7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Oppsiktsvekkende UFO video

Et videoopptak fra 2010 fra en flyoppvisning i Chile har skapt heftige reaksjoner da det ble publisert på YouTube 15. mars 2012. Først legger vi merke til en gruppe jagerfly som farer over himmelen nær El Bosque flybase ved hovedstaden Santiago, men det mest oppsiktsvekkende er at et mystisk objekt også beveger seg på himmelen, så raskt at du knapt kan se det i normal hastighet.

Foto: Stillbilde fra YouTube video
Foto: Stillbilde fra YouTube video

Hva var dette? Personen som gjorde opptaket ble så forskrekket over å se det mystiske objektet at han varslet chilenske myndigheter, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Les også:
Churchill hemmeligholdt UFO-observasjon
Invaderes av UFO-fanatikere

Myndighetene fant billedmaterialet så interessant at de valgte å etterforske saken i regi av CEFAA, en statlig oppnevnt gruppe i Chile som etterforsker uforklarlige observasjoner på himmelen. De fant at det samme objektet var filmet av seks andre personer.

I ettertid orienterte CEFSS-sjef Ricardo Bermudez om etterforskningen på en UFO-konferanse og forklarte at objektet beveget seg i en hastighet på ca. 6400 kilometer i timen. De avviser at objektet på videoen kan være et insekt, slik noen antydet.

Leslie Kean, journalist og forfatter av boken «UFO's: Generals, Pilots and Government Officials Go on the Record”, skriver i en artikkel publisert på Huffington Post at mennesker ikke ville overlevd i et slikt objekt. Samtidig legger hun merke til at det ikke høres smell når lydmuren brytes. Kean hevder at observasjonen av dette merkelige fenomenet er særdeles interessant fordi chilenske myndigheter valgte å etterforske den grundig.

Astronom Phil Plait, mannen bak Bad Astronomy er ikke like overbevist som Kean og hevder at videoen overhodet ikke er hva UFO-kritikere har fryktet.

Det er en bitte liten ting på en lavoppløselig video. Hvis dette er alt, er ikke frykt akkurat den følelsen jeg har, skriver Plait i en e-post til MSNNBCs  Cosmic Log.

En annen skeptiker Robert Sheaffer i Skeptical Inquirer sier til Cosmic Log at «det finnes bare uforklarlige saker dersom du ignorerer forklaringen».

Både Sheaffer, Plait og Kean mener at det er viktig å få tilgang til de andre seks videoene chilenske myndigheter skal være i besittelse av. For å finne ut hvorvidt videoen er en forfalskning, er det også viktig å undersøke bakgrunnen til de syv personene som har gjort opptakene. 

– Dersom det viser seg at dette er syv tilfeldige personer uten noen forbindelse til hverandre, ville det i alle fall tale mot at hendelsen er en spøk, sier Sheaffer til bloggen.