7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

GRO ANITA – populær «trollkvinne» med sterkt klarsyn

GRO ANITA – populær «trollkvinne» med sterkt klarsyn

Myter om melk

17 prosent av nordmenn innbiller seg at de ikke tåler melk, mens forskning viser at det bare er mellom 2 og 4 prosent som faktisk er laktoseintolerante eller allergiske.

Tekst: Kari Flaata Halling

En norsk studie konkluderte med at i over 80 % av tilfellene der foreldrene trodde at barna hadde matallergier, fantes det ikke noen reell allergi da barna ble testet. Melkeproteinallergi er mindre utbredt enn mange tror, og de aller fleste vokser den av seg før skolealder.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

- Nå viser det seg at de som kutter ut melken helt, ofte er velutdannede, voksne og kostholdsbevisste kvinner, sier Ida Berg Hauge, daglig leder for Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

Les også:
Allergifri vår og sommer 
Å være værsyk er ingen myte

Det har blitt en trend ikke å drikke melk. Mange får høre fra alternative behandlere at melk er for kalver og ikke bra for mennesker.

- Vi har undersøkelser som viser at alternative behandlere i langt større grad mener at melk øker risikoen for allergi enn hva leger og annet helsepersonell mener. Folk forholder seg til dette, selv om det kanskje ikke stemmer med virkeligheten. Det er også mye påvirkning utenfra. I flere utenlandske dietter anbefales det at du skal utelate både gluten og melk fra kostholdet. Dette gjør at folk innbiller seg at de ikke tåler slike matvarer lenger, mener Berg Hauge.

Nordmenn var lenge på verdenstoppen når det gjaldt å få i seg melk, men nå har andre nordiske land tatt oss igjen. Fakta er at nordmenn får i seg cirka halvparten så mye melk som i 1970. Folk erstatter gjerne melken med vann, juice, iste eller annen eksotisk drikk. Det drikker for eksempel mer brus per hode i Norge i dag enn melk.

Vårt kosthold i Norge gjør at de fleste av oss ikke bør kutte ut melken. De som absolutt ikke drikker melk, og heller ikke spiser ost, yoghurt eller andre meieriprodukter, risikerer å få i seg for lite kalsium. Alt tyder derfor på at melk fortsatt er en sunt og godt drikk som bør inngå i det daglige kosthold.

KILDE: Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) www.melk.no 

Slik blir 2017 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.