7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Oslo har fått sitt astrologiske ur

I denne førjulstiden har mange lagt merke til en ny severdighet i Oslo sentrum. Nå kan hovedstaden vår, i likhet med andre europeiske storbyer som Praha, Strasbourg og København, skilte med sitt eget astrologiske ur.

Ordfører Fabian Stang og Christian Ringnes avduket uret
Ordfører Fabian Stang og Christian Ringnes avduket uret

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling

Det storslåtte uret er laget av kunstnerparet Elena Engelsen og Per Ung, og er donert av Eiendomsspar AS med Christian Ringnes i spissen. Dette er det andre kunstverket Engelsen og Ung lager i fellesskap.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

- Vi er utrolig stolte over at Oslo nå har fått et astrologisk ur, utformet av Elena Engelsen og Per Ung, som er noen av våre mest anerkjente kunstnere. Uret er godt synlig og vil sette et solid preg på bybildet, sa Fabian Stang, som sto for avdukingen av uret, som har fått adresse Karl Johansgate 3. Dermed er det godt synlig for alle som kommer fra Sentralbanestasjonen og går opp Karl Johansgate  mot sentrum, Stortinget og Slottet:

– Vi har som mål å aktivt bidra til å gjøre Oslo til en vakrere og hyggeligere by. Dette gjør vi blant annet gjennom donasjoner av kunstverk og skulpturer som er synlige i bybildet. Mange kjenner ”Påfugl”, fontenen ved Nasjonalteateret, og tigerstatuen ved Oslo Sentralbanestasjon. Disse er bare noen av flere utsmykninger vi har bidratt med, sa Christian Ringnes i sin tale ved avdukingen.

Uret er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnerne Elena Engelsen og Per Ung. De har brukt over et år på prosjektet. Engelsens spesialitet er eksotiske dyr, og hun har utformet de dyriske stjernetegnene, mens Ung har utformet de menneskelige figurene i zodiaken.

Som en representasjon på de 12 stjernetegnene var 12 av Norges fremste astrologer blant de inviterte gjestene som var til stede under seremonien.

Det Astrologiske uret er 346 cm i diameter, med en urskive på 180 cm. Stjernetegnene er støpt i bronse og patinert. Ringene er i kobber og patinert. Platene i urskiven er belagt med 22 karat bladgull og den totale vekten på det astrologiske uret er ca. 1.000 kilo. Urverket er radiostyrt fra Frankfurt, og vil være ultrapresist. Hvert stjernetegn har innvendig belysning. På kveldstid vil det være mulig å se hvilket stjernetegn vi er i.

Kunstnerne

Elena Engelsen er født 6. september 1952 på Kapp i Østre Toten og er en norsk billedhugger.  Elena er datter av treskjæreren Henning Engelsen og ble utdannet ved SHKS 1969-71 og ved praksis i steinhoggeri i Amsterdam 1974-1979. Hun debuterte på Høstutstillingen i 1977, og med separatutstilling på Galleri Tanum i 1978.

Blant Engelsens mest kjente verker er Tigeren ved Oslo Sentralbanestasjon. Tigeren lagde hun for Eiendomsspar samt Oksen på Europarådets plass.

Per Ung er født 5. juni 1933 og er en norsk billedhugger og grafiker. Han var elev ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo, under Torbjørn Alvsåker 1951; ved Statens kunstakademi under Per Palle Storm 1952-55 og ved St. Martins School of Art, London. Han debuterte på Høstutstillingen i 1955, og med separatutstilling i Unge Kunstneres Samfunn i 1957.

Blant Ungs mest kjente verker er Johanne Dybwad utenfor Nationaltheateret, Sonia Henie ved Frogner stadion og Wenche Foss utenfor Nationaltheateret. Ung har også lagd skulpturer for Eiendomsspar - Fru Fortuna på Europarådets plass, Eva & Slangen i Rica Oslo Hotel og Mor og Barn på vei opp til Ekebergrestauranten.

Den 1. november 2007 ble han utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Orden. I 2001 ble han utnevnt til kommandør av Republikken Italias fortjenstorden og fikk Ingeborg og Per Palle Storms ærespris.

Astrologi

Astrologi kommer fra gresk astér, astrós, som betyr «stjerne», og lógos, lógou som betyr «ord» eller «tale».

Praksisen baserer seg på en gruppe av systemer, tradisjoner og tro hvor kunnskap om de relative posisjonene til himmellegemer for å forstå, tolke og organisere informasjon om personlighet, egenskaper og hendelser. Den tidligste skriftlige kilden man kjenner til er fra begynnelsen av det 2. årtusen f.Kr.

I astrologisk terminologi er horoskop betegnelsen på det grafiske oppsettet av stjernehimmelen ved et bestemt tidspunkt. Tolkningen av posisjonene til solsystemets planeter sammen med hvor de tolv tegnene i zodiaken er utgjør et horoskop. De 12 tegnene er Væren, Tyren, Tvillingene, Krepsen, Løven, Jomfruen, Vekten, Skorpionen, Skytten, Steinbukken, Vannmannen og Fiskene.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.