7900 0200
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Spirituell opplevelsesferie i Wiltshire

Ønsker du en spirituell opplevelsesferie, og ennå ikke har bestemt deg hvor reisen skal gå, kan vi anbefale Wiltshire i England. Her finnes severdigheter på rekke og rad med historie helt tilbake til keltisk tid. Mest kjent er Stonehenge, men i nærområdet ligger blant annet Avebury med verdens største steinsirkel. Inne i sirkelen finner du puben The Red Lion, som er på topp 10 liste for spøkelser.

Stonehenge
Stonehenge

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Magi og mystikk er en del av den keltiske kulturarven. Hvem har ikke hørt om Arthur og de tolv ridderne eller myten om Avalon, den magiske øya ledet av prestinner, som har forsvunnet inn i en annen dimensjon? Sløret mellom dimensjonene sies å være spesielt tynt i England, og særlig på spirituelle steder med steinsirkler. Det er derfor lettere å oppleve oversanselige ting her enn andre steder.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Såkalte ”ley lines” (energilinjer) er det mange av i England. Den mest kjente er ”St. Michael line”, som går på tvers av hele England, fra spissen på Cornwall i vest til Hepton i Yorkshire i øst (nær Norwich), en strekning som er like lang som Oslo-Trondheim.

På denne linjen ligger fem kirker dedikert til St. Michael, flere steinsirkler og andre hellige og spirituelle monumenter.

De to lengste kirkene som er bygd i England ligger også på denne linjen, nemlig Glastonbury Abbey og Bury St. Edmunds Abbey. Linjen er knyttet opp til soloppgang og solnedgang på bestemte urgamle keltiske festivaldager.

Stonehenge

Wiltshire har lang historie som et spirituelt senter helt tilbake til keltisk tid. Her finner vi Stonehenge, antagelig Englands største turistattraksjon med over én million besøkende hvert år. Det gigantiske steinmonumentet er ca. 4500 år gammelt.

Da vi besøkte stedet, var det ikke fullt så mange mennesker der, men i høysesongen er det lange køer både foran billettluken og rundt de legendariske steinformasjonene. Stonehenge ligger på en slette, og om du ikke ønsker å stå i kø, kan du likevel se monumentet på lang avstand. Men køen håndteres som regel raskt og effektivt, og det er noe spesielt å se de enorme steinformasjonene på nært hold, mener nå vi.

De fleste rundt oss var tradisjonelle turister, men noen mediterte eller kjente på energiene fra de store steinene. Det er visstnok også de som besøker Stonehenge for å utføre gamle keltiske og hedenske ritualer.

I guideboken leser jeg at Stonehenge består av to sirkelformede, demegalittiske steinsettinger, omgitt av en ringgrav og en sirkelformet jordvoll. Steinene som ligger i den ytre sirkelen er hentet fra steinbrudd som ligger 386 kilometer fra Wiltshire. Steinene som ble brukt er blant annet blåstein, sarsen og sandsteiner fra Wales. De tyngste steinene veier ca. 50 tonn, og 600 menn må til for å bære kun én stein. Ganske utrolig!

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Likevel strides de lærde. Antagelig ble monumentet bygd i flere faser og tok omkring 1600 år å ferdigstille, men fortsatt vet man ikke hva dens opprinnelige formål var. Enkelte mener at det var et tempel for å tilbe gudene, mens andre beskriver Stonehenge som et astronomisk observatorium eller en forhistorisk kalender. Teoriene er mange, og mye tyder på at monumentet for alltid vil være forbundet med mysikk.

Woodhenge og Avebury

I lokalområdet kan du besøke mange forhistoriske monumenter, blant annet Woodhenge og Avebury.  Woodhenge er som navnet tilsier laget av tre, og noen mener det kan være et tvillingmonument til Stonehenge. Arkeologer tror det ble bygget på samme tid som Stonehenge.

DSC_0007 
Anita Bjørtuft fra Kongsberg poserer ved verdens største steinsirkel i Avebury. Sirkelen ble laget for 4500 år siden. Området Avebury eies og forvaltes av National Trust. 

Avebury ligger ca. en times kjøretur fra Stonehenge. I Avebury finner vi det som er regnet som verdens største steinsirkel i sitt slag, over 1,6 km i diameter. Det spesielle er at store deler av landsbyen, med egen pub og kirke, ligger inne i sirkelen. Den utradisjonelle kirken er kombinert gudshus og turistkontor.

Avebury er kjent som et senter for paranormal aktivitet, alt fra spøkelser til UFO observasjoner. Dette mener noen er på grunn av at landsbyen ligger inni steinsirkelen, i krysningspunktet mellom to ”ley lines”, ”St. Michael line” og ”Sarum line”, som kommer inn fra Den engelske kanal i sør og passerer Salisbury Cathedral, The Old Sarum, Stonehenge, Marden Henge og Aveburykomplekset.

Puben inni steinsirkelen, The Red Lion, er både populær og beryktet. Populær fordi folk kan nyte ”en pint” og spise verdens beste ”fish & chips” mens de betrakter dette naturens underverk. Beryktet fordi puben er på 10 på topp liste over spøkelser. Det finnes nemlig uttallige engelske spisesteder, puber, hoteller og gjestehus som har ett eller flere spøkelser, og The Red Lion i Avebury er en av dem. Damen som går igjen på puben heter Florrie. Hun ble myrdet av sin soldat ektemann på 1700-tallet etter at han oppdaget at hun var utro mens han var i krigen.

Når du besøker Avebury anbefales å gå sakte rundt steinsirkelen og kjenne på energiene. Mange får sterke opplevelser. Enkelte får opp bilder fra hendelser som går langt tilbake i tid. Du må også ta deg tid til å besøke ”Henge shop”, en koselig liten ”new age” butikk med massevis av smykker, steiner, alternative bøker, pendler, alt du vanligvis kan finne på en alternativmesse her hjemme. Andre ting du kan gjøre er å besøke Avebury Manor og Garden og Avebury Museum. 

De hvite hestene

De hvite hestene er et fantastisk skue, der de ligger i vakre omgivelser, alltid på en åsside. Mange turister stopper opp for å fotografere.

DSC_0099 
De hvite hestene er et fantastisk skue, der de ligger i vakre omgivelser, alltid på en åsside. 

Kunsten å skjære ut hvite hester i kalkbelagt jordsmonn kalles Leucippotomy og er 3000 år gammel. De fleste ble i sin tid laget til ære for konger eller lokale godseiere. Det finnes 17 slike hvite hester i England, og åtte av dem står i Wiltshire. De eldste utskårne, og som mer eller mindre eksisterer i dag, ble laget på slutten av 1700-tallet.

I Wiltshire ble den siste laget i 1999, den såkalte Devizes White Horse, som skulle markere inngangen til det nye millenium. Alle hestene er avmerket på kart, så de er lette å finne.

Å vedlikeholde de hvite hestene er ingen billig fornøyelse. Det koster et par hundre tusen kroner å reparere ”Alton Barnes White Horse”, som ble skåret ut i 1812.

Flere opplevelser

Når du beveger deg rundt i det vakre landskapet må du ha øynene opp for kornsirkler. Wiltshire har nemlig den største konsentrasjonen av kornsirkler i verden, og spesielt i Alton Barns har det dukket opp mange de siste årene.

DSC_0010 
The Red Lion pub i Avebury. En dame ved navn Florrie går igjen I puben. 

Wiltshire Microlight Centre rapporterer stadig om nye kornsirkler. De har microfly som hver dag sirkler over kornsirkelområdene og sjekker om det har kommet nye sirkler i løpet av natten. Som turist har du også mulighet til å bli med opp i fly og oppleve kornsirkler fra luften. Først da kan du se de fantastiske mønstrene som kommer frem i åkrene.

Ønsker du å kombinere turen til Wiltshire med shopping, kan du besøke Salisbury og samtidig få med deg et besøk i legendariske Salisbury Cathedral. Eller du kan besøke den idylliske markedsbyen Marlborough, der prins Williams kone Kate Middleton har studert ved den berømte kostskolen Marlborough College.

Både Swindon og Amesbury er aktuelle som overnattingssteder dersom du ønsker å besøke kornsirkler og andre severdigheter i Wiltshire. Selv lå vi over et par netter på The Crown Hill i Swindon, et trivelig overnattingssted med tradisjonell engelsk pub, god mat og rikholdig frokostmeny. Er vi i England kommer vi jo ikke utenom ”traditionel English breakfast”.

Også dette overnattingsstedet har et og annet husspøkelse, og spesielt ett av rommene er hjemsøkt. Dessverre var dette rommet opptatt da vi ”booket” inn.

Tips:

For din reise til Wiltshire er det mest aktuelt å fly til Bristol eller Heathrow, London. Reiser du utenom høysesongen, er det gode tilbud både på flybilletter, hoteller og bilutleie.

Du kan velge å overnatte på et trivelig vertshus eller ”bed & breakfast”. Det er mange å velge mellom. Det finnes mange muligheter på nettet.

Leier du bil, og har tid og anledning, kan du også ta turen til nabofylket Somerset, med de legendariske byene Bath og Glastonbury. Eller besøke Cornwell og Devon, på sydvestspissen av England.

Men, det er så mange fortidsminner og severdigheter å ta med seg også her, så kanskje det blir neste tur istedet?

Her kan du finne aktuelle overnattingssteder:
www.visitengland.com
www.visitwiltshire.co.uk 

Masse informasjon om severdigheter, kornsirkler o.a.:
www.kornsirkler.no 

Gudinnefestivalen (Glastonbury Goddess Conference):
www.goddessconference.com 

Slik blir 2017 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.