7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Kolonister til Mars på enveisbillett?

Er det mulig å flytte til planeten Mars? Nå er målet nærmere enn noensinne. Forskere argumenterer nemlig for å sende kolonister til Mars på enveisbillett, i første omgang for å utforske planeten og tilrettelegge for fremtidig kolonisering.

Tekst: Kari Flaata Halling

Science Daily viser til månedens utgave av tidsskriftet ”Journal of Cosmology” og den interessante artikkelen ”To Boldly Go: A One-Way Human Mission to Mars”.

Artikkelforfatterne Dirk Schulze-Makuch ved Washington State University og Paul Davies ved Arizona State University hevder at en bemannet tur/retur ferd til Mars er teknisk mulig, men urealistisk på kort sikt. Dette på grunn av de enorme kostnadene og mangel på politisk vilje.

Etter som størsteparten av kostnadene vil gå til å bringe mannskapet og romskipet trygt tilbake til jorden, mener de to at en enveisferd ikke bare vil redusere utgiftene betydelig, men også signalisere starten på menneskelig kolonisering av planeten.

Forfatterne konkluderer med at Mars, som er jordens nærmeste nabo etter Venus, er den planeten som er mest ideell for vedvarende kolonisering og utvikling. Planeten ligner på mange måter jorden. Den har en viss overflategravitasjon, en atmosfære, vann i rike mengder, viktige mineraler og karbondioksid. En reise til Mars vil ta seks måneder under ideelle forhold og med dagens raketteknologi.

- Vi ser for oss at utforskningen av Mars kan begynne og fortsette i lengre tid utelukkende med enveisferder. Dette vil være første skritt mot å etablere en permanent menneskelig tilstedeværelse på planeten, sier Schulze-Makuch.

Forskerne ser for seg en rekke ferder, som gradvis vil kolonisere planeten på lengre sikt, og at astronautene vil få nye forsyninger fra jorden på jevnlig basis. Etter hvert vil de nyttegjøre seg ressurser som er tilgjengelige på Mars,for til sist å bli selvforsynende. Dermed kan de fungere som senter for en større kolonisering på sikt.

Knut Jørgen Røed Ødegaard tror at de nærmeste årene ikke bare vil bekrefte at det er eller har vært liv på Mars, men han holder også muligheten åpen for at romteleskopet Keppler og andre etterfølgere kan avsløre liv på planeter langt utenfor vårt eget solsystem.

Nysgjerrig på hva fremtiden bringer? Spør på e-post