7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Religiøse lever lengre

Nå er det bevist: En ny, stor internasjonal undersøkelse konkluderer med at sterkt troende mennesker, uansett hva de tror på, lever et lengre og sunnere liv enn andre. De er også lykkeligere og får færre hjertesykdommer.

Foto: Istock
Foto: Istock

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling

Undersøkelsen viser at det spiller ingen rolle om du er opptatt av en eller annen form for spiritualitet (alternativ tro) eller deltar i vanlig religiøs virksomhet. Begge gruppene synes å ha nytte av sin sterke tro.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Studien, som har gått over fire år, bygger på systematisk gjenomgang av alle vitenskapelige undersøkelser som er beskrevet i engelsk-språklige tidsskrifter i løpet av de siste ti årene.

 Dette såkalte metastudiet er gjennomført av Harold G. Koenig, professor i psykiatri. Han har i årevis vært blant verdens ledende forskere når det gjelder sammenhengen mellom tro og helse og er også grunnlegger av The Senter for Spirituality, Theology and Health ved Duke University i USA.

- Dette er noe vi bør ta på alvor. Mye av forskningen viser at religiøse mennesker har flere sosiale forbindelser, flere positive følelser enn andre, og at religion kan være årsaken til at de har det bra, sier Koenig, som i alt har analysert 2500 studier, funnet i medisinske databaser ved hjelp av søkeord som ”religion”, ”religiøs” og ”spiritualitet”. Alle artiklene er publisert i religionsnøytrale tidsskrifter innen  blant annet  psykologi, sosiologi og helse.

Ifølge Koenig ser det ut til at svært religiøse mennesker, de som for eksempel ber daglig og går i kirken minst én gang i uken, lever sunnere, er mindre depressive og dør sjeldnere av hjerte-karsykdommer enn andre mennesker.

Vitenskapen har ennå ikke forklart hvorfor religion ser ut til å holde oss sunne og glade. Effekten kan muligens skyldes at religiøse generelt lever sunnere, både psykisk og fysisk. Når det gjelder det psykiske, viser Koenigs metaundersøkelse at religiøse opplever at de har mer mening og formål med livet enn ikke-troende. De har mer håp, tilgir mer og opplever større takknemlighet og kjærlighet til sine medmennesker.

- Det ser ut til at religion gir folk en grunn til å leve. Hele 42 av 45 studier konkluderer med at de som er sterkt religiøse opplever større mening med livet enn de som er mindre religiøse, konstaterer Koenig.

- På det mer fysiske plan viser undersøkelsen at relligiøse mennesker røyker mindre, drikker mindre, mosjonerer mer og har et bedre immunforsvar, målt ved blant annet proteinet Interleukin-6 (IL-6). Religiøse har dessuten mindre risiko for høyt blodtrykk og hjerte-karsykdommer.

Kilde: www.forskning.no

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.