7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Magisk møte med Lena Ranehag

Fantastiske, utrolige Lena! Som imponerer alle gjennom programmer som Åndenes Makt på TVNorge. Endelig lykkes det å møte denne sterke personligheten, som nå er høyaktuell gjennom boken "Klarsynt: Åndelig hjelp i uløste krimsaker" skrevet av Åer Asle Rustad.

Lena Ranehag Foto: TVNorge
Lena Ranehag Foto: TVNorge

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling Foto: TVNorge og kari Flaata Halling

Svenske Lena er i Oslo i forbindelse med innspilling av den siste episoden av Åndenes Makt. I alt 10 nye episoder skal vises høsten 2012, og Lena er med i fire av dem. Vi har avtalt et møte på Clarion Hotel Royal Christiania, der hun alltid bor når hun er i byen.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

En smilende og blid dame kommer anstigende fra den gullfargede heisen. Hilser med et fast håndtrykk og en klem. Hotellets gjester haster forbi. I øyeblikket er det ikke noen som gjenkjenner den klarsynte damen, men Lena forteller at da hun gikk en tur i byen, var det flere som kom bort for å prate, sikkert også fordi det var en stor reportasje om henne i A-Magasinet for fjorten dager siden.

Arvet farens evner

Vi tar turen inn i hotellets restaurant, finner et usjenert bord der vi kan snakke i fred og ro. Lena forteller at hun oppdaget sine klarsynte evner da hun var seks, syv år, men det var først da hun mistet faren sin at åndeverdenen åpnet seg for alvor.

- Jeg så skikkelser overalt, som ingen andre kunne se. Jeg hadde en lekekamerat fra den andre siden som het Lola. Men jeg hadde også en venninne som het Madeleine og var blind. Hun ble alltid irritert og sjalu når Lola var med. Hun kunne jo ikke se henne, forteller Lena.

Familien syntes hun hadde alt for livlig fantasi og ble ofte irritert på henne, derfor bestemte Lena seg for å stenge av evnene sine, og i tenårene forsvant de helt. Da Lenas pappa døde plutselig i 1998, kom evnene tilbake, sterkere enn noen gang:

- Det var som om en dør ble åpnet. Hele livet forandret seg på et blunk da det gikk opp for meg at jeg hadde arvet min fars evner. Han fikk også sine evner i 40-årsalderen etter at hans far døde!

Det er lett å snakke med Lena. Hun er så befriende naturlig og avslappet. Vi spiser byens desidert beste Cæsar-salat. Lena røper at hun ikke tåler rødvin og bestiller et glass husets hvitvin.

Motorsyklisten

Lenas mamma tvilte aldri på datterens evner, men opplevde selv aldri noe overnaturlig. Inntil en bestemt hendelse som Lena vil fortelle om:

- Tidligere jobbet jeg som frisør i 17 år og hadde egen frisørsalong. En av mine kunder het Kjell, og han sa flere ganger at han ville ta meg med på en motorsykkeltur. Jeg svarte at det kunne jeg vel, men han hadde ett problem. Han kom ikke inn i skinnklærne, så han måtte slanke seg først. Han lo og sa at vi fikk ta det ved en senere anledning. Men så hendte det at han i ung alder døde plutselig og uventet!

Det gikk noen år, og Lena solgte sin frisørsalong. En dag skulle hun og moren på biltur og kjørte forbi salongen. Lena forteller med innlevelse:

- Det er sommer og masse trafikk på veiene. Blant bilene i møtende trafikk, kommer det en motorsykkel. På sykkelen sitter Kjell. Det er som i en film, og det går i ”slow motion”. Vi sier i munnen på hverandre: ”- Men det er jo Kjell!” Så sier mamma: ”- Ja, men han er jo død!” ”- Ja,” svarer jeg. I samme øyeblikk tar Kjell opp hånden og vinker til oss. Så blir han borte!

Lena legger til at hennes mamma prater om denne episoden ganske ofte. Selv tror hun at Kjell aldri hadde glemt at han lovet henne en tur på motorsykkelen.

Lena med i ny bok

For tiden er Lena høyaktuell gjennom boken "Klarsynt: Åndelig hjelp i uløste kriminalsaker", skrevet av Per Asle Rustad. De to var kollegaer i programmet "Fornemmelse for mord" på TVNorge.

9788251636094[1] 
Synske Lena Ranehag spiller en hovedrolle i boka: Klarsynt: Åndelig hjelp i uløste kriminalsaker, skrevet av Per Asle Rustad. Lena og Per Asle var kollegaer i programmet Fornemmelse for mord på TVNorge. Boka kom ut på Schibsted forlag. Foto: TVNorge 

I boken forteller Lena om sitt liv som klarsynt. Hun gir også nytt innblikk i flere store, norske krimgåter, blant annet mysteriet på Orderud gård. Vi møter også tre familier som fortsatt leter etter svar på hva som skjedde da døtrene deres Therese Johannessen, Kristin Juel Johannessen og Marianne Rugaas Knutsen forsvant uten spor. Lena og andre klarsynte kommer med nye, oppsiktsvekkende opplysninger. Likevel undres jeg over at det alltid er en liten bit som mangler for at saken skal bli oppklart.

- Hvorfor kan ikke åndene være mer presise, slik at saken kan bli løst og de pårørende endelig får et svar? spør jeg.

- De døde kan ikke uttrykke seg på en bestemt måte. Det er ikke hjernen som taler, men et minne, og der er en veldig forskjell. Hjernen tenker og funderer, men det jeg kommer i kontakt med er et minne, som formidler saker og ting. Man kan stille seg undrende til den siste biten som mangler, og jeg har ingen konkret svar på det. Jeg tror at det er universets lover som gjelder, og at vi ikke kan sette oss til dommere over dette. Da skulle vi få et for stort ansvar som medier og klarsynte, svarer Lena og legger til:

- Som klarsynt kan jeg ikke si om en person er skyldig eller ikke skyldig, men det jeg får frem av informasjon kan peke mot det holdet.  Jeg kan komme med materiale som kan bidra til at politiet kan løse en mordsak, men det har aldri vært meningen at jeg som klarsynt skal løse saken. Det må jo være slik at det er politiet som sitter med det endelige ansvaret hva de gjør med den informasjonen de får av en klarsynt, og det er de som skal løse mordsaken!

Åndenes Makt

Programmet "Åndenes Makt" har vært en seersuksess på TVNorge. Mange har Lena Ranehag som sin favoritt, fordi hun er så sjarmerende, jordnær og folkelig. I" Åndenes Makt" hjelper Lena mennesker som blir hjemsøkt av gjenferd. Selv synes hun at hun er privilegert som kan ha en slik meningsfylt jobb.

- Jeg får lett kontakt med åndeverdenen. Bilder kan plutselig komme inn i hodet mitt helt av seg selv. Frysninger og sterke vibrasjoner i kroppen forteller meg at jeg har kontakt. Sjelene på den andre siden oppfører seg på samme måte som da de levde i denne verdenen. En person som var pratsom i dette livet, vil også ha mye å fortelle fra åndeverdenen, sier den klarsynte.

IMG_0294lena_ranahag_tom_stromness[1] 
Klarsynte Lena Ranehag og programleder Tom Strømnæss på Åkeberg-Skoglunn Pølsemakeri. (Åndenes Makt, sesong 6). Et av de stedene som har gjort mest inntrykk på Lena. Foto: TVNorge. 

Jeg har med noen eksemplarer av MAGIC Magasin med reportasjer av hennes kollegaer i "Åndenes Makt": Lilli Bendriss og Gro-Helen Tørum. Lena blar ivrig i bladene, mens hun svarer på en viktig telefon.

- Hvilke episoder av Åndenes Makt har gjort mest inntrykk på deg?

- Det må være episoden fra Åkeberg-Skoglunn Pølsemakeri, Knut Bakke i Vrådal og Stortorvet Gjestgiveri, svarer hun uten å nøle.

I programmet fra gjestgiveriet, fikk også programleder Tom Strømnæss oppleve at en tung skuff med bestikk fløy ut i løse luften, og bestikket ble strødd utover gulvet.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Synsk og klarsynt

- En kvinne ringte meg og fortalte at hun hadde det ikke bra, for hun så mye ting i hodet sitt. Hun sa at hun var klarsynt og visste ikke hvordan hun skulle håndtere det. ”- Hva er det som sier at du er klarsynt?” spurte jeg. Hun svarte: ”- Jeg ser masse saker!” Jeg svarte: ”- Det er mange mennesker som ser saker, men det er ikke å være klarsynt. Det kan være hva som helst, egne tanker, funderinger, redsler, drømmer. Paranoide mennesker ser også saker. Men å være klarsynt og medial er å kommunisere med åndeverdenen. Det er noe helt annet! forklarer Lena.

- Hva er forskjellen mellom å være synsk og klarsynt?

- Synsk for meg er en person som kan se i bilder og forutse saker som har vært eller som har forsvunnet. En klarsynt eller medial person (et medium) er en person som kan kommunisere og formidle beskjeder fra åndeverdenen. Som synsk kan du se fortid, nåtid og fremtid. Selv er jeg både synsk og klarsynt, og det er en klar fordel. Når jeg skal jobbe med "Åndenes Makt", bruker jeg først mine synske evner og ser hvor jeg skal hen, og når jeg kommer til stedet, begynner jeg å jobbe med mitt klarsyn. Kommunikasjonen med åndeverdenen gir meg svarene på det jeg søker!

- Stoler du 100 % på synene du får inn?

- Ja, det må jeg gjøre, og de pleier å være riktige, svarer hun.

På hjemmeplanet

Lena har en travel hverdag med kursvirksomhet, TV-innspillinger, bokskriving, og hun holder foredrag. Innimellom gir hun personlige readinger og renser hus, men det er lang ventetid på dette. Jobben kan både gi og tappe henne for energi, men Lena finner en balansegang og lader batteriene ved å være sammen med familien.

- Jeg trenger ikke mye søvn, og familien sier at jeg sover med åpne øyne, sier hun og ler hjertelig.

For ett år siden giftet Lena seg med Anders, ifølge henne selv det beste som har hendt henne. Av praktiske grunner har han tatt hennes etternavn. Hun har to sønner Emil (31) og André (21), sistnevnte bor fortsatt hjemme. Anders har også to sønner, Erik (31) og Johan (28), samt tre små barnebarn.

Familien har flyttet til Vänerens Strand, der de stortrives. Lena røper at hun også er veldig glad i dyr og har rottweileren Leo (11 år), katten Simba (6 år), to minipapegøyer som kalles Love Birds og en rosa kakadue ved navn Rossie.

- Rossie er snart ett år og snakker allerede mye. Han roper på hunden Leo og hermer etter min latter. Han skal bli Skandinavias første klarsynte papegøye. Rossie kan bli kjempegammel. Leo hadde jeg mye med meg under innspillingen av Fornemmelse for mord. Vi to bodde ofte sammen på hotell i Oslo, sier Lena og ler.

Eksempler fra åndeverdenen

Lena skal begynne med svenske og danske innspillinger av Åndenes Makt. I Sverige heter programmet Det Okända, og i Danmark Åndene Vender Tilbage.

- En gang jeg var på et oppdrag for Det Okända, kom jeg til en gård på landet, der det var mye aktivitet. Der bodde tre generasjoner kvinner. Jeg fikk kontakt med en eldre mann fra åndeverdenen, som hadde vært der en tid. Han var ganske irritert og besværlig å ha med å gjøre, men jeg lykkes til slutt å kommunisere med ham. Jeg ba han forlate denne verden og gå over til den andre siden, men det ville han absolutt ikke. Jeg sa at det er en kvinne som har ventet lenge på ham, og han svarte at det var akkurat derfor han ikke ville reise dit. Han ville ikke treffe henne igjen.

Lena fortsatte å jobbe på gården. I våningshuset fikk hun en del åndelig kontakt, men kvinnene var ikke helt fornøyde og ville ha kontakt med ytterligere en person. De forsto ikke hvorfor jeg ikke hadde kontakt med vedkommende.

- Jeg svarte at nei, det fantes ikke flere her. Så hentet de et bilde av personen. Det var en yngre mann, men jeg fikk fortsatt ikke kontakt med ham.

Til slutt sa jeg: - Det går ikke! Han vil ikke komme frem, ellers ville han ha vært her nå. Men akkurat idet jeg skulle gå, så kom han! Det var rart, for gården lå langt ute på landet, det fantes ikke noe vann i nærheten, men han viste seg i en liten båt. Så vinket han og lo. Jeg fortalte dette til den ene kvinnen, som svarte:

- Det forstår jeg godt. Da fikk han det som han ville til slutt! – Jaha? undret jeg! Hun fortalte at hun hadde hatt en konflikt med sin samboer. Hun hadde kommet hjem en dag fra jobben, og da hadde han kjøpt en båt. De hadde ingen penger, så hun ble veldig sint. Det ble masse bråk rundt dette, og til slutt gikk han ut og skjøt seg. Mannen fortalte Lena at da fikk han det siste ordet, han fikk det som han ville, han fikk båten! Men mannen sa også til henne at han ville ikke treffe samboeren igjen. Han kom bare av en årsak, og det var barna.

Lena ler og synes det er ganske fornøyelig:

- Den første mannen jeg fortalte om ville altså ikke gå opp på grunn av en kvinne som ventet der, og den andre ville ikke komme ned av samme grunn og at det var så mange uløste konflikter. 

Jarle Andhøy og Berserk

Norske medier har den siste tiden vært opptatt av Jarle Andhøy og Berserk, en sak som har engasjert meg sterkt. Det har vært mange spørsmål uten svar knyttet til denne saken. Jeg har printet ut et bilde av Berserk og tatt med et avisutklipp av Jarle Andhøy. Lena har ingen mulighet til å se bildene på forhånd, og jeg spør om hun kan få opp informasjon ved å holde på konvolutten. Hun er i utgangspunktet litt skeptisk til oppgaven, for vanligvis er det originale bilder hun har å forholde seg til.

DSC_0099 
Magisk møte med Lena Ranehag. Foto: Kari Flaata Halling 

- Men jeg skal prøve, sier Lena, lukker øynene og konsentrer seg om konvolutten med bildet av Berserk, omkranset av naturskjønne omgivelser i isødet. Det tar bare et sekund. Sett ovenfra ”ser” hun noe som ligner et hus uten tak. Det er vakker natur rundt omkring. Hun får opp sjø, at noe synker, og hun ser tre personer. Hun mener de har druknet.

Etterpå holder hun på konvolutten med avisutklippet av Andhøy. Hun beskriver personen, som stemmer bra med virkeligheten. Hun ”ser” også et annet bilde av Andhøy, der han har på seg røde piratbukser. (Jeg har et vagt minne om at jeg har sett et slikt bilde på nettet, og dobbeltsjekker senere. Finner et bilde av 3 personer, der Jarle har på seg røde bukser).

Jeg spør om Lena har hørt om saken gjennom svenske media, men det har hun ikke. Hun vil gjerne undersøke mer og spør om å få ta med seg bildene.

Åndelig kontakt

– Har du hatt utenom jordisk kontakt?

- Ja, første gangen var rundt år 2000, da jeg og en norsk kollega var på et oppdrag med ”Fornemmelse for mord”. Gjennom kanalisering opplevde vi utenom jordisk aktivitet. Senere har jeg også opplevd dette, men jeg prøver å holde igjen. Det føles veldig stort å ta inn, og jeg har ikke så lyst til å gå nærmere inn i dette uten å vite eksakt hva det er for noe.

- Men de utenom jordiske har kommet med positive budskap om å hjelpe oss med utrensninger fra jordens minne (sjel), og da mener jeg saker som etterlater negative avtrykk i denne verden, som for eksempel Auschwitz. For meningen er å plante nye energier og gode tanker, så vi får en god jord, en speiling av kjærlighetsfull energi, i stedet for denne ondskapen som erobrer jorden akkurat nå. På en måte pågår det en krig mellom dimensjonene, mellom gode og negative energier, forklarer den spesielle damen.

Timene flyr, og det er fortsatt mye jeg gjerne skulle spurt Lena om. Men jeg vet hun har en lang arbeidsdag foran seg og må la det ligge. Jeg avslutter med å spørre om det er noe åndelig aktivitet rundt oss i øyeblikket. Hun ser på meg med et smil og bekrefter at det er en ung mann som har vært særdeles pågående helt siden vi møttes, men hun har måttet avvise ham, ellers hadde det ikke blitt noe intervju.

- Men han er fortsatt her og er veldig snakkesalig, sier Lena og kommer med noen meget treffsikre og detaljerte opplysninger. Jeg vet allerede hvem hun snakker om, men så kommer hun med navnet, og jeg må medgi at jeg får gåsehud. Han ber meg hilse til to, tre andre, som hun også navngir og gir meg noen beskjeder av privat karakter. Lena har igjen imponert, like mye som hun har gjort gjennom sine TV-opptredener.

Kunstneriske talenter

Kontakten med åndeverdenen har gitt Lena mange opplevelser. En av de sterkeste har vært reisen fra livet gjennom lyset til åndeverdenen:

- Nordmannen Helge har tatt meg med på den siste reisen i åndeverdenen. Helge, som døde for en del år tilbake, er en ånd jeg har hatt veldig sterk kontakt med. Han har gitt meg informasjon fra den andre siden, også om døden. Jeg fikk fullt innblikk i hvordan det var å dø, noe jeg beskriver i boken, bekrefter Lena.

I juni 2012 kommer en ny bok ut i Sverige: Det osynliga riket. Hun håper og tror hun får utgitt den i Norge etter hvert.

Gjennom Wäxthuset Faith Cure holder hun jevnlige mediale utviklingskurser både i Norge og Sverige.

- Jeg legger veldig stor vekt på balanse, og da mener jeg kommunikasjon, ikke bare med åndeverdenen, men også med meg selv og min egen kropp. Fra og med i sommer er jeg utdannet medisinsk Qi Gong lærer og jobber mye med kroppens Qi: Livsenergi, bevegelse, pust og frigjøring. Jeg holder også kurs i dette, bekrefter hun.

I følge Lena har hun arvet farens kunstneriske talenter. Hun skriver dikt, designer smykker og maler bilder i olje:

- Jeg får et budskap, går til malestua og henter frem penslene. Jeg gir meg ikke før bildet står ferdig. Det er sterke energier i bildene mine!

Vi gjengir her ett av diktene:

De dødas etikett

Dom døde tilhør de tysta
men inte de bortglömda och begravda
Dom tysta har satt sin etikett
som et avtrykk i livets bok
I den boken finns mycket at lesa
I mitt arbete har jag del av dom dødas minnen
Jag formedlar deres nærvar i det tysta och mörka
For de flesta er det det okända

Lena Ranehag 

Informasjon og kursoversikt: www.faithcure.com Her kan du også finne et billedgalleri med Lenas bilder. Bildene kan kjøpes på nettet.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.