Noen Healingformer:

Reikihealing

Reiki bunner i gammel healingtradisjon. Utøvere av reikihealing har gjennomgått et harmoneringskurs før de kan opptre som kanal for livskraftens energi. Det er denne kraften reiki har sitt navn fra, ”rei” betyr universell og ”ki” livsenergi. Utøvere av reiki kan oppnå tre nivåer før de når mestergraden. Reiki Forbundet Norge, telefon 936 54 397 el. 924 89 335

Chakrahealing

Chakra er sanskrit og betyr hjul. Det refererer til de syv energisentrene i kroppen. Healing er å formidle eller overføre livsenergi. Chakrahealing er å tilføre energi til de syv chakra vi har på visse steder på vår fysiske kropp. Man kan også gi healing til spesifikke kroppsdeler.

Krystallhealing

Her benyttes krystaller i tillegg til den kanaliserte healingkraften. Krystallene er et redskap som blant annet kan brukes til å forsterke og absorbere energien, og derfor løse opp blokkeringer og justere ubalanser.

Universell Hvit Tids Healing

Urgammel, universell healingkunst, som gir oss muligheten til å arbeide med en målsøkende healing, gjennom tid og rom. En healing som individuelt søker etter problemer og finner behovet. Healingen kan både lege og roe, men påvirker også for eksempel omgivelsene positivt. Healingen kan balansere alt, både fysisk og psykisk og følelsesmessig.

Kirurgisk healing

En healingmetode med helt spesielle teknikker. Healeren går inn og jobber med kirurgiske operasjoner i energikroppen. I stedet for å jobbe på det fysiske planet, løfter man opp frekvensen et nivå, slik at man kan jobbe på et rent energiplan. Den som behandler har et team av hjelpere med seg. Operasjonene utføres med blant annet energi instrumenter som ikke er fysiske. Instrumentene ligner på våre tradisjonelle instrumenter. Behandlingen stabiliserer og reparerer energiene, slik at det blir naturlig flyt i kroppen. Kirurgisk healing utføres som oftest ved nærbehandling, men noe kan også utføres gjennom fjernhealing (avstandsbehandling).

ThetaHealing

ThetaHealing er en metode som helbreder fysiske, mentale, emosjonelle og nedarvede begrensninger, men teknikken er mer enn en helbredingsmetode. Den kan brukes på uttallige temaer i livet for å bringe frem glede, transformasjon og utvikling. ThetaHealing er kanskje den mest direkte og effektive helbredelsesmetoden vi kjenner til i dag. Grunnen til det er at healingen utføres direkte av Skaperkraften mens vi er i theta.

Fjernhealing

Fjernhealing er å sende energi på avstand til klienter, noe som også benyttes av healere i Magic Circle. Les mer: www.altomhealing.no

Godkjente Healere

Er du i tvil om hvilken healer du skal bruke, kan det være en retningssnor å sjekke om healeren er medlem av Det Norske Healerforbundet. Det innebærer at minst ti brukere på egen hånd har fylt ut forbundets spørreskjemaer og bekreftet effekten av behandlingen. I tillegg må to anerkjente healere ha gitt sin anbefaling.

Healerforbundet har også en liste over healere som driver kursvirksomhet. Gå inn på hjemmesiden under linker: www.healing.no 

Kilde til artikkelen : Dr. Andrew Stanway: Naturlegen