7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Er orber materialisering av åndelig aktivitet?

Orber eller orbs er et fenomen som ble mer kjent da digitale foto-/video kameraer kom på markedet. Skeptikere vil forklare de merkverdige ringene som støv på linsen eller fuktighet, mens andre tilbakeviser dette med at de fleste orber har et mønster inni seg som støvpartikler ikke kan produsere.

Bildet av denne flotte orben er tatt i Dale kirke, Luster, Juli 2010. Foto: Tone
Bildet av denne flotte orben er tatt i Dale kirke, Luster, Juli 2010. Foto: Tone

Tekst: Kari Flaata Halling

Orbene kan være små eller store. De fleste er runde, men de kan ha forskjellige former. Når bildene forstørres, mener noen å finne vakre mønstre og en strålende lysenergi i dem. Noen har sett englevesener i orbene. De forklarer således fenomenet som materialisering av åndelig aktivitet.

Hva er orber?

Diskusjonen går flittig på Internett. Her er et par innlegg sakset fra VG Nett Debatt:

- "En dag satte jeg meg ned for å se på bilder tatt med digitalkamera i en kirke. Hva så jeg? Flere orber. Jeg begynte å ta bilder hjemme i min stue. Vi var flere til stede. Ingen orber å se. Så ble vi enige om at vi skulle rope på orbene for moro skyld. Hva skjedde? Flere orber dukket opp gjentatte ganger. En kveld satt min hund og jeg i stua. Jeg knipset i vilden sky, men ingen orb var å se. Jeg ga opp. Etter en liten stund begynte min hund å titte rundt på veggen og i taket. Han satt og så på ett eller annet og fulgte det med blikket. Jeg kunne ikke se noe spesielt. Oppførselen til min hund ble litt merkelig etter hvert. Jeg tok frem mitt kamera og tok et bilde i den retning min hund så. Hva fikk jeg se? Flere orber. Jeg tok flere bilder og knipset i den retning hunden så. Hver gang dukket det opp en orb eller flere på bildet. Så tok jeg bilder der min hund ikke hadde blikket festet. Ingen orb! Hva er så dette? Ikke vet jeg, men rart var det!"

- "Var til å begynne med selv sikker på at orber var støvkorn eller vanndråper, men etter å ha sett mange digitale bilder og video opptak, har jeg forandret mening. Er det mulig at disse fanger et større spekter, slik at de gjengir orbs bedre enn de gamle kameraene? I hvert fall blir jeg mer og mer overbevist om at orbs er en form for energi, som godt kan være det vi benevner som avdødes sjel eller ånd. Begrunner det med at vi som har opplevd denne begrensede kuldefornemmelsen, når det er nærvær av det vi kaller gjenferd eller spøkelser, så må denne kulden lages av en eller annen form for energi. Mener derfor at disse moderne kameraer klarer å detektere denne energien i form av orbs. Det finnes mange opptak av orber tatt med lysfølsomme- og varmedetekterende kameraer. Tror det er vanskelig å overbevise andre om dette. Det må oppleves"

Les også:
”Orbehuset” på Krekling

Dette sier fotografen om orber

Orber er mest sannsynlig støvkorn eller lignende, som er inne i objektivet eller nært sensoren i kameraet. At de ser ut som perfekte sirkler, kommer av at de er forstørret og ute av fokus. At orbene ikke vises noen ganger, kan være fordi de har lagt seg i ro, enten i kamerahuset eller inni objektivet. Støv påvirkes av statisk elektrisitet. Denne kan variere veldig fra gang til gang du tar i kameraet, noe som kan forklare hvorfor orbs/støv noen ganger kommer til syne på bildet.

Dette sier Marcello Haugen om orber

Orber, hva er det? Jeg vet ikke, men det må da være noe, tenker jeg, og mange andre har begynt å undres over dette. Det er ikke lett å forstå, det er energier som er og som oppstår, som kommer plutselig eller som er værende ett sted. Noen kan dra dem med seg fra ett sted til et annet uten at de selv aner det.

Orber kan være runde sirkler, skygger, tåkelignende i bilder du tar når du fotograferer.
Det er en eksistens som er høyere enn våres. Den har utviklet seg og er ikke avhengig av det kroppslige lenger for å forflytte seg. Det er kun energikraften fra det høyere nivå, som nå begynner å åpnes opp for flere av oss.

Det er ikke alle som kan se denne energikraften, men det blir stadig flere. De er her for å gi oss sin informasjon om andre eksistenser, og at det er andre eksistenser som kan forflytte seg raskere enn vi kan fatte.

De gir oss sine meldinger via orber, slik at vi kan kjenne noe igjen ved å studere de på bilder. Noen ser raskt ut fra bildene at i orben er det et dyr, et ansikt, et menneske eller dis/tåke. Tåkedis betyr at noe er skjult for oss. Det betyr at vi må begynne å lete etter svarene i oss selv. De er her og kommer til å gi oss flere innspill etter hvert som tiden går.

Ovennevnte er kanalisert budskap fra Marcello Haugen til Tove Kristin Haugen.

Les også:
Marcello og Den Hvite Sommerfugl 
Marcello Haugen: Trollmannen, mystikeren, naturlegen og vismannen

Forsøk for skeptikere

Prøv å riste noe som har masse støv på seg og ta bilder. Hva skjer? Du vil riktig nok få masse støv i bildet, men støv er dødt, og eventuelle ”ringer” som kommer frem har ingen lyskjerner eller mønster inni seg, som karakteriserer de fleste orber. Forsøket er likevel verd å gjøre for å finne din egen overbevisning.

Gode råd for å ta ”orbebilder”

Bruk gjerne et mindre avansert digitalkamera. Spør om å få kontakt med orbene. Ofte er det lettere å se orber mot en mørk bakgrunn. Ta gjerne bilder av barn eller dyr, spesielt katter, som har høy energi og ofte har åndelig aktivitet rundt seg. 

Kilde: http://altnett.ning.com/groups.orbs

Les mer om orber her: http://en.wikipedia.org/wiki/orb