Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Paranormalt fenomen eller åkergraffiti?

Kornsirkler er i fokus som aldri før. Spørsmålet er om dette er et paranormalt fenomen eller åkergraffiti. I programmet Den andre siden, torsdag 9. september på FEM, blir det en omfattende diskusjon rundt dette.

Tekst: Kari Flaata Halling

- Jeg har bare en ting å si til de som tror kornsirkler er menneskelaget; det viser bare at man vet for lite om dette, uttaler Eva-Marie Brekkestø, frontfigur i Norsk Kornsirkelgruppe og en av gjestene i programmet "Den andre siden".

Tips en venn på e-post

Gjennom de siste 10 årene har hun tilbragt ukevis i Sør-England for å studere det omdiskuterte fenomenet. Nylig ble hun også involvert i to kornsirkler utenfor Skien, som går under uforklarlige fenomener.

Selv om Eva-Marie mener at det er umulig at mennesker står bak, er hun likevel ikke overbevist om at det er krefter utenfra som forsøker å kommunisere med oss gjennom kornsirklene.

Av langt mer ”jordisk kraft” er den andre gjesten i programmet, den britiske kunstneren Rob Irving, som lager kornsirkler. Etter at han sto frem som kornsirkelmaker, er han blitt ”headhuntet” av blant annet Coca-Cola, Nike, ”The Sun” og Greenpeace for å gjøre nye kornsirkelstunt.

- Sirkelmaker Rob Irving er med oss på Skype for å snakke om kornsirkler og hvorfor han lager disse, sier programleder Gro-Helen Tørum, som selv har tatt fenomenet i nærmere øyesyn da hun i sommer besøkte Wiltshire, sør i England. Det vil hun selvsagt fortelle om i torsdagens program fra "Den andre siden".

Se programmet torsdag 9. september kl. 21.30 på FEM.

Les også:
Kornsirkelsommer
Mystiske kornsirkler i Skien
Slik kan du besøke kornsirklene

Se episode fra sist gang "Den andre siden" snakket om kornsirkler:
http://www.mefeedia.com/watch/25723984