7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Meditasjon mot høyt blodtrykk og depresjon

Ny forskning viser at Transcendental meditasjon kan brukes for å behandle høyt blodtrykk og psykiske problemer.

Popgruppen The Beatles tok transcendental meditasjon til sitt hjerte etter å ha møtt Maharishi i 1967.
Popgruppen The Beatles tok transcendental meditasjon til sitt hjerte etter å ha møtt Maharishi i 1967.

Tekst: Kari Flaata Halling

Mer enn femti år etter at Transcendental Meditasjon, kjent som TM, ble populær som avspenningsteknikk, har nå medisinske eksperter kommet med oppsiktsvekkende forskning. Basert på to studier mener de at TM kan brukes for å behandle høyt blodtrykk og psykiske problemer.

Tips en venn på e-post

Konklusjonen fremkommer etter to studier ved Charles Drew University i Los Angeles og The University of Hawaii, hvor forskerne tok for seg mer enn 100 personer i alderen 55 år og oppover, som var i risikogruppen for kardiovaskulær sykdom.

De som var med på testen, ble spurt om å meditere minst 20 minutter to ganger daglig hver dag med øynene lukket.

De som praktiserte TM viste 48 % reduksjon i depressive symptomer sammenlignet med de som ble gitt diett- og mosjons råd.

Dr. Sanford Nidich fra Maharishi University of Management, Iowa, mener at disse studiene er av stor betydning for å forbedre mental helse og redusere risikoen for kardiovaskulær sykelighet og dødelighet.

Resultatet ble nylig presentert ved the Society of Behavioral Medicine i Seattle.

I fjor ble det gjort andre undersøkelser i USA, som konkluderte med at hjerteinfarkt, slag, og dødsfall som følge av dette, ble redusert med 47 % i en gruppe som brukte TM.

Dette er Transcendental Meditasjon/TM

Den som praktiserer Transcendental Meditasjon, kjent som TM, velger et mantra og gjentar (synger) dette for å oppnå indre fred. I motsetning til andre typer meditasjon, kan TM læres i løpet av få dager.

Transcendental meditasjon, var på 1960 tallet synonymt med ”Flower Power”, hippier og ”Love and peace”.

Maharishi Mahesh Yogi startet og utviklet denne verdensomfattende bevegelsen i India 1957 og sørget for omfattende undervisning i TM. Maharishi mente at hvis en prosent av innbyggerne praktiserte TM 30 minutter hver morgen og kveld, så ville det medvirke til verdensfred i 1000 år.

Popgruppen The Beatles tok denne meditasjonsformen til sitt hjerte og bidro til å gjøre den kjent. The Beatles møtte Maharishi i 1967, nærmere bestemt i Wales, der de i løpet av en weekend sluttet seg til den verdensomfattende bevegelsen. Maharishi døde i 2008.

I 2009 ble det foreslått at barn skulle lære TM i offentlige skoler i England. Forslag gikk ut på å åpne to akademier som spesialiserte seg på teknikken. Sir Paul Mc Cartney støttet nylig en plan om å introdusere TM i en nasjonal læreplan.

KILDE: Daily Mail

Ring en hypnoterapeut