7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Når ånden fører pennen

Mange har stiftet bekjentskap med Bente Stamoen gjennom alternativmesser rundt om i landet, der hun praktiserer såkalt automatskrift. Selv mener hun det er en ånd eller en hjelper som fører pennen hennes, og budskapene som kommer er ment å være en veiledning videre i livet.

Bente Stamoen fra Alvdal
Bente Stamoen fra Alvdal

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Det er en behagelig og stillferdig dame som sitter foran meg. Hun snakker rolig og vekker umiddelbar tillit. Jeg henter frem penn og papir og ber Bente skrive et kanalisert budskap til meg med automatskrift. Det tar ikke mange sekundene før pennen beveger seg over papiret; tilsynelatende går den av seg selv! Tro eller ikke tro?

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Les også:
Prøv deg på automatskrift

I hvert fall kunne ikke jeg skrevet to og en halv A4-sider uten stopp, og likevel fremkalle fornuftige setninger med rikt innhold og ganske treffsikker informasjon.

Ifølge det kanaliserte brevet ønsker mine hjelpere at min frie vilje skal råde i mitt liv. Min bestemor hilser og sier at jeg skal be om hennes hjelp i alle situasjoner i livet. Mye av brevets innhold var i høyeste grad ord til ettertanke!

Vår frie vilje

Bente ser på automatskrivingen som veiledning. Det hun skriver, er ikke absolutte sannheter. Svarene er ment for å hjelpe folk til å gå tilbake til sitt dypeste, og selv finne sine egne svar:

- Mange som kommer til meg, forventer at det skal komme klare svar. Vi har svarene inni oss, og vi har vår frie vilje. Gjennom automatskrift gis råd, men valget overlater jeg til den enkelte. Hvis vi hadde alle svarene klare, ville det tatt bort spenningen i livet, mener Bente, som fremstår som en ganske jordnær dame.

Når Bente skriver automatisk, har hun kontakt med sine personlige hjelpere (guider), men innimellom kommer også klientens guider gjennom:

- Jeg tror at det er et samarbeid mellom våre hjelpere, men jeg tror også at det er en kobling til Kilden, som er universal energi. Det var merkelig da jeg første gang skrev automatisk og følte disse energiene. Jeg følte kulde, som en slags kald trekk på kroppen. Noen ganger hører jeg lyder i rommet, for eksempel at det knirker i gulvet. Ånder jeg fikk kontakt med fortalte at de hadde kjent meg i tidligere liv, og at vårt samarbeide var avtalt for lenge siden. Nå er de mine hjelpere, som gir meg nødvendig informasjon.

Under skrivingen får Bente en annen håndskrift enn den hun bruker til vanlig. Hun kan også få frem forskjellige skrifttyper i et brev, som hun mener er et tegn på at ulike ånder slipper til:

- Enkelte klienter kan kjenne igjen håndskriften. Det kan være en avdød slektning som forteller hvem de er og kommer med hilsninger og budskap.

Sterk intuisjon

Da Bente var fire år, kunne hun se auraen til mennesker. Denne evnen forsvant etter hvert. Siden befattet hun seg ikke med såkalte paranormale ting, selv om hun hadde synske i familien hun kunne snakke med. Hun mener selv at hun bestandig har hatt sterk intuisjon og kunne også føle ting som ville skje i fremtiden.

- Jeg var ekstremt sjenert da jeg var liten og gjemte meg ofte i skjørtene til mor. Likevel var jeg aldri ensom eller følte meg utenfor i oppveksten, men trivdes veldig godt med meg selv. Kunne gå ut i skauen og være der i timevis alene, forteller Bente, som vokste opp i hedmarksbygda Alvdal. Hun har tre søstre, men hadde også en bror som døde 14 år gammel. Bente var da 11 år og sørget over broren, som sto henne svært nær.

Først etter at hun ble voksen, åpnet hun opp for evnene sine. I dag kanaliserer hun både med og uten penn, og har hatt kontakt med sin avdøde bror ved flere anledninger. Han har også vist seg fysisk for henne.

Bente har tatt flere kurs i healing, og i dag praktiserer hun ThetaHealing, driver med automatskrift, og har meditasjonskvelder med kanaliseringer.

- Jeg har leid et kontor i sentrum av Alvdal. Selv om dette er ei lita bygd, har interessen for det alternative økt kraftig, som det gjør alle andre steder. Dette er et resultat av økt bevisshetsnivå, mener den utrolige damen og røper en sjarmerende hedmarksaksent når hun prater.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Brev fra oldefar

Da Bente begynte med automatskrift for snart ti år siden, var det bare noe hun hadde lyst til å prøve, uten å ha for store ambisjoner utover det. Hun hadde tatt healing på seg selv og følte seg rolig og tom for tanker. Med et fast, men likevel avslappet, grep om pennen var hun klar til å ta imot eventuelle budskap fra det hinsidige.

_Bente 32 (2).jpg
Automatskrift kan like gjerne foregå ute i det fri

- Ganske umiddelbart skjedde det noe. Det ble mye rabbel i begynnelsen, men innimellom gjenkjente jeg opplysninger om mine forfedre. Jeg skrev automatisk navnet Ole E. Stamoen, og intuitivt fikk jeg vite at han var min oldefar. Jeg ble usikker, for jeg visste at han het Ola. Etter å ha spurt faren min, fikk jeg bekreftet at oldefaren min riktig nok het Ole, men at alle kalte han Ola.

Jeg fikk se et julekort som oldefar hadde skrevet, men ikke sendt, og ble skikkelig overrasket. Håndskriften på kortet var lik den jeg hadde skrevet automatisk, men min skrift var noe større. Den samme gangen kom det også informasjon fra Bentes avdøde oldemor og bestemor. De snakket om et skrin med noe oppi. Bente ble veldig nysgjerrig og prøvde å få en forklaring på hvor skrinet kunne finnes, men hun har ikke fått slutten på den historien ennå.

- Bestemor viser seg ofte for meg, og gjerne når jeg er sammen med tanta mi og søskenbarnet mitt. Hun har som regel noen budskap å komme med. Oldefar har ofte vært tilstede når jeg har vært sammen med tanta mi, men han har jeg ikke sett fysisk, kjenner bare lukten av gamle ullklær, sier hedmarksdamen.

Svikter aldri

Det tok litt tid før Bente ble trygg på det hun drev med. Ved flere anledninger kanaliserte hun med automatskrift for venner og kjente. Ei venninne hadde ofte spørsmål som hadde med helse å gjøre:

- Venninnen min hadde gallesten, og sykehuset ville gjerne operere, men det ønsket ikke hun. Hun lurte i stedet på om jeg ville skrive litt og få greie på hva hun skulle gjøre. Jeg skrev at hun kunne jo ikke leve med slike smerter, men at løsningene ville komme fra overraskende hold. Jeg visste ikke på forhånd at hun skulle på kurs i healing helgen etter, men i løpet av helgen ble gallesteinene borte.
Ifølge Bente skjedde mange lignende episoder, og ryktet om evnene hennes begynte å spre seg. Etter hvert fikk hun mer enn nok å gjøre med automatskrift.

- Får du alltid svar når du setter deg for å skrive?

- Ja, det svikter aldri. Kontakten er der hele tiden. En del av informasjonen jeg får opp, er at vi skaper livet selv på godt og vondt. At vi trenger stillhet for å komme bakenfor tankene våre. Etter at jeg begynte å kanalisere, ble det derfor naturlig å meditere!

Nå er det ikke vanskelig å finne stillhet og ro i hjembygda Alvdal, svarer Bente, som ofte søker ut i naturen når hun praktiserer sine åndelige sysler. I hjemmet er det ikke fullt så rolig. Bente bor sammen med sine tre barn, en gutt på 20 år og to tvillingjenter på 18 år.

- Hvor gammel er du selv?

- Det er ikke så viktig, svarer hun kjapt og forteller i stedet hvor godt hun trives med skogen som nærmeste nabo. Står døra oppe til kjøkkenet, kommer ekorn på besøk, og det hender at elg og grevling kan komme helt inn til husveggene. 

Tilbakemeldinger

Bente deltar ofte på alternativmesser rundt om i landet:

- Når jeg skriver på en messe, blir jo dette begrenset. Det hender at folk tar kontakt med meg i ettertid og vil ha flere brev. I de fleste tilfeller tar jeg dette over telefon og sender brevene i posten etterpå, sier Bente, som gjerne ber om tilbakemelding på automatskrivingen, og de er vanligvis veldig positive:

- For at jeg skal fortsette å skrive, er det avgjørende at jeg kan bidra med noe positivt, derfor er det viktig for meg å vite om brevet ga mening eller ikke. At brevet treffer på en eller annen måte, gjør meg glad.

- Holder du kurs i automatskrift?

- Nei, men det er stor etterspørsel, så kanskje blir dette et skritt videre for meg, svarer den produktive damen.

- Et ekstra spørsmål til slutt: Vi avtalte å møtes på fredag den trettende, som jo er i dag. Er du overtroisk?

- Det vi tror på, det skapes! Det gjelder på alle plan i livet, mener Bente med et smil.

Litt om automatskrift

Automatskrift er best kjent fra spiritualistiske medier. Innen New Age litteraturen har mange bøker blitt skrevet med såkalt automatskrift. Forfatteren har ikke kjent til innholdet på forhånd, og pennen har blitt ført av ”usynlige krefter”.

Den britiske psykologen William McDougall mente at også en stor prosent av helt vanlige mennesker, uten paranormale evner, kan utvikle evnen til å skrive automatskrift. Når det gjelder psykologisk forskning og terapi, har også automatskrift blitt brukt. Her kan nevnes psykologene Pierre Janet i Frankrike og Morton Prince i USA, som er ledende forskere på området.

Moderne hypnoanalyse drar nytte av automatisk skrift for å oppnå kontakt med det ubevisste i oss. Den amerikanske psykiateren Anita Mühl brukte automatisk skrift som et hjelpemiddel i sin psykiatriske praksis i flere år. Hun lot pasientene skrive automatskrift og kunne hente frem alt fra glemte barndomsminner til skjulte konflikter og talenter.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.