7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Klagesak mot «Åndenes Makt»

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har fått en litt uvanlig klage. Utvalget skal nemlig behandle en klage mot TVNorge-programmet «Åndenes Makt». Utgangspunktet for klagen er at spøkelser ble identifisert med navn og bilde i programmet.

Tom Strømnæss, programleder for «Åndenes Makt». Foto: Kari Flaata Halling
Tom Strømnæss, programleder for «Åndenes Makt». Foto: Kari Flaata Halling

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling

Etterlatte familiemedlemmer mener at TVNorge skulle ha innhentet deres samtykke til identifiseringen av avdøde personer, som ble senter for oppmerksomhet i det populære programmet «Åndenes Makt» på TVNorge.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Familiemedlemmene la også vekt på at presentasjonen av spøkelseshistorien ikke levner de avdøde slektningene den respekt de fortjener. Klageren mener derfor at TVNorge har brutt en rekke bestemmelser i pressens Vær Varsom-plakat, spesielt punktene om at pressen skal vise saklighet og omtanke i presentasjonen og være kritisk til sine valg av kilder.

TVNorge har hatt stor suksess med «Åndenes Makt», med ca. en halv million seere på det meste. Det er produsert over 60 episoder i serien, og man er i gang med nye episoder, som blir sendt til høsten. Dette er det syvende året serien blir sendt.

Tom Strømnæss, programleder for «Åndenes Makt» hadde hele tiden god dialog med beboerne på gården, og det var til enhver tid full åpenhet rundt innholdet i programmet. Beboerne hadde en fornemmelse av at de avdøde stadig gikk igjen som gjenferd. En av beboerne er tippoldebarn av avdøde.

I «Åndenes Makt» snakker man ikke om «spøkelser» og «gjenferd». I stedet betegnes dette som «fornemmelser» og «uforklarlige fenomener». Programlederen bruker klarsynte personer til å finne en forklaring på det uforklarlige.

I denne spesielle saken kan det heller ikke sies å være noen belastende karakteristikker eller påstander om en gårdbruker og hans andre hustru som giftet seg i 1920-årene.

Det er ikke uvanlig at norske medier forteller hvor åndene stammer fra, men det er ganske spesielt at historien havner på PSUs bord.Det er en kjent sak at medier må utvise en stor grad av varsomhet med hensyn til opplysninger og synspunkter som gjelder avdøde personer. Også rettslig sett har avdøde et visst vern.

Normalt sett vil jo ikke avdøde personer kunne ta til motmæle mot omtale i det offentlige rom, med mindre de faktisk er spøkelser.

KILDE: VG

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.