7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

En god latter motvirker smerte

Det sies at en god latter forlenger livet. Nå har forskere ved Oxford University funnet ut at en god, hjertelig latter ikke bare medvirker til at du føler deg bedre, men den motvirker smerte.

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling

Professor Robin Dunbar, en av Storbritannias ledende evolusjonsbiologer, registrerte hvor mye latter som ble utløst når hans undersåtter så komedie på video eller TV og ved komiske innslag ved Edinburgh Fringe Festival. Denne latteren ble sammenlignet med de som så saklige programmer eller drama på TV.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Professor Dunbar vurderte så deres smertetoleranse. Testene inkluderte hvor lenge de kunne stå med en frossen vinkjøler på armen, og hvor lenge de kunne stå med ryggen mot veggen og knærne bøyd. Resultatene, som ble publisert i tidsskriftet Proceedings of the Royal Society B, viste at de som så komedie i en gruppe lo mest og hadde en økt smertetoleranse.

Les også:
Fleksibel arbeidstid gir bedre helse 
Glem ikke den gode klemmen
God søvn gir godt humør

Effekten var et resultat av latteren snarere enn bare å føle seg bra. De som så naturprogrammer (saklige programmer) følte seg like bra som de som så komedier, men de førstnevnte fikk ikke økt smertetoleranse. 

Forskerne sier at latter er veldig utmattende, og alt som påvirker kroppen psykisk, utløser endorfiner som en naturlig respons og en del av smertekontroll- mekanismen. Denne utløsningen av endorfiner er også tenkt å hjelpe oss til å knytte relasjoner til andre og kan kanskje forklares hvorfor latter spiller en slik viktig rolle i våre sosiale liv.

“- Vi tror smertekontroll-effekten bare kommer fra en god, hjertelig latter, som innebærer en serie utpust og få innpust", sier professor Dunbar.

Tidligere studier har vist at latter er godt for hjertet og øker blodsirkulasjonen like mye som mosjon eller kolestrolsenkende medikamenter. Latter bidrar også til at vekten minsker. En times latterkrampe avbrenner like mange kalorier som 30 minutters vektløfting. Latter krever hjelp av minst 15 ansiktsmuskler, holder dem smidige og huden glødende. Bare det å vente på noe morsomt påvirker helsen. Men bare det å vente på en god, real latter synes å være nok til å løfte vår ånd og styrke immunsystemet, og virkningen varer opp til 24 timer.

Kilde: Daily Mail

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.