7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Kjendisenes overnaturlige liv

I kjølvannet av Snåsamannen og prinsesse Märtha Louises engler, har norske kjendiser kastet seg på alternativbølgen. De tror på UFO, klarsynte, et liv etter døden, gjenferd, engler, healing og krystaller. Vi synes å ha glemt at for 20 år siden var det likedan. Da sto også kjendiser frem i ukepressen og fortalte om sitt overnaturlige liv.

Fra programserien "Den andre siden", Marianne Behn, prinsesse Märtha Louise og Mira Craig i godt selskap med Elisabeth Samnøy, Birgitte Lund Nakken og Gro-Helen Tørum Foto: TVNorge
Fra programserien "Den andre siden", Marianne Behn, prinsesse Märtha Louise og Mira Craig i godt selskap med Elisabeth Samnøy, Birgitte Lund Nakken og Gro-Helen Tørum Foto: TVNorge

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling

I de siste årene har det vært en åndelig oppblomstring her i landet, men for 20 år siden var det også en bølge av det samme.

Da var Erich von Dänikens bøker spennende lesestoff for mange. Det samme var den finsk-norske legen Rauni-Leena Lukanens bøker, der hun hevdet at det finnes ingen død. Hun fortalte også at hun hadde vært på reise i en UFO og hatt kontakt med såkalte utenomjordiske vesener. 

Aviser og ukeblader florerte av reportasjer om UFO, klarsynte, healere og annet alternativt lesestoff. Også kjendiser hang seg på den alternative bølgen.

Blant flere andre sto Jannicke Jarlum frem og fortalte om sin nærkontakt med utenomjordiske, og Jahn Teigen fortalte om da han sto ansikt til ansikt med sin avdøde mormor i leiligheten midt i Oslo.

Så stilnet stormen, og det virket som om folk hadde blitt mette av historier av overnaturlig karakter. I flere år var det nesten ingen reportasjer i ukebladene, og alternative blader som ”Det Ukjente” og ”Zodiac” gikk inn.

Kjendisers opplevelser

I de senere årene har interessen for det paranormale igjen øket, og i dag er den sterkere enn noen gang. Klarsynte snakker om den nye tiden, at vi alle skal åpne opp for de nye energiene. Mange kjendiser står igjen frem med sine evner og overnaturlige opplevelser:

Prinsesse Märtha Louise har lenge vært i medienes søkelys etter at hun startet den omdiskuterte ”engleskolen” med kollega Elisabeth Samnøy. Da prinsessen i september 2010 sto frem og uttalte at hun har vært i kontakt med de døde, synes grensen å være nådd.

Svigermor Marianne Behn, kjent fra TV-serien Den andre siden på FEM, har lenge hatt et nært forhold til det åndelige, både som privatperson og i sitt yrke som rosenterapeut, der hun bruker krystaller i behandlingen.

Sangeren Mira Craig, også aktuell i samme programmet, mener kroppen kan helbrede seg selv. Hun skal også ha opplevd at låter har blitt skrevet av en høyere bevissthet.

Skuespiller Ane Dahl Torp fortalte til ”Aftenposten” at hun bestemt så et spøkelse da hun var liten. Det skjedde i blokken der familien bodde på Østerås. Ane våknet en natt og syntes hun så en liten skygge med krom rygg i gangen. Den dag i dag tror hun det var et spøkelse hun så!

Alternativ behandling

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

I 2007 ble det foretatt en undersøkelse i regi av Nasjonalt Informasjonssenter for Alternativ Behandling. Her fremkom at ca. halvparten av Norges befolkning hadde brukt en eller annen form for alternativ behandling i løpet av det siste året.

Skuespiller og artist Guri Schanke er blant dem som har vært åpen for alternativ behandling i en årrekke. Hun har prøvd det meste, blant annet Qigong, Tai Chi, og har gått til akupunktør og helhetsterapeut.

Hans-Erik Dyvik Husby, aktuell med filmen om Cornelis Vreeswijk, har stått frem både på TV og i dags- og ukepressen om sin rusavhengighet. Etter 24 år kunne ikke skolemedisinen gjøre noe for ham lenger, og han måtte søke alternative veier. Narconon-senteret i Sverige ble redningen. Behandlingsopplegget var basert på læren til grunnleggeren av scientologikirken. Husby har tidligere presisert at han ikke er scientolog selv, men at han er en spirituell person, legger han ikke skjul på:

- Hvis man skal behandle et menneske uten å anerkjenne at det er et åndelig vesen, så har man allerede tapt, uttalte Husby i fjor høst til Dagbladet.

Artist Inger Lise Rypdal har selv vært ”alternativ” i en årrekke og forstår godt at denne trenden har slått rot i den norske folkesjelen den siste tiden.

- Verden er i ubalanse, og vi er en del av den. Jeg har prøvd alt mulig av alternative metoder inntil jeg fant tilbake til barnetroen min. Jeg har lett i det alternative fordi jeg manglet noe, fortalte Inger Lise til Dagbladet.

Healing

I boka ”Den gode kraften” forteller Bjarne Håkon Hanssen at Joralf Gjerstad (Snåsamannen) kurerte sønnen hans, og etter dette måtte han revurdere sitt syn på hva som finnes mellom himmel og jord.

Den-gode-kraften_hd_imageDen-gode-kraften_hd_imageDen-gode-kraften_hd_imageDen-gode-kraften_hd_image 
 

I boka forteller også Hanne Krogh at hun i 2009 fikk helbredet stemmen sin av Snåsamannen, som hun nå ser på som en god venn. Hun mener at Gjerstad har helt spesielle evner og tror ikke alle som kaller seg healere kan hjelpe folk. At det finnes en eksisterende kraft, har hun selv erfart. Det samme med telepati. Hun har nemlig opplevd en overførbar kraft mellom henne og Joralf Gjerstad.

Morten Harket er svært bevisst sin egen helse og hevdet nylig at han kun har vært syk to, tre ganger på 25 år.

- Mye av æren for dette har Jan Jacobsen, healeren min de senere år, sa Harket i et intervju med bladet ”Mat & Helse”.

Vi har også lest at Mari Maurstad har brukt mer enn 100.000 kroner på healing, og hun fortalte at sønnen har prøvd 32 ulike typer alternativ behandling for sin leddgikt.

Skuespiller Mikkel Gaup hevder han selv har varme hender og bruker sine evner til å gi mennesker påfyll av energi.

Også komiker og forfatter Jon Schau innrømmer å ha prøvd healing:

- Jeg kan ikke si om healing virker eller ikke, men at jeg har kjent en kraft er det ingen tvil om!

Overnaturlige evner

– Avlys døden! sier Jon Schau, som i november holdt foredrag på Den store Alternativmessen, Lillestrøm og snakket om sine ”nær døden opplevelser” til et engasjert og lydhørt publikum.

Jon_SchauJon_Schau 
Jon Schau. Foto: TVNorge 

Jon trodde ikke på noe før han to ganger i 2004 ble erklært død av legene. Han husker begge gangene godt. Etter denne erfaringen har de spirituelle opplevelsene stått i kø. Han har blant annet hatt samtaler med Gud i fem år, og har gitt ut to bøker om sine opplevelser fra ”den andre siden”.

Skuespiller Mia Gundersen hevder hun selv har fått svar hun lengtet etter fra sin avdøde mor og mener prinsesse Märtha Louise må tas på alvor.

Hanne Krogh har flere ganger opplevd episoder som hun ikke kan forklare. Hun har ved flere anledninger ”sett” at folk som står henne nær har gått bort.

- Jeg har alltid fått vite det i samme øyeblikk, sier hun til TV2 i et åpenhjertig intervju, som ligger ute på nettet.

Evnene har hun hatt helt siden farmoren døde da hun var 12 år gammel:

- Da farmoren min døde, var jeg i Mexico. Jeg sa til lydteknikeren min: ”Nå dør farmor”, og det gjorde hun!

Selv vil hun ikke kalle disse evnene overnaturlige, men heller en sjette sans, og hun tror at vi foreløpig ikke vet nok om disse tingene.

Mari Boines opplevelser

Artisten Mari Boine mener mormoren er det viktigste mennesket i livet hennes, til tross for at hun døde da Mari var 14 år.

- Siden har mormor snakket til meg og guidet meg frem til den jeg er i dag. Hun forandret livet mitt totalt, sier Mari til Norsk Ukeblad i 2009.

Mye skjedde da Mari gikk ut fra lærerskolen. Hun hadde samiske lærere, som plantet et frø ved å fortelle om røttene hun ville skjule, og om samenes historie.

- Måten mitt folk var blitt behandlet på, gjorde meg så sint at jeg ”glemte” å være sjenert. Et engasjement vokste frem, samtidig som min bestemors sjel kom til meg, tok meg i hånden og førte meg tilbake til det samiske og til musikken. Jeg strittet imot, for jeg ville jo ikke, og torde ikke. Men hun var der hele tiden og førte meg frem. Noen vil kanskje kalle det for sin indre stemme, og det var jo den jeg til slutt ble trygg på og torde følge. Men jeg vet at stemmen og hånden tilhørte bestemor, sier Mari til Norsk Ukeblad.

Charter-Sveins opplevelser

TV kjendis Svein Østvik er kjent som en villstyring og populær showmann i Charterfeber, derfor ble mange overrasket over å se en mykere side av ham i Studio 5 På den andre siden. På direkten i programmet, som ble sendt på FEM 29.1.09, rant tårene, mens Svein fortalte om da han mistet faren sin. Han var alene, langt hjemmefra, da moren hans ringte med den triste beskjeden:

3737 
Svein Østvik.  Foto: TV3  

- Akkurat i det øyeblikket ”mutter´n” fortalte meg at han var død, fikk jeg kontakt med ham. Det var en sånn ”ut-av-kroppen-opplevelse”. Jeg satt alene i bilen og følte en enorm kontakt med ham. Vi snakket sammen i ti minutter. Forholdet mellom ”fatter´n” og meg hadde vært både vanskelig og fint, men dette var en forsonende samtale. Etter denne opplevelsen var jeg helt rolig i kroppen.

Det alternative er ikke ukjent for Svein. Han har vært opptatt av Zen-Buddhistisk meditasjon siden han var i -20 årene. Han mener at alle mennesker har en mental, helende kraft, noe han også selv har opplevd. Første gang han helbredet seg selv var for 15 år siden. Da hadde han vært plaget av kronisk betennelse i skulderen i to år, men verken lege eller medisiner klarte å hjelpe ham.

- En dag var jeg alene og lukket øynene. Så sentrerte jeg oppmerksomheten på smerten og opplevde at jeg begynte å se innover i kroppen. Så begynte det: To koster strøk meg på skulderen. Og etter en stund var det som om hele området med betennelsen smuldret opp i små partikler. Så føyk det ut! Rett gjennom fingrene mine, med en voldsom kraft!

I 2008 stilte Magasinet følgende spørsmål til Svein:

- Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom?

- Kommer du rett fra Syden?

Vi kan bare forestille oss Sveins rungende latter idet han svarte på spørsmålet.

Les også:
Jan Thomas: Nærkontakt med UFO 
Var døden nær, men valgte livet 

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.