7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Slik kan du besøke kornsirklene

Har du lyst til å oppleve kornsirklene i England? Meld deg på gruppetur, eller finn frem på egen hånd. Vi gir deg tipsene!

En gruppe norske kornsirkelentusiaster inspiserer en ny sirkel med et perfekt flettemønster. Eva-Marie Brekkestø ( t.v. med hårbånd) er allerede på plass og kan komme med verdifulle opplysninger. Foto: Kari Flaata Halling
En gruppe norske kornsirkelentusiaster inspiserer en ny sirkel med et perfekt flettemønster. Eva-Marie Brekkestø ( t.v. med hårbånd) er allerede på plass og kan komme med verdifulle opplysninger. Foto: Kari Flaata Halling

Tekst og foto: Kari Flaata Halling og Eva-Marie Brekkestø

Det er stor interesse for kornsirkler. Les den fyldige reisereportasjen fra Kornsirkelsommer 2009.

Ifølge Eva-Marie får Norsk Kornsirkelgruppe ofte spørsmål fra folk som ønsker gode råd i forbindelse med kornsirkelreiser til England. Vi gjengir her rådene som Norsk Kornsirkelgruppe gir på sine nettsider. 

 

Innkvartering

Kornsirkelkaféen "The Silent Circle"

Området i fylket Wiltshire, der det kommer flest sirkler, heter ”Kennet” (navn på lokal elv). Nyttig link for å bestille hotell, Bed & Breakfast eller Self Catering (cottage-hytte, der du steller deg selv): www.visitwiltshire.co.uk. Sjekk områdene Avebury, Devizes eller Vale of Pewsey.
Turistkontorene i området gir god informasjon om innkvartering og severdigheter.
Her er en liten oversikt over forskjellige boalternativer:

Camping: Det finnes flere campingplasser i området. Noen steder er det også mulig å campe ute i terrenget, slik som forlengelsen av parkeringsplassen ved Knap Hill, der man alltid treffer andre kornsirkelentusiaster.

Cottage: Hvis man er 3-4 personer er det ganske billig å leie en cottage, dvs. en leilighet eller en liten hytte. Mange har meget bra standard med flott bad og kjøkken. De fleste har egen hage/terrasse, og noen har adgang svømmebasseng.

Holder man hendene ned mot kornet, kjennes tydelig prikking, og mange hender blir rødflammete

Bed & Breakfast: Over hele landsbygda i England finnes det godt med Bed & Breakfast. Disse har oftest bare noen få rom, er litt enklere enn hoteller, men svært sjarmerende. Man finner ofte Bed & Breakfast i samme bygning som den lokale puben.

Hotell: Det er rimeligere hotellrom å finne i de nærmeste småbyene, slik som Devizes(11.000 innbyggere), og den svært pittoreske, men dyrere Marlborough (2000 innbyggere). I den nærmeste større byen Swindon (180.000 innbyggere) er det naturligvis mange hoteller, men herfra er det et stykke å kjøre til landsbygda og kjerneområdet for kornsirkelaktiviteten, og man bor midt i en stor by med alt det innebærer av støy og trafikk.

En gruppe nordmenn kjenner på energiene.

NB: Bo hos kornsirkelfolk:
Kornsirkelentusiastene Antionette og Perry driver et sjarmerende lite Bed & Breakfast i Avebury Trusloe. Sjekk: www.avebury.plus.com

Du må disponere bil

Enten du har med din egen bil eller leier, så betyr det at du må kjøre på venstre side av veien. Hvis terskelen synes for høy, så velg heller en gruppetur.

Hvordan finne kornsirklene?

 • Før du reiser, følg med på årets sirkler: www.cropcircleconnector.com. Her kan du for øvrig følge med på den daglige utviklingen av kornsirkler rundt om i verden.
  For ca. kr. 180,- kan du bli medlem av Crop Circle Connector og få beskjed om nye sirkler via SMS og WAP.
 • Besøk kornsirkelkaféen ”The Silent Circle” og få vite hvor sirklene er. Nettadressen er: www.silentcircle.co.uk
 • Sørg for å ha et godt kart over området. Et ”must” for å finne sirklene. Bestill det "online" eller gjennom din bokhandel hjemme (bruk infoen på online-linken) eller kjøp det på Silent Circle.
 • Online database med kart over området finner du på www.multimap.com 

 

_DSC_0095.jpg
Ung kornsirkelentusiast hviler ut i flettemønstret sirkel

Besøk i kornsirklene

Mange av bøndene i England tillater at besøkende går inn i kornåkrene deres for å se på kornsirklene. Noen tar en liten ”inngangsavgift” (et pund eller to) for å dekke skade på avlingen. I så fall er det satt opp en bøsse ved inngangen til åkeren. En del bønder holder imidlertid beinhardt fast ved at publikum ikke har adgang til privat grunn. De henviser til loven ”Country Code”. Når skilt med adgang forbudt er satt opp, er det best å etterkomme forbudet. Er du i tvil, så besøk bonden og be om tillatelse.

Flyturer over sirklene

Mikrofly: Den vanligste måten å se sirklene ovenfra er å fly med mikrofly. Flyet tar én passasjer i tillegg til piloten. I løpet av en halvtimes flytur (koster ca. 800 kr.) får du gjerne sett og fotografert 4-5 kornsirkler.

En gruppe nordmenn mediterer i kornsirkelen

Ved flere småflyplasser i Wiltshire finnes det tilbud om flyturer med mikrofly. Den mest sentralt for den som vil se flest mulig kornsirkler, ligger ved kornsirkelkaféen og heter ”Wiltshire Mikrolight” (www.wiltsmicrolights.com) Kan bestilles på forhånd eller tas på sparket.

Helikopter: Vil du ta bilder eller filme på mer profesjonell basis, er helikopter tingen. Helikopterturer ligger i en helt annen prisklasse. En 30-40 minutters flytur gir deg anledning til å fotografere 4-5 kornsirkler og koster rundt 6-7.000 kr. Helikopteret tar 3 passasjerer i tillegg til piloten. Tilbyder nærmest kornsirkelområdet er ”Fast Helicopters” (www.fasthelicopters.com). Må bestilles senest noen dager i forveien.

Konferanser og foredrag

Det arrangeres flere kornsirkel-konferanser årlig i dette området, som vi absolutt anbefaler å få med seg.

The Summer Lectures: Arrangeres av Temporary Temples (Steve and Karen Alexander) I byen Devizes, midt i “kornsirkelland”, som regel i slutten av juli. Foredragene dekker mange aspekter ved kornsirkelfenomenet og foredragsholderne inkluderer kjente navn fra flere land. Fordelen med denne konferansen er at den foregår på kveldstid. Det betyr at øktene ikke blir så lange, at du kan bruke dagen til å se kornsirkler før du spiser middag og går på konferansen. Slik får du både i pose og sekk!

Meditasjon

Crop Circle Conference: Arrangeres av den lokale kornsirkelgruppen WCCSG- Wiltshire Crop Circle Study Group. Konferansen har et meget variert program og legges opp holistisk og interaktivt med foredrag, workshops, musikk, dans, utstilling, ”firewalk”, filmvisning, meditasjon og muligeter for flytur.

Glastonbury Symposium holdes gjerne siste helg av juli i Glastonbury og strekker seg over 4 dager. Arrangert årlig siden 1990. Foredragene dekker et vidt spekter, også emner som ikke direkte relaterer seg til kornsirkelfenomenet. Glastonbury by har flere spesielle severdigheter.
The Silent Circle (kornsirkelkaféen) arrangerer i løpet av sommeren en rekke foredrag på kveldstid.

Andre nettsteder om reiseinformasjon:

Gruppeturer til England

Ildsjelen:   www.ildsjelen.no

Totalhelse Norge:  www.totalhelsenorge.no

 
 

Informasjon om kornsirkler

 • Kornsirkler er merkelige mønstre og figurer som vises i kornåkrene rundt om i verden.
 • Kornsirkler er et svært gammelt fenomen. Den første dokumenterte sirkel ble oppdaget i England i 1678.
 • Det er registrert ca. 10.000 kornsirkler på verdensbasis. De fleste har oppstått i England, og størst er aktiviteten i Sør-England, nærmere bestemt i Wiltshireområdet. Man vet ikke med sikkerhet hvorfor så mange sirkler oppstår akkurat her, men mange mener det har en sammenheng med andre spektakulære naturfenomener i nærheten, som Avebury (Europas største steinsirkel), Stonehenge (Europas mest berømte steinsirkel) og Silbury Hill (Nord-Europas største pyramide).
 • Normal størrelse på en kornsirkel er mellom 50 og 100 meter i diameter. Det er registrert sirkler med diameter på over 350 meter.
 • Mange kornsirkler inneholder mytologiske, geometriske og matematiske mønstre, men de kan også ha åndelige og religiøse mønstre.
 • De fleste kornsirkler oppstår om natten, mange av dem i regnvær. Det er mange teorier om hvem som har laget kornsirklene, om de er menneskeskapte eller et resultat av utenomjordisk aktivitet.
 • Ifølge www.kornsirkler.no er ca. 20 % av kornsirklene falske (menneskeskapte), mens en studie referert til på engelske Wikipedia anslår at andelen falske sirkler er hele 80 %.
 • Briten John Lundberg er leder for en gjeng kunstnere som lager kornsirkler, www.circlemakers.org. De har blant annet hatt i oppdrag fra Hollywood å lage kornsirkler til filmer.

Er du interessert i kornsirkler, kan du registrere deg som gratis medlem og motta gratis nyhetsbrev om fenomenet. Mer info: www.kornsirkler.no