7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Glastonbury- Spirituell og åndelig hovedstad

Glastonbury har lenge vært kjent som legendenes og mytenes hovedstad i England. Siden -70 tallet har småbyen også fremstått som landets ”New Age” hovedstad med et rikholdig utvalg av alternative aktiviteter, -behandlere og spennende spesialforretninger.

Ruinene av Glastonbury Abbey
Ruinene av Glastonbury Abbey

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Glastonburys fargerike hovedgate High Street er senteret for byens aktiviteter. Her er også et utrolig utvalg av shoppingmuligheter. Tett i tett ligger spesialforretninger for krystaller, smykker, alternative snurrepiperier og all slags spirituell og åndelig litteratur. På hvert hjørne tilbyr healere, synske, medier og alternative behandlere sine tjenester.

Er du opptatt av helsekost og helseprodukter, er det mange muligheter, også når det gjelder sunne spisesteder. Duften av økologiske krydderblandinger innbyr enhver turist til å innta en vegetarisk buffet eller en annen rett, laget av næringsrike og sunne råvarer.

Overalt brukes fantasifulle og visuelle virkemidler for å fange folks interesse. Det er ikke tilfeldig at senteret for turistinformasjon, som ligger i et handelshus fra 1500-tallet, er kombinert med ”Glastonbury Lake Village Museum”. Her kan du vandre rett inn i dagliglivet til kelterne som bodde her for et par tusen år siden.

Ikke bare de keltiske druidene (prestene) fant veien hit, men også de kristne munkene, teosofene som på slutten av 1800-tallet gjenskapte en verdensinteresse for Glastonbury, og nå alternativbevegelsen.

Pilgrimshotell

Hvert år besøkes Glastonbury av mer enn 500.000 pilegrimer fra hele verden. Om sommeren foretar også Church of England, og geistlige fra den katolske kirken, sin pilgrimsferd til Glastonbury Abbey, landets eldste, mektigste og største klosterkirke.

Byens hovedgate bærer den dag i dag preg av Glastonburys tusenårige lange tradisjon som et sentralt, kristent valfartssted. ”The George & Pilgrims Hotel” ble bygget som et overnattingssted for middelalderens tallrike strøm av pilegrimer. Det særegne hotellet tar fortsatt imot gjester, og er ett av de eldste i landet som fortsatt er i drift. Hotellets celebre gjester har anledning til å ligge i himmelsenger fra kong Henrik den VIII’s tid. Riktig nok er dette et tilbud som best passer for de pengesterke, men enhver som besøker Glastonbury bør benytte anledningen til å puste inn den unike atmosfæren fra Tudor-tiden, som fortsatt henger i restaurantens vegger.

British Tourist Authority har utarbeidet en liste over ca. 60 spøkelseshoteller i alle prisklasser. Ikke uventet er ”The George & Pilgrims Hotel” på lista. Visstnok skal hotellet være hjemsøkt av to spøkelser, en gammel munk og en mann i moderne sportsklær.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Glastonbury Abbey

I dag er kirkeruinene av Glastonbury Abbey byens hovedattraksjon. Når vi vandrer rundt på historisk grunn, finner vi også den legendariske kong Arthur sin grav.

DSC_0170DSC_0170 
”The Wise Woman of Wookey Hole” heter denne statuen, som står utenfor gudinnetempelet. Kvinnen har en gang levd i området.

- Kelterne og druidene hadde offersteder her lenge før Josef av Aritmatheas vandringsstav slo rot, og ble til den blomstrende hagetornen, et symbol for det kristne evangeliet. Her slo kristendommen først sine røtter på britisk jord en gang på 400-tallet og gikk seirende ut i kampen mot kelternes tro og tok over deres gamle offersteder, forteller guiden vår, John Gursli i Total Helse Norge AS.

Han gir oss tid til å vandre rundt og suge inn alle inntrykkene, før vi setter oss ned på den lille sommerkafèen og nyter en kopp te med tradisjonelle, hjemmebakte scones, med syltetøy og ”cotted cream” som tilbehør. Etterpå vandrer vi rundt i den fredfylte klosterhagen, mens vi skuer opp på Glastonbury Tor, byens landemerke og store pilegrimsattraksjon.

Glastonbury Tor

En gang var Glastonbury Tor et kultsted for kelterne. Nå ligger restene av en middelalderkirke vakkert til på en hundre meter høy bakketopp. Det er litt slitsomt å gå alle trappene opp til kirken, men panoramautsikten over det bølgete og vakre landskapet i Somerset, gjør oss målløse, og vi finner det vel verd strevet.

Kristne pilegrimer valfartet hit for å hedre Glastonbury Abbeys siste abbed, Whiting, som led martyrdøden i 1539. Abbeden ble slept hit opp på en lem, pisket og hengt. Dette fordi han nektet å forlate klosteret etter at kong Henrik den VIII hadde brutt med paven og selv tok over alle landets store klostereiendommer.

- Mytene om Glastonbury Tor er mange, alt fra øya Avalon, legendene om Kong Arthur og Ridderne av Det Runde Bord, et magisk fjell med både en indre og ytre labyrint, et navigasjonspunkt for stjerneskip, et ritested for gudinnedyrkelse, et innvielsessenter for druider. Glastonbury Tor må bare oppleves og er en energiplass av dimensjoner. Sagnet sier også at det er her den hellige gral ligger begravet. Og kanskje er det den som påvirker vannet i den hellige kilden Chalice Well ved foten av ”the Tor”, forteller guiden vår foran et lydhørt publikum.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Hellig kilde

Når du besøker Glastonbury, er det obligatorisk med en tur til Chalice Well. Denne naturlige kilden med sitt mineralholdige vann var først kelternes hellige sted, men ble senere et valfartssted for kristne pilegrimer. 100.000 liter kildevann pumpes hvert døgn opp fra jordens indre. Vi gjør som andre besøkende, tar en smak på dette hellige, magiske vannet. Riktignok ser det ikke særlig innbydende ut, for det høye jerninnholdet gir vannet en brunlig farge, men smaken er god.

DSC_0141 
Inngangen til Chalice Well & Gardens. 

Vi vandrer rundt i noe som kan minne om Edens hage. Dette er stillhetens og ettertankens hage, og man skal helst ikke snakke sammen. Små oaser med vakre blomster og planter finnes overalt. Benker er plassert rundt omkring i hagelandskapet, og her kan folk i fred og ro nyte stillheten eller meditere.

Mellom alle de vakre vekstene og den naturlige kilden, kan du for alvor fornemme Glastonbury-landskapets hellighet. Noen hevder at de kan fornemme de såkalte ”leylines”, rette kraftlinjer i jorden som inneholder kosmisk energi. Det hevdes til og med at dette området er velsignet som en av jordklodens tjue kosmiske regioner.

Den verdenskjente okkultisten og forfatterinnen Dion Fortune merket disse energiene så sterkt at hun på 1920-tallet bygde seg et hus ved foten av Glastonbury Tor, der hun også er begravd. Huset står der ennå.

Gjennom Dions bøker, og opprettelsen av ”Society of Inner Light”, som fortsatt eksisterer, bidro hun sterkt til å rette internasjonal oppmerksomhet mot Glastonbury som et spirituelt hovedsenter. Datterdatteren er i dag en aktiv deltaker i ”Assembly Room”, som året rundt driver en mangfoldig foredrags- og kursvirksomhet. Den ærverdige bygningen ligger midt i High Street.

Festivalbyen

I 1991 ble ”The Isle of Avalon Foundation” opprettet for å gjenskape Glastonbury som et ledende senter for åndelig undervisning. Her kan du blant annet delta i studier og forskning av samtidsspiritualitet og New Age på universitetsnivå. "The National Federation of Spiritual Healers" har også valgt Glastonbury som sitt hovedsenter.

DSC_0171 
Glastonbury "New Age" hovedstaden i England 

Byen har opprettet sitt eget ”Glastonbury Pilgrim Reception Centre”, hvor alle besøkende kan få hjelp til å finne frem i jungelen av åndelige og spirituelle tilbud.

Glastonbury er en populær turistby, ikke bare for de med interesse for åndelig utvikling. Året rundt er det et rikt tilbud på markeder og festivaler: Blant spirituelle høydepunkter kan nevnes Gudinnefestivalen ”Glastonbury Goddess Conference” og kornsirkelsymposium "Glastonbury Symposium". Disse blir arrangert i juli måned og er du interessert, lønner det seg å være tidlig ute.

”Glastonbury Fayre” startet i 1971 med å feire sommersolverv, men har i løpet av noen år utviklet seg til å bli Englands ”Woodstock” på grunn av sine storslåtte konsertarrangementer. I dag går festivalen under navnet ”Glastonbury Art Festival”, og er årets høydepunkt for tusenvis av ungdommer. En egen festival for barn har pågått siden 1981. ”Glastonbury Guy Fawkes Carnival” arrangeres i november, og er svært populært for folk flest.

Ikke vær redd for å reise alene til Glastonbury. Du treffer garantert spennende og interessante mennesker. Folk er imøtekommende og vennlige. Mange sier at stedet gir en følelse av hellig tilstedeværelse og påvirker alle som er her. Vår lille gruppe av norske turister kan bekrefte at så er tilfelle. Vi ønsker alle å vende tilbake til Glastonbury og tilbringe mer tid her. 

Nyttig informasjon:

www.glastonbury.com
www.glastonburyoracle.co.uk
www.goddessconference.com
www.isleofavalonfoundation.com
www.totalhelsenorge.no 

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.