7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Mor besøkte meg

Når man opplever noe så sterkt som det jeg vil fortelle her, er det for mer enn en drøm å kalle. Snarere et glimt av noe som jeg ikke kan forklare - en tilstand mellom drøm og virkelighet, kanskje.

Tips en venn på e-post

Min mor og jeg var de eneste gjenlevende av den eldre generasjonen i vår lille familie, og det føltes  naturlig for meg at jeg, som eneste datter, skulle ta vare på min mor på hennes eldre dager.

Vi hadde begge opplevd å bli enker ganske tidlig i livet, men vi syntes at vi hadde det relativt bra som enslige med fast arbeide og en stor vennekrets. Etterhvert ble mine 4 barnebarn, hennes oldebarn, til stor glede for oss opp igjennom årene, selv om jeg syntes at jeg hadde alt for lite overskudd til dem noen ganger.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Livet gikk sin gang og alt var vel og bra så lenge min mor som pensjonist var noenlunde frisk og klarte seg med min hjelp.  Men denne tilstanden skulle ikke vare . Da mor var i sitt nittiende-år, fikk jeg en diagnose som tilsa at jeg i mindre grad kunne være til hjelp for henne. Jeg hadde for lengst sluttet i mitt faste arbeide. 

Mor var tidvis frisk og aktiv til hun fyllte 96.Da fikk hun komme på sykehjem fordi hun trengte pleie døgnet rundt etter et slag som bl.a. førte til forvirring. Men vi hadde ennå god kontakt, og jeg forsto hun var svært misfornøyd med at hun hadde havnet på sykehjemmet.

For en tid tilbake hadde jeg lovet henne at hun skulle få bo i sitt eget hjem til sin død. Nå følte hun seg lurt av meg. Jeg var en tid svært lei meg for hennes reaksjon på dette. Oppholdet på sykehjemmet ble kortvarig. Hun døde fra oss en dag i mai samme året.

Nøyaktig ett år etter, på den dagen hun døde, ble jeg vekket i 7-tiden på morgenen av at telefonen ringte. Da jeg løftet av røret, hørtes bare summetonen. Jeg fikk den innskytelsen at jeg skulle gå fra soverommet og inn i stuen. Og der sto mor med ryggen til. Hun støttet seg til stokken sin og hadde det grå sjalet sitt over skuldrene, noe jeg ofte så henne bruke.

Morgensolen sendte stråler inn igjennom stuevinduet hvor det var plassert potte-planter av mange slag. Der sto mor og bøyde seg og pekte på noen visne blader i blomsterpottene. Så snudde hun seg mot meg og sa:” Rydd bort alt det gamle, visne nå, så skal du få se at det kommer opp nye, friske spirer."

Det hele virket så hverdagslig, naturlig. Den beroligende stemmen hennes gjorde at jeg fikk tårer i øynene. Men da jeg skulle til å svare henne, var hun ikke der lenger. Jeg ble sittende en stund og se i retning av stedet ved stuevinduet hvor hun nylig hadde stått, og en god følelse av ro kom over meg.
Jeg tror mor mente at jeg ikke skulle sørge eller ha dårlig samvittighet p.g.a. henne. Hun viste seg for å fortelle meg at hun hadde det bra. Nå mente hun jeg skulle gle meg sammen med de yngste i familien. De var de nye, friske spirene.

Grete

Lesernes egne historier

I denne artikkelserien presenterer vi lesernes egne opplevelser. Har du en opplevelse du vil dele med andre, send oss en epost eller skriv til: Trine Spillum, Magic Magasin, Postboks 263 Økern, 0510 Oslo. Publiserte historier honoreres med inntil kr 1000,-.

Her er flere historier som dere lesere har delt med oss: