7900 0411
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Kjerringråd mot forkjølelse og influensa

Influensasesongen er over oss igjen. Hvordan holde seg frisk i vinter? Ta dine forhåndsregler og unngå å bli smittet! Prøv disse gode rådene fra kjerringrådforfatter Miriam Wicklund, så er sjansen stor for at du styrer unna forkjølelse og influensa.

Tips en venn på e-post

Bukkehornpulver

Kan kjøpes på apotek eller i helsekostbutikker. Lages av malte frø fra planten bukkehornkløver. Pulveret virker betennelsesdempende og febernedsenkende.

C-vitaminsjokk

Mange sverger til C-vitaminer for å forebygge og lindre forkjølelse. Jo sykere kroppen er, dess mer C-vitaminer tåler den. Ta så mye C-vitaminer du tåler (til magen rumler) og gjenta dosen 4-5 ganger daglig. Tar du får mye, får du diaré, og kroppen skiller ut det den ikke trenger. Ta da litt mindre ved neste dosering. Styrker immunforsvaret.

Les også:
Bach's Blomstermedisin 
Urter er terapi

Eplecideredikk

1-2 spiseskjeer blandes i et glass vann. Tilsett eventuelt honning. Smører halsen og kan både gurgles og drikkes.

Friskpresset sitron og salt

Press frisk sitron og bland med litt salt. Smør det ytterst i nesegangen. Dette skal visstnok kunne drepe virus og ta knekken på en begynnende neseforkjølelse.

Hvitløk

Ta inntil 20 hvitløkskapsler på en dag for å hindre videre utvikling av en begynnende halsinfeksjon. Foretrekker du fersk hvitløk, presser du 1-2 fedd og blander det med varm melk og honning (dreper hvitløkslukten). Dette smører halsen.

Ingefær

Fersk ingefær tygges rå eller drikkes som te (raspet ingefær i kokende vann). Dette smører halsen. Hvis du føler at du er i ferd med å bli syk, kan du blande ingefær med en spiseskje konjakk eller annen sprit og svelge ned som medisin. (Dette hjelper ikke når du allerede er syk).

Kryddernellik (nellikspiker)

Skal du besøke en som er forkjølet eller influensasyk, kan du forhindre smitte ved å ha en nellikspiker i munnen. Det hjelper også å tygge på nellikspiker hvis du plages av kribling i halsen og tørrhoste.

Morgenurin

Tro det eller ei, men morgenurin skal være effektiv mot sår hals og begynnende forkjølelse. I gamle dager ble den også brukt mot difteri. Gurgle og/eller drikk deler av den såkalt ”midtstrømsurinen” (ikke de første dråpene, og ikke de siste). Skal ikke benyttes hvis du har blærekatarr. Rådet kan nok virke avstøtende på de fleste av oss, men det er kanskje verd å prøve?

Pepper

20 hele pepperkorn svelges med vann uten å tygge. Pepper er varmende krydder som kan drive kulda ut av kroppen. Virker forebyggende. Rådet anbefales ikke til folk som har magesår.

Peppermyntedråper

2 dråper peppermynteolje på litt honning eller i et halvt glass lunkent vann tas to til tre ganger daglig straks du merker en forkjølelse er i anmarsj. Spesielt anbefales japansk peppermynteolje, som kan kjøpes i helsekostforretninger.

Rødvinstoddy

Føler du deg kald og urven i kroppen, kan du lage en glovarm rødvinstoddy. Husk at det ikke hjelper hvis du allerede har blitt syk.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Solhattekstrakt

solhatt_echinacea_purpurea_edited3 
Solhatt - Echinacea Purpurea Foto: OBP

Kan styrke immunforsvaret og ha forebyggende effekt. Urtetinkturen brukes av mange til å bekjempe forkjølelse og influensa.

Varmt fotbad

Ved begynnende forkjølelse kan det være nyttig å ta et varmt fotbad. Bruk så varmt vann som du klarer, og tilsett gjerne en neve havsalt. Sitt slik så lenge vannet kjennes behagelig. Gå til sengs straks du har tørket deg, og du vil muligens føle deg bedre dagen etter. Drikk gjerne varm sitrontoddy samtidig som du tar fotbadet.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Homeopatprodukter

Kjerringråd-forfatter Wicklund har god erfaring med Gripp-Heel (ved influensa), Engystol (ved forkjølelse) og Traumeel (ved betennelser).

Miriam Wicklund understreker at kjerringråd er noe som brukes på eget ansvar.

UNNGÅ SMITTE

• Vask hendene ofte

• Hold deg unna folk som snufser, hoster og nyser

• Spis sunt og vær fysisk aktiv. Da blir kroppen mer motstandsdyktig og i bedre stand til å takle en infeksjon

• Styrk immunsystemet (Se rådene ovenfor) 

Fakta om forkjølelse og influensa

• Høysesong for influensa er fra november til mars, men den er særlig utbredt fra rundt nyttår.

• Influensa rammer 5-10 prosent av befolkningen hvert år, dvs. ca. en halv million mennesker. Mange flere blir forkjølet, men dette følges ikke opp av helsemyndighetene.

• Både forkjølelse og influensa skyldes virus. Forkjølelsesvirus angriper som regel de øvre luftveier og gir lettere symptomer, mens influensa rammer større deler av kroppen. Dette gir dermed mer hardnakkede symptomer som feber, muskel- og leddsmerter, tung hodepine osv. 

Kilde: Folkehelseinstituttet

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.