7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Churchill hemmeligholdt UFO-observasjon

Torsdag 5 august 2010 ble flere hundre hemmeligholdte UFO-dokumenter offentliggjort fra britiske myndigheters nasjonale arkiv. Mest oppsiktsvekkende er en UFO-observasjon fra andre verdenskrig, som selveste Sir Winston Churchill ba om at måtte holdes skjult i minst 50 år.

Tekst: Kari Flaata Halling

Daily Telegraph skriver at ifølge dokumentene skal Sir Winston Churchill ha fått informasjon om at et britisk rekognoseringsfly, som patruljerte langs den engelske kysten under den andre verdenskrig, ble fulgt av en metallisk UFO, formet som en pil.

Tips en venn på e-post

Mannskapet tok bilder av det ukjente objektet, som skal ha kretset høylytt rundt dem for deretter å forsvinne. Sir Winston Churchill fryktet panikk og minkende støtte til kirken hvis offentligheten fikk vite om dette, derfor innkalte han til et møte og bestemte at rapporten om hendelsen måtte holdes skjult i minst 50 år. De alliertes øverstkommanderende Dwight Eisenhower, som deltok på møtet, støttet også Churchills beslutning.

Frykten bunnet nok i at ingen hadde noen logisk forklaring på hva denne UFOen kunne være. En våpenekspert avkreftet at objektet kunne være en misill, ettersom UFOens bevegelser ikke lot seg forklare ut fra datidens teknologiske muligheter.

Det refereres til et brev til utenriksdepartementet, datert i 1999, skrevet av barnebarnet til en høytstående britisk militærtjenestemann. Vedkommende skal ha deltatt på møtet med Churchill og Eisenhower i etterkant av UFO-observasjonen og formidlet detaljer derfra til noen få familiemedlemmer. Barnebarnet forsker i dag på astronomi og krevde i 1999 å få utlevert detaljer fra hendelsen.

Departementet iverksatte en granskning, men i svaret står det at påstandene ikke får støtte fordi alle påståtte UFO-observasjoner før 1967 ble destruert etter fem år grunnet ”manglende offentlig interesse”.

Historikerne tviler imidlertid ikke på at hendelsen fant sted. De opplyser til Daily Telegraph at Churchill var kjent for sin interesse for UFOer og viser til at han i 1952 ba om en rapport om ”flygende tallerkener og hvilken betydning de har”.

Dr. David Clarke, forfatter av The UFO files, sier at de fascinerende filene som nå er offentliggjort viser hvor bekymret man var for slike bisarre hendelser under krigen.

For øvrig omhandler alle filene som nå er offentliggjort hemmeligholdte UFO-observasjoner, vitneberetninger og tegninger i perioden 1995-2003, og det er ovennevnte brev som gjør at detaljene rundt hendelsen under andre verdenskrig har kommet til overflaten.

De aller fleste av disse observasjonene har vist seg å ha naturlige forklaringer, men noen forblir et mysterium. Som for eksempel denne hendelsen fra 1995, som nyhetsbyrået Reuter skriver om:

En pilot rapporterte på vei til flyplassen i Manchester om nesten å ha kollidert med et uidentifisert objekt. Et vitne på bakken observerte samtidig en UFO ”20 ganger større enn en fotballbane”.

For øvrig er det ikke første gang myndighetene letter på UFO-sløret. Hemmeligholdte rapporter har blitt offentliggjort med jevne mellomrom.

http://ufos.nationalarchives.gov.uk/