7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Er Nær-døden-opplevelser reelle?

Mange mennesker forteller om såkalte Nær-døden-opplevelser , at de har gått ut av kroppen og ”sett ting utenfra” på et tidspunkt der de har vært i ferd med å dø. Et forskningsprosjekt over fem år er nå i gang på dette interessante temaet. Allerede nå taler mye for at den fysiske kroppens død ikke er slutten.

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling

– Det er ingenting i hjernecellene som henger sammen med tanker, så det er mulig vi må tenke på bevisstheten, tankene og sjelen, som en uavhengig og uoppdaget vitenskapelig enhet, sier dr. med. Sam Parnia ved Weill Cornell Medical College i New York.

sam-parnia-md-phd-mrcp 
dr. med. Sam Parnia 

Parnia er en av verdens ledende forskere innen nær-døden-opplevelser. Denne teorien har for øvrig også nobelprisvinner Sir John Eccles vært talsmann for.

Gjennom fem uavhengige studier har Parnia kartlagt mennesker som har gjennomgått hjertestans for så å komme tilbake til livet. Han har funnet at 10 prosent av disse mener å ha minner fra perioden de har vært døde.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Parnia ønsker å dokumentere ut-av-kroppen-opplevelser, og i de neste fem årene vil han plassere bilder på strategiske plasser over sykesenger. Hvis opplevelsene er reelle, vil personene kunne se disse bildene de ellers ikke hadde hatt muligheten til å se.

Chris French, psykologiprofessor ved University of London, har liten tro på at dette vil gi resultater:

- Nær-døden-opplevelser er et resultat av uvanlige, abnormale prosesser i hjernen. Hvis spesielle områder av temporallappen blir stimulert, kan enkelte mennesker tro at de har en ut-av-kroppen-opplevelse.

French tror at de forskjellige elementene i en slik opplevelse har sin egen kjemiske forklaring, og at den overveldende følelsen av lykke og velvære vi ofte hører om, kan være knyttet til utslipp av endorfiner i hjernen. Likevel viser de uforklarlige opplevelsene i forbindelse med hjertestans/klinisk død/nær død, at dette ikke dreier seg om hallusinasjoner, som tidligere har vært en populær bortforklaring.

Det blir utrolig spennende å se resultatet av fem års forskning, som vi tipper blir revolusjonerende. Veldig mye taler allerede i dag for at den fysiske kroppens død ikke er slutten.

Nylig viste NRK i programmet Schrødingers katt et program om nær-døden-opplevelser. Gikk du glipp av dette, kan du se det i reprise her:

http://www.nrk.no/programmer/sider/schrodingers_katt/ 

KILDE: www.forskning.no og NRK