7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Ta imot erkeenglenes beskyttelse

Forfatteren Kari Gjæver Pedersen har gitt ut sju nydelige bøker om erkeenglenes beskyttelse. Erkeenglene hun har skrevet om er Gabriel, Jofiel, Kamuel, Mikael, Rafael, Uriel og Zadkiel. Med hver bok følger en amulett, som du kan bære rundt halsen. Bøkene er fine som gaver, enten til deg selv eller mennesker du er glad i.

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

- Jeg tror jeg har vært bevisst engler som levende kraft siden jeg var liten, men først rundt 1990 begynte jeg å arbeide målrettet med engleenergiene. Jeg ble først kjent med Mikael og Gabriel, og siden har jeg gradvis blitt kjent med de andre erkeenglene. Nå opplever jeg englene som en naturlig del av tilværelsen og har integrert dem i mitt daglige liv og virke, sier forfatteren Kari Gjæver Pedersen.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Jeg møter min navnesøster Kari en vårdag i Gamlebyen i Oslo, nærmere bestemt i Middelalderparken. Ikke et tilfeldig valg av møtested. Kari har en dragning mot denne bydelen, der Oslo oppsto rundt år 1000. På 1300-tallet var det hele seks kirker, tre klostre, kongsgård og bispegård i dette lille bysamfunnet. I dag ligger ruinene der, av blant annet Clemenskirken, Mariakirken og kongsgården.

Ser ting og hendelser

- Helt fra jeg var liten har jeg hatt en dragning mot vikingtid og middelalder. Da familien flyttet fra nord Norge til Drøbak, og vi reiste inn til Oslo, var jeg veldig forvirret. Jeg hadde spurt moren min hvor bispegården lå, og hvordan huset så ut, men svaret moren min ga meg, passet ikke med det indre synet jeg hadde hatt, forteller Kari. Gamlebyen var et sted familien aldri besøkte, bare kjørte forbi.

En dag flere år senere tok den historieinteresserte damen turen til Bymuseet, og her fattet hun interesse for en modell av byen fra ca. 1100-tallet, som viste at det gamle Oslo lå i Gamlebyen:

- Da fikk jeg en AHA opplevelse. Det huset som jeg gikk og tenkte på som bispegården, hadde vært bispegården, men på 1200-tallet, og det lå i Gamlebyen. Det ga meg kontakt med min egen tidligere historie, som har vært veldig viktig for meg senere. Jeg har en del ting å finne ut av, for det er mange ubesvarte spørsmål, innrømmer den spesielle damen.

Les også:
Vi har alle et forhold til engler

- Når jeg opplever meg selv i ulike tidsrom, har jeg den samme kjernen, selv om omgivelsene rundt meg er forandret. Med årene har jeg fått mer forståelse for hvordan jeg skal tolke tingene riktig, og jeg er også blitt svært klar over hvor farlig raskt det er å tolke ting ut fra dagens situasjon, og dermed trekke feil slutninger. Det er kanskje den store forståelsen jeg har fått ut av det. Så det historiske er viktig! konstaterer hun.

Amuletten

- Men tilbake til englene. Hvorfor skrev du englebøkene?

- Helt konkret begynte jeg å skrive fordi jeg følte jeg ble dyttet i ryggen. Jeg følte helt fysisk at det gikk noen og dyttet på meg. Informasjonen bare kom til meg. Jeg hadde tenkt på dette prosjektet siden 2002 eller 2003,hadde laget en disposisjon, en grovsortering, og hadde begynt å gjøre ”research.” Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle gå videre med dette stoffet og la det bare tilside inn til videre, forteller Kari og viser de rikt illustrerte bøkene med en amulett på forsiden.

Hun vil gjerne fremheve at bøkene er illustrert av Eva Christin Laszka. Jeg blar opp i boken "Lev med engelen Rafaels beskyttelse" og leser om amuletten:

”Rafaels helbredende og balanserende energi er hos deg straks du ønsker den skal være det. Når du bærer denne amuletten, utrykker du dette ønsket. Da får du også hver dag en påminnelse om at du lever i hans altomfattende beskyttelse.”

- Amuletten gir deg fokus på denne beskyttende energien. Den gir meg også en trygghet til å gjøre de forandringene som er bra og hensiktsmessig for meg, bekrefter Kari og legger til:

- Bøkene er delt inn i tre deler: I den første delen beskriver jeg min egen opplevelse av dem, hvordan jeg ser dem, føler dem og samhandler med dem. Bøkene inneholder også fortellinger om engler gjennom tidene, og fortellinger om mennesker som har møtt engler. Så kommer en liten bit med englehistorikk, som er lik i alle bøkene. Del 3 er meditasjonssøvelser, knyttet til hver enkelt engel.

- Er det meningen å finne sin egen, bestemte engel, eller må du kjøpe hele bokserien?

- Hver bok og amulett representerer en engleenergi eller –sfære. Hver enkelt engel har tradisjonelt vært knyttet til sine spesielle grupper mennesker, for eksempel mødre, barn, kjærestepar, men også yrkes- og samfunnsgrupper. Hver bok har en oversikt over hvilke grupper akkurat den engelen står som særskilt beskytter for. Du kan velge boken din ut fra hvilken engel som beskytter den gruppen du tilhører, eller du kan velge den ut fra hva du ønsker deg i livet og hvilken kraft du trenger for å få det til.

Kari 33Kari 33 
Den erkeengelen som har hatt den sterkeste tilstedeværelse i Karis liv er erkeengelen Mikal, som hun fikk kontakt med på midten av -90 tallet. 

Selv har jeg en engel som jeg bruker mer enn andre, erkeengelen Mikael. Jeg tror at i løpet av livet endrer tingene seg. I dag ville du kanskje ha behov for den ene engelen, og så går det kanskje to år, og så har livssituasjonen forandret seg, og intuisjonen forteller deg at det er andre ting du trenger, forklarer forfatteren.

Tilbud på de flotte bøkene fra Kari Gjæver Pedersen: Lev med enkeengelens beskyttelse 

Tilbake til kilden

Hvor mange erkeengler er det?

- Det kommer an på tradisjonene. I den kristne tradisjonen er det syv. I et annet kristent er det bare fire. I det kaballistiske er det 12. Jeg har plukket de som jeg kjenner nærhet til, og som er både i den kristne og i den kaballistiske (det gamle jødiske), svarer Kari, som alltid har vært veldig søkende. Hun ser på seg selv som religiøs og er veldig opptatt av Jesu kjærlighetsbudskap, men også av østlig filosofi. Hun er riktig nok ikke tilhenger av noen bestemt religion:

- Jeg vil tilbake til kilden, jeg vil bort fra rammefortellingene som er kommet til! Det kaballistiske er kanskje det jeg finner som er nærmest min tro, fordi det er en esoterisk tenkning.

Mange kjendiser har stått frem og sagt de er tilhengere av kabbalisme. Kari begynte med det lenge før det ble allment kjent. Hun synes det var tungt stoff å lese og har brukt mye tid på å skjønne hva det var.

- Jeg leser mye. Går aldri et sted uten en bok. I øyeblikket leser jeg biografien til Jens Bjørneboe, skrevet av Håvard Rem, sier min trivelige navnesøster, som jeg føler jeg har kommet godt overens med.

Pilgrimsmarsj

Kari er lærer, skribent og forfatter. Hun har jobbet innen reklame i 10 år og som journalist i 20 år. Driver selvstendig og underviser både i faglig og kreativ skriving samt skriving for personlig utvikling. Hun er opptatt av vår metafysiske virkelighet og skriver om dette med utgangspunkt i egen erfaring. Men som journalist har hun lært å være allsidig. Kari har skrevet 4 barnebøker, 3 reisebøker (prisbelønt for årets vakreste bøker) og en vikingbok med tittel "Norske Vikingkonger, ville eventyrere og geniale erobrere". For sistnevnte ble Kari nominert til Kultur- og kirkedepartementets forfatterpris for beste barne- og ungdomsbok i klassen fagbok for 2006. Hun ble nr. 2 og er strålende fornøyd med det.

- Har du selv barn ettersom du har fordypet deg i barnebøker?

- Jeg har to, en på 14 og en på 22 år. De har vært med på mange reiser. Jeg jobber nært med fotografen og kunstneren Christine Istad, som jeg gjorde barnebøkene sammen med. Vi reiser mye og gjør mange prosjekter sammen, også esoteriske.

-Fra 2007-2009 gikk vi en 1550 km lang pilgrimsmarsj i Japan. Pilgrimsmarsjen har navnet ”De 88 templer”, en Shingon buddhistisk marsj som går rundt en øy som heter Shikoku. Det ligger 88 templer rundt øya, og vi gikk fra tempel til tempel, der vi bodde og spiste. Marsjen er etablert av en munk som het Kobo Daishi, som levde på 800-tallet e.Kr. Han innførte fra India til Japan noe som het Shingon buddhismen. Dette er en esoterisk buddhisme og kan sammenlignes med når jeg jobber med engler. Det handler om at kunnskapen må komme til deg via indre opplysning, dypt, personlig. Du kan ikke bare lese deg til denne kunnskapen!

Kari viser vandringsstaven hun brukte da hun gikk pilgrimsmarsjen i Japan og innrømmer at hun også har lyst til å gå pilgrimsmarsj til Nidaros.

Engleopplevelse

Kari har meditert i over 20 år. Den første engleopplevelsen fikk hun da hun var med i en gruppemeditasjon:

- Jeg har alltid, helt siden jeg var barn, følt at englene var virkelige, men jeg har på en måte aldri blitt ”møtt” av dem. Men denne gangen ble jeg veldig ”møtt”. Jeg følte at engelen henvendte seg til meg, tok tak i meg, og ga meg en oppgave, men jeg forsto ikke den gangen konkret hva det var. Jeg fikk et barn lagt i fanget, og der og da vokste det og ble stort.  Jeg opplevde det veldig sterkt, så bilder inni meg og kjente at hele meg fysisk ristet. Jeg opplevde at jeg fikk beskjed om at det var noe jeg skulle forvalte, og etter hvert vokste det frem en visshet om hva det dreide seg om.

Kirkegjenger

Gjennom flere år har Kari holdt kurs innen kreativitet, skriving og indre utvikling.

- Jeg er opptatt av forbindelsen mellom kropp, identitet (bevissthet) og det mentale, og hvordan disse tre aspektene av mennesket påvirker hverandre. Dette har resultert i mange reiser innen ulike kulturer, som har gitt næring til mange prosjekter. De fleste prosjektene mine berører gjerne noen av disse elementene: Mennesker, psykologi, religion, metafysikk, vitenskap og historie. Skulle jeg laget en livsprosjekttittel, kunne den være: Mennesket i verden, verden i mennesket!

Kari 29 
Kari elsker å vandre rundt i Middelalderparken, men synes det er et trist skue å se høyhusene rage i sterk kontrast til ruinene av gamle Oslo.

Kari føler at kirkebygg er bra rom å være i for meditasjon og energiarbeid. Hun har på sine reiser besøkt en lang rekke betydningsfulle kirker, blant annet i Øst Europa, Paris, Venezia og Roma. Den siste var St. Pauls Cathedral, som hun besøkte i vår. Alt har vært en del av et større prosjekt, og i den forbindelse var hun også til stede i Nidarosdomen da prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg. Kari satt og jobbet med energiene, tenkte at her kommer mange statsoverhoder, og det ville være bra at de alle passerte gjennom denne energien.

- Erkeengelen Mikael, er han med deg i kirkene?

- Ja, jeg opplever ham ved siden av meg.

Plutselig begynner hun å snakke om Thomasevangeliet:

- Jeg har alltid vært nysgjerrig på hvorfor så mange i det alternative miljøet snakker om Thomasevangeliet. Jeg ser at det er mange Jesus-sitater der. Nå har språkforskerne kommet på banen med Dødehavsrullene. Der har man funnet flere skrifter. Når man plukker ut de formuleringene som både språkteknisk og uttrykksmessig er tilført senere, så sitter man igjen med et stykke tekst som til forveksling er lik Thomasevangeliet. Det er veldig interessant.

Når det gjelder englebøkene, håper Kari de kan være en døråpner for andre som ønsker å komme i bevisst kontakt med engleenergiene, og som ønsker personlig vekst og utvikling gjennom dem:

- Jeg ser på erkeenglene som skaperenergier, som grunnleggende energier i tilværelsen. Jeg håper at bøkene skal kunne hjelpe deg til å leve med og i denne gode energien, og at denne kraften er tilstede i livet ditt når du måtte ønske det, avslutter Kari og legger til at hun har mange skriveprosjekter på gang. Hun er inne i en ”flow”, og oppdragene står nærmest i kø. Vi tipper at erkeengelen Mikael har en finger med i spillet og legger sine beskyttende vinger over henne.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.