Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Ann-Magritt kommuniserer med en annen verden

Ann Magritt har kommet på rett hylle i livet når hun arbeider på linja hos Magic Circle. Livets skole har vært hard og brutal, men hun har lært av prøvelsene og kommet styrket ut av det. Hun har erfart at hennes egne evner har blitt sterkere etter traumatiske hendelser. Nå er det viktigste i livet å hjelpe andre.

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

- Jeg har kommunisert med en annen verden siden jeg var lita jente. De overnaturlige, synske evnene er antagelig medfødt. Det var helt naturlig for meg å ha det slik. Jeg kjente jo ikke til noe annet, sier Ann Magritt.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Den ungdommelige 65-åringen, mørk som natten i håret, med frisk hudfarge og nydelige blå øyne. Øynene er rammet inn av sort mascara og eyeliner, som forsterker blikket. Hun ser allikevel ikke mørk og mystisk ut. Tvert imot er hun en folkelig og trivelig dame, som til tross for at hun har en sterk historie å fortelle, har beholdt sitt gode humør og barnslige sjarme.

Tøff oppvekst

- Faren min var alkoholiker. Han drakk så lenge jeg kan huske. Omtrent den eneste gangen han var edru, var da han skulle fiske, men det var jo det som tok livet av ham også. Han druknet under en fisketur. Han var veldig snill når han var edru, men når han var full, var han helt forferdelig. Han slo mora mi. Jeg hoppa ut av vinduet da jeg var fem, seks år og løp midtvinters barbent i pyjamas i søle og is ned til Grønland politistasjon for å skaffe hjelp til mora mi, forteller Ann Magritt. Hun er enebarn og er født og oppvokst i Oslo. Faren druknet da hun var 17 år. Det gikk sju måneder, og døde moren døde av kreft, så vidt fylt 40 år. Ann Magritt måtte stort sett ordne opp i alt med begravelsen:

- Jeg hadde en mormor, men hun var en gammel dame. Jeg overtok leiligheten etter mor og far, og bodde alene der. Det var mitt eget ønske. Jeg følte at når jeg hadde hjemmet mitt, så hadde jeg i hvert fall noe. Fordi jeg var så ung, så måtte jeg da verge. Myndighetsalderen var 21 år den gangen.

Ann Magritt fikk jobb i Oslo kommune som tannlegeassistent. Det var tøft å greie seg økonomisk. Hun har klart seg bra siden, men det har ikke alltid vært like enkelt.

- Jeg hadde ingen å rådføre seg med eller be om hjelp, og ikke ville jeg bry noen heller. Slik er jeg vel også i dag. Vil greie meg selv, sier den trivelige damen.

Kontakt med ånder

- Det er flere i familien som har synske evner, blant annet morfar, som var veldig åndelig. Han forsto nok tidlig at jeg også ”så” ting som andre ikke gjorde. Jeg minnes at han ofte pleide å si til meg: - Trur du at du er aleine her, du da? Jeg var liten og svarte litt nølende ja. Han bekreftet at det var fullt av folk sammen med oss i rommet. Jeg synes det var veldig rart, men senere vet jeg jo at han hadde rett i det han sa, sier Ann Magritt, som har sett åndevesener komme og gå, men i huset hun bor nå er det stille. Hun har lukket igjen for åndeverdenen og er kun ”åpen” når hun er på jobb.

- Har du hatt kontakt med foreldrene dine etter at de døde?

- De har jeg lukket igjen for. Like etter at de var borte, kunne jeg ikke gå inn i stua, for jeg så fysisk at de satt der. Det ble for ”heavy” for meg. Jeg var jo så ung og bodde alene. Jeg tenkte at de skulle jo ikke være her. De skulle ha gått videre. Det var først etter at mora mi ble borte jeg opplevde at det sto folk bak meg som ikke var av denne verden. Det føltes veldig ubehagelig. Da jeg var i kjelleren for eksempel, så ble jeg helt iskald og kjente at det sto folk bak meg. Jeg torde ikke se etter hvem det var. Jeg ble redd, forteller Ann Magritt.

#kampanje2#

Traumatiske hendelser

Ann Magritt er en rotløs sjel, som har bodd mange steder opp gjennom årene. For to og et halvt år siden flyttet hun fra Løten til Ramnes utenfor Tønsberg. Hun bor alene og trives med det. Hun har to ekteskap bak seg. Første ektemannen er far til hennes tre barn, alle jenter. De var gift i 13 år. I dag er de gode venner og samarbeider godt. Hun har også fått fem barnebarn etter hvert, alle gutter. Dessuten har hun fulgt opp barna til hennes beste venninne som døde i 2008, og hun fungerer som bestemor for deres barn.

- Eldste datteren min har slitt med narkotika hele sitt voksne liv, og det har vært tøft. Hun ble mor til to barn, men den ene døde, sier Ann Magritt og viser bilde av en nydelig liten gutt som sitter på fanget til sin oldemor, Ann Magritts mormor.

– Jeg har lagt merke til at evnene blir sterkere etter traumatiske hendelser i livet, og det tror jeg er helt naturlig. Etter den siste skilsmissen for 11 år siden, begynte jeg med tarot som hjelpemiddel. Jeg bruker kortene for å forsterke eller bekrefte mine synske evner, sier den populære spådamen på Magic Circle.

- Jeg driver også med healing og skriver automatskrift, og det hender jeg renser hus, men ikke på telefonen. Det blir feil for meg. Jeg liker å være tilstede. Den mellomste datteren min ser veldig mye, men sliter med å ”lukke igjen”.  Hun ser faktisk mer enn meg, men jobber ikke med det, bortsett fra når jeg har en jobb med husrensing. Da hender det vi jobber sammen, sier Ann Magritt.

Automatskrift

- Hvem i åndeverdenen har du kontakt med når du skriver automatisk?

DSC00797 
Ann Magritt skriver automatisk. Bildet viser mormoren, som hun skriver gjennom, og barnebarnet som døde. 

- Jeg pleier å kontakte mormoren min, for jeg vet at hun passer på meg. Da moren min døde så ung, sa hun til mormoren min: - Mamma, jeg vet jeg skal dø, men du må ta vare på ungen min! Det lovet mormoren min, og hun var alltid til stede for meg.

Når Ann-Magritt skriver automatisk, tar hun på forhånd kontakt med mormoren og ber henne om å formidle budskapet:

- Jeg setter meg ned med kulepennen, og så begynner den å gå av seg selv. Det kommer fornuftige svar, men de er ikke skrevet med min håndskrift!

- Kjenner du igjen skriften til mormoren din?

- Noen ganger! For mange år siden, da jeg begynte å forstå at jeg skrev automatisk, så var det en dame som spurte om jeg kunne finne navnet på faren deres. (De var to søstre). Da jeg tok pennen fatt, kom det opp: Ole. Jeg ringte tilbake og fortalte dette. Damen ble så glad at hun gråt. Hun hadde funnet frem til to navn, og visste at ett av disse var riktig. Det ene var Ole.

Den hvite hesten

- Bruker du automatskrift på linja hos Magic Circle?

- Ja, hvis noen spør! Men det tar mye lenger tid. Det er raskere å bruke tarot eller synskheten, svarer spådamen og deler en annen liten historie med oss:

- En kvinnelig bekjent av meg hadde en bil, som sto parkert utenfor en butikk. Plutselig begynte bilen å rulle bakover i full fart på glatta, svingte unna to mammaer med barn og stanset helt inntil veikanten. Normalt ville bilen ha kjørt på dem. Jeg fortalte damen at jeg så det satt en mann i bilen og styrte den. Jeg bare visste det. Det hadde tidligere vært mye rart med denne bilen. Damen spurte om jeg kunne forklare hvem som opprinnelig eide eller kjøpte bilen. Via automatskrift kom det et navn på papiret, som visstnok skulle være et fornavn. Damen ble helt satt ut og mente dette ikke var mulig. Hun gjenkjente navnet, og det var et veldig spesielt navn, for vedkommende hadde et etternavn til fornavn.

Ann Magritt elsker gamle ting, spesielt bondeantikviteter. Rundt omkring i den trivelige stuen står ting som det knyttes minner til. I en gammel hylle står blant annet en nydelig, hvit hest, som mormoren eiet. Hun sa til Ann Magritt at når hun døde, skulle hun arve hesten hennes. Det gikk noen år, men mormoren hadde ikke glemt løftet sitt: - Nå må du huske på hesten din, sa mormor før hun døde, 91 år gammel.

Magic Circle

Ann Magritt jobber også litt som medium på linja hvis folk spør om det, men de fleste har spørsmål knyttet til kjærlighet og parforhold:

Ann-Magritt3 
Krystallkulen kan være et godt arbeidsredskap for en spådame. 

- Mange mennesker er ulykkelige på grunn av et dårlig forhold, og så tør de ofte ikke gå ut av forholdet, for de vet ikke hva som ligger foran dem. Jeg kan være veldig direkte. Jeg snakker ikke ”etter munnen” bare for å gi dem det svaret de ønsker å høre. Jeg ser i kortene mine og gir dem et ærlig svar. Kanskje får de greie på at det kommer til å gå bedre, eller at de kommer ut av dette på en ordentlig måte, men jeg kan også si at det vil være best å avslutte forholdet. Ingen er tjent med å leve i et dårlig forhold! Hvis det ringer noen på spåtelefonen og sier at de vil at jeg skal se på mannen deres, så kan jeg se på mannen deres gjennom dem. Jeg kan gi generelle opplysninger, men vil ikke utlevere denne personen, for han har ikke bedt om å bli spådd!

Som rådgiver har Ann Magritt erfart at kvinner på mange områder er sterkere enn menn:

- Kvinner takler for eksempel mye bedre å være alene. De er vant til å ta seg av hus, unger og matlaging i tillegg til jobb og karriere. Mannen er vant til å ha ei kone å støtte seg til, og han går sjeldent ut av et ekteskap uten at han har en kvinne som venter på ham. Kvinner forlater en mann fordi forholdet ikke er tilfredsstillende. Men selvfølgelig gjelder det ikke alle, understreker hun.

- Er det noe du ikke er spesielt god på?

- Folk behøver helst ikke ringe til meg for å finne ting eller mennesker. Der er jeg ikke veldig god. Folk kan spørre meg om stort sett det mest, og få ”en real spå”. Jeg liker å bruke kortene mine, for det føles som en trygghet på det jeg ser. Helse og død svarer jeg rett og slett ikke på. Hvis du er dårlig, gå til legen!

Ann Magritt innrømmer at det hender noen kunder kan være litt vanskelige:

- Jeg spør som regel etter fornavnet deres og hvilket stjernetegn de er født i. Da sier noen: - Er ikke du synsk? Ser ikke du det? Da svarer jeg at jeg har ikke noen knapp å trykke på. Jeg må ha et sted å hente informasjonen fra!

Bestevenninnen

Ann Magritt føler seg privilegert som har fått den store gaven å hjelpe andre mennesker. Men hun er også et varmt og sjenerøst medmenneske ovenfor egne venner og familie:

- Min beste venninne var alvorlig syk, men hun var fryktelig sta og ønsket ikke å gå til legen. Jeg kunne jo ikke la henne ligge alene, så jeg bestemte meg for å være hos henne. Jeg pakket dynen godt rundt henne og lot soveromsdøra stå åpen mens jeg så på TV i stua. Plutselig hørte jeg et brak fra soverommet. Jeg løp inn og fant venninnen min liggende livløs på gulvet. Jeg fikk ringt etter ambulanse, som kom like etterpå, men det føltes som en evighet!

Ann Magritt minnes at hun reagerte over at venninnen hadde ramlet ut av sengen. Det hadde hun aldri gjort tidligere, og det var ikke sannsynlig at hun skulle gjøre det.

- Heldigvis gikk det bra med henne, og jeg er overbevist om at vi fikk hjelp fra den andre siden. Jeg tror at min venninnes avdøde far dyttet henne ut av sengen, slik at jeg skulle oppfatte situasjonen og beholde venninnen min her på jorden en stund til. Jeg ville ikke ha forstått hvor alvorlig tilstanden var, hvis jeg ikke hadde hørt braket da hun falt ut av sengen, mener hun selv.

De to venninnene fikk litt ekstra tid sammen, men det gikk likevel galt til slutt. I 2008 døde bestevenninnen, som hun hadde holdt sammen med i 40 år. Også denne gangen var det Ann Magritt som fant venninnen, og det merkelige var at hun lå på samme sted på gulvet som hun lå tidligere da hun falt ut av senga.

- Jeg var helt knust. Et par dager etter at hun døde, lå jeg i sengen. Jeg frøs forferdelig, og så opplevde jeg at venninnen min var der for å ta farvel. Det var en god følelse, sier hun stille.

Skytsengelen

Ann-Magritt har en mannlig skytsengel, og det hender hun hører skytsengelens stemme inne i hodet. Ofte kommer den med advarsler. For ca. 10 år siden var hun på biltur og hadde med seg sin gode venninne som døde:

- Det var senvinters og mye slaps i veien. Kjørte i ca. 60 km på en rett strekning. Jeg hadde biler bak meg, og jeg så en bil komme mot meg langt der fremme. Plutselig brølte det en mannsstemme inn i øret mitt: - Sett ned farten til 40! Jeg skvatt i det samme, bremset ned forsiktig og så at ”nåla” gikk ned til 40. På den rette veistrekningen svingte bilen min ut, fortsatte tvers over veien og inn i autovernet. Så ”spratt” bilen ut igjen, snudde fronten inn i et berg på motsatt side, og så ”skvatt” jeg tilbake igjen og sto der jeg var da jeg hørte stemmen. Jeg tror at hadde ikke dette skjedd, hadde jeg kjørt ut og ”gått ned i lia”. Skytsengelen reddet meg! Etterpå kjørte jeg rett hjem, gikk ut av bilen, og så at den var helt smadret foran.

Kurs i tarot

Ann Magritt holder helgekurs, der hun lærer folk det mest grunnleggende ved bruk av tarotstokken. Neste kurs blir til høsten:

DSC_0106 
 Ann Magritt har lagt ut tarotkortene sine. Legg merke til den hvite hesten i bakgrunnen, et kjært minne fra mormoren.

- Det er 78 kort i tarotstokken. Vi går gjennom ett og ett kort og lærer deg hva ser du her! For du kan se noe annet enn jeg gjør. Det er din energi du skal bruke. Så må jeg lære deg å legge kortene, og vi må prøve oss frem for å få deg til å forstå hva ser du inni der. Du skal lære på kurset å bli trygg på at det du ser, det blir som en billedfortelling, det er jo bilder i kortene. Det første du må lære er å få nok selvtillit til å tro på deg selv, men det lærer du etter hvert som du legger kortene. Du må ha litt tålmodighet, og du må legge mange ganger. Desto mer du bruker kortene, jo mer åpner den åndelige bruken seg. 

- Hva er det som er skjebnebestemt, og hva er fri vilje?

- Når vi blir født og skal dø er skjebnebestemt. Noe av det vi gjør her i verden, er også bestemt på forhånd. Det ligger plantet i DNA og cellene våre. Men samtidig har vi den frie viljen. Den kan jeg bruke til å bestemme hva jeg vil gjøre og hvordan jeg vil leve livet mitt. Det er ikke riktig at alle andre skal bestemme over deg, for du har et ansvar for ditt eget liv. Vi har alle et ansvar for hvordan vi lever og hva vi gjør med livet vårt!

Selv om jeg har opplevd mye traumatisk i livet mitt, er jeg ikke bitter. Det ligger ikke for meg. Jeg har evnen til å legge ting bak meg, ta lærdom av det, og gå videre i livet, noe jeg synes alle bør gjøre. Jeg er en glad laks, jeg! sier hun spøkefullt.   

Tips fra Ann Magritt: Alle mennesker må lære å stole mer på seg selv og sin egen intuisjon. Husk at det første som dukker opp som regel er det rette.

Slik blir 2021 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.