7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

TVNorges gullgutt

Tom Strømnæss er programleder av Åndenes Makt og Jakten på den 6.sans. Hvem er så denne veltalende, sympatiske mannen, som knyttes til alternative programmer på TVNORGE? Vi fikk møte den populære programlederen.

TVNorges populære programleder Tom Strømnæss
TVNorges populære programleder Tom Strømnæss

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling Foto: Kari Faata Halling og TVNorge

Alle som har fulgt med på serien Åndenes Makt vil huske episoden fra 2005 med bestikket som falt ned fra hyllen på Stortorvet Gjæstgiveri, der programleder Tom Strømnæss og TV- crewet fikk en helt uventet, uforklarlig og til dels skremmende opplevelse. Dette gjorde også et sterkt inntrykk på meg som TV- titter, derfor foreslo jeg for programlederen at vi kunne møtes til et intervju nettopp her på det gamle, ærverdige gjestgiveriet.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Les også:
Englene var med meg i "Jakten på den 6. sans"
Møt Per Kaupang fra ”Jakten på den 6. sans”

Skremmende opplevelse

Tom er presis. Han er akkurat like imøtekommende og blid som han fremstår på skjermen. Vi tar lunsjen ute i det fine været.

Mens vi venter på serveringen, forteller programlederen om den spesielle hendelsen på Stortorvet Gjæstgiveri:  

- Når det gjelder Åndenes Makt, går vi vanligvis en runde med de som har opplevd uforklarlige ting. Etter å ha gått en runde med Igor Kalcik, eieren av gjestgiveriet, skulle vi et kvarter etterpå ta samme runden med en vaskehjelp.

Da vi kom opp i annen etasje, så vi at det lå kniver strødd utover gulvet i et anretningsrom, og plastkurven som  knivene lå i, sto utenfor døren på en slik måte at man måtte ha båret den fysisk for å kunne plassere den der. Vi visste at ingen personer hadde vært i annen etasje siden vi var der sist. Vi plukket opp knivene og kurven, og satte alt på plass i vegghyllen. Jeg fortsatte å intervjue vaskehjelpen, som skulle slutte på jobben samme dag. Han hadde vært her i 20 år, men nå torde han ikke være her lenger. Han ble rett og slett skremt ut av Stortorvet Gjæstgiveri.

Mens vi sto der og pratet sammen, så kom plutselig en tung skuff med gafler seilende ca. halvannen meter rett ut fra hyllen og ender på gulvet med et brak. Vi ble alle forskrekket, og vaskehjelpen mente det var et tegn på at hans beslutning om å slutte på gjestgiveriet var riktig.

Strømnæss bekrefter at under innspillingen av programmene, utsettes de for ting som er vanskelig å forklare, det kan være feil på det tekniske utstyret eller på produksjonsbilene, dører slamrer og åpner seg, vinduer åpnes og lukkes, lysene slår seg av og på osv.

En gang begynte et elektrisk tog, som var ute av drift, å kjøre rundt på gulvet. Omtrent samtidig begynte en stor og massiv smijernslysestake å vaie i taket. Men den erfarne programlederen innrømmer at ingenting kan sammenlignes med opplevelsen på Stortorvet Gjæstgiveri.

Etisk ansvar

Vi koser oss med maten, nyter sommersolen og har det hyggelig. Tom Strømnæss er korrekt og veltalende, likevel folkelig og trivelig. Han forteller om de 10 nye episodene av Åndenes Makt, som når dette står på trykk, er i gang på TVNORGE:

_tom lilli lena og grohelen i Åndenes Makt 58.jpg
Tom med Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Gro Helen Tørum fra "Jakten på den 6. sans"

- Det er ikke så mange kniver som går i bakken denne gangen, men de klarsynte har vært veldig flinke, fokuserte og meget treffsikre. De klarsynte er Lilly Bendriss, Gro Helen Tørum og Lena Ranehag, som var med i episoden fra Stortorvet Gjæstgiveri.

- Det er ganske fantastisk at folk stiller opp i et slikt program?

- Ja, men det er ikke så tabubelagt som det var å si at man har spøkelser i huset. Noen står frem på TV som en siste utvei. De har prøvd alt mulig annet og er såpass plaget at de til syvende og sist godtar å måtte vise frem kriker og kroker av sitt eget hjem. Det er jo en voldsom blottstilling de gjør. Vi har også et etisk ansvar, og det sørger vi selvfølgelig for å ivareta. Vi må ta personhensyn og påse at foreldrene på en måte er i stand til å ivareta ungene under et slikt press som det er å stå frem på TV.

Tom sier at han har møtt mange skeptikere som tror at de mystiske opptakene i Åndenes Makt er arrangert, men programlederen forsikrer at alt som skjer foran kamera er ekte:

- Vi verken trekker fra eller legger til. Det eneste vi gjør er å legge på musikk. Men det seerne får oppleve i serien, er helt autentisk.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Nyansert og balansert syn

Tom Strømnæss er født 23. desember, som er Steinbukkens tegn. Selv føler han å være typisk tegnet sitt - han har bena godt plantet på jorda, er ærgjerrig, gir seg ikke så lett og liker utfordringer. Han har aldri vært opptatt av paranormale- og eksistensielle ting eller religioner. Han har istedet forsøkt å finne svaret på livets gåter, derfor har han kommet inn i dette med et nyansert og balansert syn:

- Jeg er åpen for at det kan finnes ting som jeg ikke er i stand til å kontrollere. Jeg tror også at det er en del tilfeldigheter og en del teknikk som man kan bruke på en overbevisende måte i visse sammenhenger. Men etter hvert som jeg har holdt på med Åndenes Makt og Jakten på den 6. sans, så har jeg både ved selvsyn, og de erfaringene jeg har fått gjennom de jeg har møtt underveis, forstått at det er ting det ikke er mulig å forklare på rasjonelt vis. For å si det slik: Hvis det ikke finnes noen forklaring, hva er forklaringen da?

- Tror du på et liv etter døden?

- Tja, jo! Hva slags eksistens det er, har jeg ikke helt klart for meg. Når det snakkes om spøkelser i programmene, kan man undres om de har en valgfrihet. Å gå opp og ned gjennom en slags bane i en krok av et hus i 100 år, det er jo ikke særlig forlokkende det heller. Hvis jeg nå blir ånd en gang i tiden, og får en ny mulighet i det hinsidige, så vil jeg ha noe mer bevegelsesfrihet, svarer Strømnæss med sin lune humor og smittende latter.

- Jeg håper jo at jeg ikke har tatt med meg ”jobben” hjem, for å si det sånn. Klebeånder har vi jo vært ute for mange ganger i programmene. Men jeg får vel tro at de klarsynte vi bruker har såpass mye klarsyn at de ville ha sett om det var en klebeånd på meg!

Privatpersonen Strømnæss

- Du ser uforskammet sunn og frisk ut. Hvordan holder du formen ved like?

- Jeg har røyket i mange år, men sluttet for ti år siden. Snuser litt og er vinentusiast. I det hele tatt liker jeg god mat og godt drikke. Trener litt, holder meg i brukbar form. Igjen er det jobben som setter en kjepper i hjula for alt for regulære treningsprosjekter, men jeg har alltid trent en del, løpt litt, syklet litt, spilt fotball. Kaffe drikker han også. En kanne blir plassert på bordet.

Privatlivet vil han ha i fred. Han inviterer aldri til ”hjemme hos” reportasjer. Men det er ingen hemmelighet at han er gift med Bente Eriksen, bor på Nesodden, har en voksen datter som heter Line, og når dette står på trykk har han to barnebarn.

- Har du tid til hobbyer?

- Jeg spiller litt. Har et lite lydstudio i kjelleren, som jeg driver og leker meg på. Jeg er ikke noen stor musiker, men med litt teknisk hjelp, så kan man få det til å låte ganske bra. For øvrig bruker jeg litt tid på å spille på PC,  foto og film, samt å holde meg i form, sier den sympatiske karen og understreker at han overhodet ikke kjeder seg.

Svevende glass

Etter lunsjen tar vi en prat med Gry Bramsen, stedfortredende daglig leder på Stortorvet Gjæstgiveri og Strømnæss blir overasket når hun forteller at det fortsatt har skjedd uforklarlige ting etter at gjestgiveriet  ”ble renset” i forbindelse med innspillingen av Åndenes Makt  i 2005.

Etter åndenes Makt i 2005 har det blitt stille her, men det henger fremdeles litt igjen, forteller Gry Bramsen på Stortorvets Gjæstgiveri

Gry forteller:

- Det var en lørdag i mars. Vi hadde ” live” jazz musikk her, som vi har hver lørdag ettermiddag. Det var mange folk tilstede. Jeg jobbet som bartender og ekspederte en lang kø med folk som skulle ha øl. Klokken var rundt tre. Så kom en herre og satte fra seg et glass som var litt ødelagt. Det sto litt i veien, så jeg flyttet det til et sidebord. Jeg fortsatte å servere øl, betjente vel fire, fem gjester til, og helt plutselig så jeg ut av øyekroken at glasset på bordet løftet seg ca. en meter opp i luften, for så å bli slengt eller kastet to meter inn i hjørnet av baren, der det ble knust. Jeg ble litt stille og det ble også kunden som sto på andre siden av baren, for han så det også. Så ristet han på skuldrene og sa: "Ja, slik er det vel bare her!"

Gry tar oss med opp i 2. etasje. Tom har ikke vært her siden episoden med bestikket i 2005 og innrømmer at det er litt rart å se stedet igjen.

- Vi har hatt mange uforklarlige hendelser opp gjennom årene. Eieren Igor Kalcik har jobbet her i mange år og opplevd en del ting. Han hadde spesielt et problem med den innerste stuen i 2. etasje, men atmosfæren her er en helt annen etter at dere var her i 2005. Det har blitt merkbart stille i huset, men det henger fortsatt litt igjen. Tingene man opplever, stemmene man hører, folk som vandrer rundt, det er ikke ubehagelig, bare litt merkelig, mener Gry.

Les også:
Klart for nye spøkelsesvandringer
Lesernes egne historier

Kanalsuksesser

Tom begynte å jobbe med regnskap i Oslo kommune og jobbet der i 10 år. Han startet så et medieprosjekt og begynte å jobbe i Radio 1. I 3 år var han i TV2, ellers har han jobbet i TVNORGE siden 1993. Tom Strømnæss har vært prosjektleder for 71 grader nord, ellers er det Åndenes Makt og Jakten på den 6. sans han har befattet seg mest med.

Jakten på den 6. sans er blitt en kjempe-suksess for TVNORGE med 402.000 seere i gjennomsnitt og med 445.000 seere på den mest sette episoden.

- Det har vært viktig for oss å gjøre denne programsjangeren, som er alternativbasert, tilgjengelig og bred nok til at den fanges av andre som er utenfor den lille menigheten som jo på en måte sirkulerer rundt alternativmessen. Begge de to programmene har blitt TVNORGEs mest sette, og er kanalsuksesser som sådan. Utvilsomt har disse programmene nådd flere enn de som vanligvis går på alternativmesser. Vi treffer også folk som i utgangspunktet er ganske skeptiske til alt som har med alternativ tankegang å gjøre, og det er jo interessant, mener programlederen.

- Du er jo en kjent person. Etter de populære programmene på TVNORGE, er det vel mange som stopper deg på gata?

- Ja, veldig mange, men det er stort sett bare hyggelig. Når man eksponeres på TV, så kan man ikke unngå det. Mange forteller at de har spøkelser hjemme eller har opplevd noe overnaturlig. Noen tror jeg er klarsynt. Jeg har fått telefoner fra folk som har mistet ting, som de spør om jeg kan finne igjen, eller om jeg kan komme å jage ut noen spøkelser, sier Strømnæss og morer seg litt over dette.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.