7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Pynt til påske

Gult er solens farge og symboliserer lys, varme og glede. Med gule påskeblomster sier vi farvel til vinteren og ønsker våren velkommen. De vakre påskeliljene kommer vi ikke foruten.

Tekst: Kari Flaata Halling     Foto: Dreamstime

Tips en venn på e-post

Påskeliljer blir også kalt narsisser. Det latinske navnet Narcissus kommer fra narkao, som betyr ”jeg er beruset”. Blomstene avgir en deilig duft, derav navnet!

Påskeliljer kan du få både avskårne og som potteplante. De gjør seg godt i litt rustikke potter, eller kopper og kar i litt ”jordnært” materiale, for eksempel zink eller kurv. Nyt å følge plantens vekst fra små spirer til en gylden gul glede.

Ofte synes potteplanten å holde bedre når den står ute på trammen enn på stuebordet. Kanskje liker den at det er noen få kuldegrader om natten? I april er det fortsatt nattefrost, og påskeliljer tåler fint et par kuldegrader.

Hvis du ønsker å pynte på stuebordet med en bukett avskårne påskeliljer, kan levetiden forlenges ved at du gjør følgende:


    Når du kjøper buketten, pass på at du får med et holdbarhetsmiddel. Skjær rett av et par centimeter av stilkene. Sett buketten med plasten på i en vase med kaldt vann. Stilkene skiller ut et slags slim, så vannet bør byttes etter et par timer. Fyll i nytt, kaldt vann. Nå kan du ha i holdbarhetsmiddelet i vasen. Påskeliljer kan gjerne stå i vasen sammen med bjørkekvister eller gåsunger for et vårlig og fint uttrykk.

Visste du forresten at løkene inneholder så mange gode næringsstoffer og fuktighet at man faktisk bruker noe av det i enkelte typer bodylotion?

KRUKKER OG POTTER:

Sett forskjellige potter (i varierte høyder) med ulike gule blomster i en gruppe, for eksempel primula i én potte, påskeliljer i en annen og krysantemum eller begonia i en tredje. Vil du bryte med alt det gule, er det lekkert med en lilla eller hvit orkidé ved siden av. La gjerne orkiéens farge gå igjen på noen av krukkene. Eventuelt kan du pynte med påskeegg og myke, deilige kyllinger.

GOD PÅSKE!

 Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.