7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Profeti utløste panikk

Den selvlærte seismologen Raffaele Bendandi hadde i 1915 et syn om at et stort jordskjelv ville rasere Roma 11. mai 2011. Dette resulterte i full panikk, og ifølge italienske aviser rømte en femtedel av befolkningen fra byen denne dagen.

Colosseo i Roma
Colosseo i Roma

Tekst: Kari Flaata Halling

Hysteriet utviklet seg via Facebook og Twitter. Det oppsto panikk i deler av Romas lokalbefolkning, og de lot seg ikke berolige av forsikringer fra landets myndigheter om at det ikke var hold i denne profetien.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Seismologer ved Italias geofysiske institutt hadde i to dager poengtert at jordskjelvfrykten absolutt var ubegrunnet. Samtidig ville ingen helt avvise at et skjelv likevel rent hypotetisk kunne inntreffe, fordi det var umulig å forutse dette nøyaktig.

Ifølge Bendandis teori er jordskjelv forårsaket av himmelsk gravitasjonskraft, som i bestemte situasjoner kan påvirke jordskorpen. Bendandi mente at man kan forutse jordskjelv ved å regne seg frem til bestemte planetkonstellasjoner.

Seismologen Bendandi døde i 1979 og fikk aldri vitenskapelig forsvart sine hjemmesnekrede teorier, foruten at han flere år i forveien hadde sagt hvor og når følgende jordskjelv ville finne sted:

I Avezzano 13. januar 1915, et jordskjelv som tok livet av 30 000 mennesker, i Marche-provinsen i 1924 og i Friuli i 1976, der 1000 mennesker døde og 45 000 mistet hus og hjem.

Når det gjaldt å forutsi jordskjelvene, traff Bendandi som regel med en margin på et par dager. Jordskjelvene skjedde riktig nok i utsatte provinser hvor man forventet at noe ville skje.

Det var også mange av hans profetier som ikke slo an, og jordskjelvet som angivelig skulle skjedd i Roma 11. mai 2011 går inn under dette. Det var også mange jordskjelv han ikke forutså, slik som jordskjelvet som rammet L´Aquila nordøst for Roma i 2009. 

Når det gjelder Romas befolkning, som rømte byen 11. mai, tipper vi at de for lengst har flyttet hjem igjen.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!