7900 0411
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Klarsynte Gro Anita - Bruker egen livserfaring til å hjelpe andre

Gro Anita Aanerud har jobbet som klarsynt i 22 år. I dag er hun populær nykommer hos Magic Circle. Selv har hun hatt et tøft liv og opplevd mer enn de fleste, men hun har kommet styrket gjennom det. Nå forstår hun at alt har en mening. Hun måtte selv føle smerte og sorg på kroppen for å være bedre rustet til å hjelpe andre mennesker gjennom sitt arbeide.

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Gro Anita ble bevisst sine evner allerede da hun var seks, syv år. At den lille jenta hadde en side ved seg som fremsto som ukjent og annerledes, skremte nok de voksne rundt henne. Det ble oversett og ikke pratet om.  

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

- Vi spilte mye kort, men i stedet for å spille, laget jeg historier. Etter hvert som tiden gikk, fant folk rundt meg ut at det lå mer i de historiene enn bare et eventyr, og de synes nok det var litt skummelt at jeg kunne forutse ting.  Det ble ikke så mye mer kortspilling. Jeg minnes forskjellige hendelser.  Da jeg var ni år døde farfar.  Jeg husker så godt da den telefonen kom, og jeg ropte inn til pappa:
- Jeg vet at bestefar er død! Jeg kunne også se de som ikke fysisk var tilstede. Vi bodde i samme hus som mormor og morfar. Etter at morfaren min døde, hørte jeg ham fortsatt. Jeg både så ham og pratet med ham, forteller Gro Anita, som stengte av for evnene sine ganske tidlig. Hun ville ikke være annerledes enn andre, og hun hadde ingen å prate med om disse tingene.

Magic Circle

DSC_0011
Gro Anita bruker vanlige bordkort når hun spår.

Som tenåring tok likevel nysgjerrigheten overhånd, og Gro Anita prøvde det meste innen alternative ting.  Hun forsto at hun var klarsynt og hadde lyst til å jobbe med disse tingene. Allerede som 20-åring arbeidet hun aktivt som klarsynt, og evnene har stadig blitt sterkere. I 22 år har hun jobbet til og fra på teletorget, og i dag er hun en populær nykommer hos Magic Circle.

- Fortell litt om arbeidet hos Magic Circle?
- Jeg ber kunden om et navn, enten for- eller etternavn. Så spør jeg alltid om kunden bor alene eller har en partner, for den personen du bor sammen med har stor innvirkning på ditt liv. Om kunden ønsker det, kan jeg se hvordan de har det i forholdet. Jeg vil alltid gjøre det jeg kan for å få henne til å se hans side, eller han til å se hennes side. Jeg vet at gresset ikke er grønnere på den andre siden.  Jeg liker å ha en ledetråd og spør alltid om det er noe de ønsker jeg skal bevege meg inn på. Jeg liker å være så ærlig og direkte som mulig, men kunden får ikke vite mer enn det som er meningen at de skal vite. Jeg får en indre beskjed om hva jeg kan si eller ikke si, sier Gro Anita, som ikke har noe forhold til tarotkort. I hennes verden er de bare vakre. I stedet bruker hun vanlige bordkort, men bare 36 kort, for hun har plukket ut toere, treere, firere og femmere:
 - Når kunden ringer kan det komme forskjellige bilder, men jeg kan ikke se om det er fortid, nåtid eller fremtid. Da må jeg bruke kortene for å få et perspektiv på det jeg ser! 

Tidlig voksen

Gro Anita har levd det man kan kalle et spennende liv, selv om det er langt fra levd et A4 liv. Hun har opplevd mer enn de fleste både på godt og vondt.
- Da jeg var 12 år begynte jeg å jobbe som modell. Fotografen som tok bilder av meg drev et modellbyrå og et stort magasin som het Diva. Det ene bildet som ble tatt i utgangspunktet ble fort til veldig mye mer. Jeg jobbet mye, selv om jeg var så ung. Jeg hadde forsidebilde på Diva, det hang masse plakater rundt omkring, og jeg var med i reklamefilmer på kino. Jeg husker da jeg gikk i syvende klasse. Jeg kom på skolen, og det hang 15-20 plakater rundt i skolegården. Jeg var så flau at jeg holdt på å dø. Som 14 og 15-åring reiste jeg til Paris i sommerferier. Som 15 åring reiste jeg også alene til Barcelona og jobbet i et modellbyrå i 1 ½ år. Jeg var veldig bevisst på ting allerede da.  Foreldrene mine stolte 100 % på meg, og det hadde de all grunn til, sier den spesielle damen.
Men medaljen hadde en bakside. Gro Anita fikk tidlig i livet mye indre smerte, også på grunn av at mange av barndomsvennene hennes døde veldig tidlig:
- I løpet av seks måneder mistet jeg to skolekamerater. Jeg ble veldig alene om sorgen.  Det var ingenting som het krisehjelp den gangen. Den smerten jeg bar på var også for mine foreldre veldig vanskelig å takle. De hadde akkurat mistet begge sine fedre og hadde nok med sin egen sorg.  Min måte å takle dette på ble spisevegring (anorexia), som jeg hadde fra jeg var 12 til jeg var 24 år!
Spisevegringen ble forsterket i den beintøffe tiden hun drev som modell. I perioder var hun veldig dårlig og fikk akutte betennelser:
- Jeg hadde lungebetennelse og nyrebekkenbetennelse. Så begynte jeg sakte, men sikkert å trene med vekter. Kroppen suger til seg alt den får av næring, og i løpet av ett års tid la jeg på meg femten kilo. Jeg ble veldig ivrig med treningen min, som ble en ny form for smerte. Mens jeg trente og løftet vekter var det tungt og vondt.
Styrketrening har Gro Anita holdt på med hele tiden. Det har blitt en livsstil. Hun trener fem til seks dager i uken og har en flott og spenstig kropp.

Karma og frie valg

- Livet mitt har vært en stor berg- og dalbane hele veien. Først levde jeg et liv i glamour, sus og dus. Så fikk jeg sønnen min Patrick og levde i et samboerskap som var utrolig tøft. Han var ingen enkel mann å leve med. Jeg kom meg derifra, og så traff jeg mannen som er pappa til datteren min Ia Liane. Forelskelse er kun en illusjon. Vi lever på rosa skyer og er ikke oss selv. Da illusjonen forsvant, og prinsessebryllupet var over, var det ikke der jeg ville være, men jeg ble der en stund likevel. Jeg var tilbake til det litt glamorøse livet, for mannen min var kaptein på en 97 fots luksus seilbåt, og vi var ute og seilte med mange prominente personer, blant annet den spanske kongen. Likevel valgte jeg bort dette livet, for jeg elsket ham ikke, og det hadde aldri gått. Han bodde i Tyskland da vi skilte oss.  Da jeg flyttet, ble jeg anmeldt for kidnapping og barnebortføring.  Jeg ble også beskyldt for å være narkoman, noe jeg ikke var. På denne tiden var jeg langt nede, forteller Gro Anita og legger til at hun har tro på karma. Det du sender ut får du tilbake. 

- Det han fikk ut av alt dette var ett samvær i måneden, og så endte det med at datteren ikke vil se ham i det hele tatt!
- Mange spør: - Har vi frie valg? Jeg tror på skjebnen og at de store hendelser i livet hadde skjedd uansett. Vi kan ikke styre det som skjer, men vi kan lære av det.  Greier vi ikke det, vil det samme gjenta seg inntil vi har lært. Noen ganger er det du som må være et hjelpemiddel for at andre mennesker skal lære, ikke for at du skal lære noe av det. Fordi du er den sterkeste parten! 

Pendlertilværelse

DSC_0024
Når Gro Anita ikke jobber hos Magic Circle, deler hun lokaler med denne herlige gjengen: F.v. Mada og ektemannen Valerian. Bak: Robert, Richard og Daniel.

Gro Anita har bodd mange forskjellige steder opp gjennom årene. I litt over ett år har hun bodd i Malmø. Kjærligheten førte henne dit.

- I samboeren min har jeg fått alt jeg måtte ønske meg. Han gir meg tillit, tiltro til at jeg faktisk kan leve det livet jeg vil leve. Han gir meg trygghet. Hos ham vil jeg være. Nå er jeg lykkelig og har det veldig godt inni meg for første gang i mitt liv, sier Gro Anita, som kommer til å fortsette å bo i Sverige sammen med samboeren og datteren Ia Liane, som i dag er 13 år. Hun har jevnlig kontakt med sønnen Patrick (23) som bor i Oslo og med sin mor og far, som bor i Lillestrøm, der hun er født og oppvokst.
Annen hver måned, 14 dager om gangen, er Gro Anita på jobb i Oslo:
- Jeg jobber med Eximia, en ultralyd maskin som brukes blant annet i forbindelse med vektreduksjon. Det blir et vakuum omtrent som kopping og er veldig effektivt. I tillegg er jeg personlig trener og kostholdsrådgiver, så jeg kan på en måte hjelpe folk i gang. Og så bleker jeg tenner, sier hun og smiler med en perlerad av kritthvite tenner.
- Jeg må ha litt luft under vingene, og i denne jobben får jeg på en måte utfoldet den andre delen av meg, som er litt mer jordnær. En fin motvekt til jobben jeg har hos Magic Circle, sier hun og legger til at hun deler lokaler med en herlig gjeng fra Romania, som driver med tatovering.

En spesiell hjelper

– Jeg liker ikke å kalle meg medial, selv om jeg vet at jeg kan være det hvis jeg vil, men jeg vil ikke gå inn i det. Jeg kan fornemme ting eller se ting, i form av skygger som beveger seg eller som indre bilder. Jeg kan ikke ta kontroll på hva det er som kommer. Jeg får hjelp av mine mange hjelpere, som også kan være mine avdøde venner. Noen ganger kjenner jeg at de er nære meg, og jeg kan få beviser i form av en sang som blir spilt eller lignende, sier Gro Anita, som gjerne vil fortelle om en helt spesiell venn:

- I 1994 lå vi med ødelagte rygger begge to. Det ble mye TV-titting og prat oss imellom. Vi hadde en avtale at den som døde først skulle vise den andre at det var et liv på den andre siden. I 2002 døde kompisen min etter en operasjon.  Jeg hadde en helt ny Volvo, men da jeg satte meg i den etter bisettelsen, startet den ikke. Jeg forsto at dette var tegnet han ga om at det var noe etterpå!
Denne vennen har vist seg for Gro Anita flere ganger. Ved en anledning reddet han livet til sønnen hennes Patrick, som da var femten år.
- Kompisen min, som var som en onkel for sønnen min, røyket og snuset. De gangene han prøvde å slutte, rullet han en tannpirker i munnen. Da Patrick var liten, syntes han det var morsomt med tannpirkeren og gjorde nøyaktig det samme som ”onkelen”, forteller Gro Anita og fortsetter:
- Patrick hadde brukket den høyre armen sin. En kveld kom en av kompisene hans og ville ha ham med å kjøre Epa- traktor, en bil som går i max 50 km.  Det var veldig glatt ute, og jeg sa: - Det skal du ikke! Patrick ble veldig sint, men jeg gjentok at han måtte bare akseptere at slik var det. Så kjente han i lommen sin, kom med et utbrudd og løp opp trappen. I lommen hadde han en tannpirker. Den tannpirkeren hadde han gått og rullet rundt i munnen hele dagen.  Da jeg sa nei til Patrick, var det ikke min sønn jeg så, men jeg så kompisen min i Patrick. Da klokka ble halv ett om natta, fikk Patrick telefon fra kompisen sin. De hadde kjørt ut. Meningen var at Patrick skulle sitte i baksetet, og ettersom han hadde brukket armen, hadde han ikke kunnet ta seg for. Jeg er 100 % sikker på at kompisen min hjalp Patrick den gangen!
Hver gang Gro Anita er i Norge, er hun alltid på graven til kompisen og legger på hvite roser.
- Jeg har alltid sagt at når jeg dør, skal jeg ligge på denne kirkegården.  For to år siden fikk jeg vite at to graver bortenfor min venns grav har vi en familiegrav, og jeg har allerede undersøkt at jeg kan ligge der når min tid kommer!

Om tro

Gro Anita fremstår som en tøff og selvsikker dame. Hun røper at hun har mange tatoveringer på kroppen, men mest iøynefallende er ”Fader Vår”, som er skrevet med sirlig skrift oppetter armen. 

- Hva er foranledningen til at du tok denne tatoveringen?
- Mange mennesker sier at de ikke tror på noe, men kom i den situasjon i livet hvor du har en intens, uutholdelig smerte eller er i en vanskelig situasjon, hvem er det du roper på da? Gud! Det er det siste halmstrået vi har.
Gro Anita har også opplevd at det er stor makt i bønnen:
- For to og et halvt år siden var jeg langt nede og sa: Gode Gud, alt jeg vil ha er en rolig og fredelig jul. Jeg orker ikke mer nå. Lille julaften våknet jeg tidlig og så at datteren min var veldig dårlig, og vi måtte ringe etter sykebil. På sykehuset fant de ut at hun hadde fått diabetes. Hun lå der i 14 dager. Jeg fikk altså en stille og rolig jul, men på en litt annen måte enn det jeg ba om. Man skal derfor være litt forsiktig med hva man ber om, eller kanskje hvordan man ber?
- Da er det vel en sterk tro som ligger bak?
- Jeg er ikke noe glad i religioner, men jeg har barnetroen min og tror at det finnes høyere makter. Jeg kaller det ikke kristendom. For meg er det på en måte lyset og kjærligheten som er troen min, svarer hun.

Sykluser

- Folk sier til meg at de forstår ikke hvorfor de får så mye motgang i livet. Jeg sammenligner det med årstidene: På høsten er allting tungt, det blåser kaldt og regner! Du sykler i oppover bakke, men kommer omsider opp. Slik er alle årstider. Du må gjennom sykluser i livet. Jeg tror moder jord, livet og naturen på en måte ”spiller på lag. 

- Hva slags forhold har du til naturen, og er du mye ute i naturen på fritiden?
- Jeg elsker naturen, men fritid er det litt dårlig med. Jeg liker alltid å ha mye å gjøre. Men vi er mye ute og går på kveldene. Da legger jeg merke til hver minste ting rundt meg, og det er så deilig, svarer Gro Anita.

Til tross for at hun har synske evner og jobber hos Magic Circle, føler hun seg ikke så veldig alternativ. Hun mener det er viktig å forholde seg til at vi lever her og nå:
- Det er en ting som er 100 % sikkert. Vi fødes, og vi dør. Alt som finnes av andre ting vet vi ikke med sikkerhet. Vi kan basere det på at vi tror. Det er klart at jeg ser og kan få inn ting som jeg tror er fra den andre siden, men jeg kan ikke vite sikkert.  Det er ingen som vet hva den andre siden er, for det er ingen som har vært der, ikke lenge nok! Derfor må jeg forholde meg til det livet som er her og nå.

Slik blir 2017 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.