7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Reis til India og bli frisk

Valdresjenta Irene Bjorheim hadde store helseproblemer på grunn av Bekhterevs. Redningen ble ayurvedisk medisin. Hun ble så bra at hun bestemte seg for å hjelpe andre og startet like godt sitt eget reisebyrå Golden Mango Travel, som arrangerer helsereiser til Kerala i India.

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling Foto: Golden Mango Travel

Irene har alltid vært glad i å reise, oppleve andre folkeslag og fremmede kulturer. Det hadde riktig nok sin pris. Da hun var 19 år, var den eventyrlystne jenta på reise i Afrika, og her pådro hun seg et virus som skulle få fatale følger. Viruset utløste Bekhterevs, en genetisk betinget sykdom, som hadde ligget latent i kroppen.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Ettersom årene gikk, forverret den revmatiske sykdommen seg. Da Irene var 40 år, gikk hun på full dose med kortison og hadde et såkalt ”ballonghode”, som hun selv kaller det, og det vil si at halsen og hodet gikk i ett. Irene arbeidet som lærer på en videregående skole, men ble etter hvert så syk og full av smerter at det endte med sykmelding. En tøff periode fulgte. Irene var fortvilet, for legene kunne ikke hjelpe henne, og heller ingen alternative behandlere.

Les også:
Chakra- det menneskelige livshjul

- Det var med nød og neppe jeg kunne bevege meg 50 meter og var så stiv og smertefull i kroppen at det var vondt enten jeg satt, sto, lå eller gikk, forteller Irene, som i dag er 52 år , frisk, og ser utrolig godt ut.

Ayurvedisk behandling

Første gangen Irene hørte om ayurvedisk medisin, var etter at en venn fortalte om denne behandlingsformen.

- Jeg sjekket litt på Internett og fant at hovedsetet for behandlingen var i Kerala, sørvest i India. Mannen min mente at dette burde jeg forsøke, og han ble med meg som ledsager på den første turen i 2001. Da var jeg så syk at jeg kunne ikke bære kofferten selv. Jeg hadde heller ikke hatt krefter til å undersøke så mye om ayurvedisk medisin før jeg reiste, sier Irene, som bor i Røn i Valdres og opprinnelig er jærbu.

Hovedsetet for de ayurvediske behandlingene i Kerala var landsbyen Kovalam. Da Irene og mannen hadde funnet et hotell i landsbyen, fortalte de straks resepsjonisten om sitt ærend. Irene var kjempeheldig, for det gikk ikke en time etter ankomsten før hun fikk sin første konsultasjon hos en meget dyktig lege og tidligere professor i ayurvedisk medisin ved Trivandrum Ayurvedic College.

- Vi ble i India i fire uker, og jeg fikk behandlinger hver dag. Den mest vanlige måten å stille diagnose på, var via pulsen. Etter dette måtte jeg ta mange forskjellige urtepreparater for revmatisme, både flytende og i tablettform. Jeg ble også satt på en diett, som jeg skulle fortsette med etter at jeg kom hjem. Jeg fikk beskjed om å unngå tunge og uregelmessige måltider, kjøtt, kaffe, sterkt krydret og saltet mat. Helst skulle jeg spise varm og kokt mat, og jeg skulle drikke varm væske etter måltidene. Det var viktig å redusere inntaket av kald mat og kalde drikker, kullsyreholdige drikker, stekt mat, og ting som smakte bittert og syrlig. Jeg skulle også praktisere yoga og meditasjon regelmessig, forteller Irene.

Friskmeldt

Sakte, men sikkert, ble Irene bedre, og framgangen fortsatte også etter at hun var hjemme i Norge. Snart var hun tilbake i 50 prosent stilling som lærer. Et år senere reiste hun tilbake til India og startet en ny kur på fire uker. Den var utrolig virkningsfull, og bruken av farmasøytiske medikamenter kunne reduseres ytterligere. Etter den andre reisen kunne hun gjenoppta arbeidet i full stilling.

dhara[1] 
I India kan du også få tilbud om en behandlingsform kalt Shiro Dhara: Kroppstemperert, medisinert olje blir påført pannen i en jevn stråle. Forbedrer blod-sirkulasjonen til hjernen, bedrer hukommelsen, gir næring til hår og hodebunn, bedrer søvnløshet og roer kropp og sinn. Er en av de mest effektive behandlinger for å redusere stress og nervøsitet. Brukes i forbindelse med sykdommer forbundet med hode, nakke, øyne, nese og hals. Er gagnlig i behandling av schizofreni, epilepsi og ansiktslammelser.  

- Behandlingene gjorde at jeg fikk energien og livskvaliteten tilbake, noe selvsagt også mannen min registrerte både hos meg og mine medpasienter. Det var han som foreslo at jeg skulle starte med helsereiser til India, slik at jeg kunne bidra til å hjelpe andre nordmenn.

I 2004 kom turoperatørselskapet Golden Mango Travel i gang, og Irene tok med seg de første reisende til India. Hun hadde på forhånd inngått avtale med den mest anerkjente ayurvediske legen i Kerala, som gir behandlinger ved tre av sentrene som hennes firma samarbeider med. Han er forhenværende ”fylkeslege” i Kerala-distriktet for ayurvedisk medisin og har arbeidet med dette i nesten 40 år. Han har også holdt seminarer i flere land og er tildelt mange priser innen sitt felt.

Siden har Irene vært på mange turer til Kerala og har stadig knyttet til seg et større nettverk av dyktige behandlere i regionen.

Trygge rammer

Irene arrangerer gruppeturer til India to ganger i året med max 12 deltakere. Hun har knyttet til seg dyktige samarbeidspartnere, Hygiene og kvalitet på behandlingen er vektlagt. Videre er det lagt vekt på en god atmosfære på senteret og trygge rammer, med norsk reiseleder tur/retur og under oppholdet.

I alt er de tre reiseledere. Av og til er Irene selv med som reiseleder. Forøvrig tilrettelegger hun reise og opphold både for grupper, enkeltpersoner og grupper som ønsker å reise på egen hånd.

- Kunden tilbys ayurvedisk behandling i kombinasjon med eksotiske opplevelser i en spennende kultur, samt en bedre hverdag på sikt, sier Irene, som har gode resultater å vise til. Alle som har vært med på helsereisene hennes har i større eller mindre grad blitt bedre, og noen har blitt helt friske, avhengig av hvilken sykdom de har, alvorlighetsgrad og hvor lenge man har hatt sykdommen.

- I utgangspunktet kan alt behandles, også enkelte typer kreft, hvis pasienten kommer tidlig nok. Pasienter med fibromyalgi har imidlertid som oftest vist svært markant bedring, sier Irene og legger til at det kommer pasienter med og uten diagnose.

Tilnærmet frisk

- Hvordan står det til med din egen helse nå?

- Jeg går fortsatt på små doser kortison, men anser meg som tilnærmet frisk, i den forstand at jeg er funksjonsdyktig. Mye av tiden min bruker jeg på Golden Mango Travel, men i tillegg har jeg 50 prosent stilling i lærerjobben, svarer Irene.

DSCF0058[1] 
Irene Bjorheim er eier og driver av turoperatørselskapet Golden Mango Travel, som arrangerer helsereiser til India. 

Til daglig følger hun den dietten som er spesialutformet for henne, driver med yoga og meditasjon og tar tilskudd av urtemedisiner. Hun passer også på å få nok søvn og mosjonerer regelmessig.

- Heldigvis er jeg så frisk at jeg kan unne meg små utskeielser i blant, og det er viktig, for det er med å heve livskvaliteten, avslutter hun og nyter et velsmakende tebrød.

- Det inneholder både sukker og hvetemel, noe som absolutt ikke er å anbefale i dietten min, men det smaker himmelsk!

Sjekk hjemmesidene til Golden Mango Travel for informasjon om ayurveda og helsereiser:

www.golden-mango-travel.no Eventuelt ta kontakt med Irene på telefon 481 49 897

Slik blir 2017 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.