7900 0411
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

Hvilken måned er du født i?

Hvilken måned er du født i?

Spå deg selv med terninger

Spå deg selv med terninger

Hvilken hunderase passer til deg?

Hvilken hunderase passer til deg?

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

Se hva ukedagen du er født på forteller om deg!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Hypnoterapi - en populær terapiform

En hypnoterapeut kan påvirke, endre og erstatte de negative tanke- og følelses-mønstrene og den vanen som man ønsker å frigjøre seg fra.

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Erfaringene våre ligger til grunn for våre tankemønstre. Tankene våre er igjen grunnlaget for hvilke følelser vi skaper i oss selv, og hvordan vi handler i bestemte situasjoner.

Når vi har gjentatt en tanke, følelse og/eller en handling tilstrekkelig mange ganger, har vi dannet oss et mønster eller en vane. I noen tilfeller kan våre tanke- og handlingsmønstre, eller våre vaner, skape problemer for oss. Dette begrenser oss i større eller mindre grad, som for eksempel ved angst, dårlig selvbilde, fobier, fysiske smerter etc.

 

”Alt sitter i hodet” er et velkjent begrep, og ikke uten grunn: Det er hjernen vår, sinnet vårt og tankene våre som gir oss signaler på for eksempel sultfølelse, utrygghet eller fare. Altså signaler på hva vi trenger og ikke trenger. Noen ganger kan disse signalene være misvisende og gagner ikke vårt eget beste. Dette avhenger av hvilke opplevelser og erfaringer som ligger til grunn.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Opplevelsen

I hypnoterapi arbeides det med det ubevisste sinnet. For å få lettere tilgang til dette, føres klienten gjennom muntlige suggesjoner fra hypnoterapeuten inn i en svært avslappet, hypnotisk tilstand, eller en form for lettere transe. Vanligvis svirrer det rundt mange tanker i hodet vårt, men når man er i en transetilstand, konsentreres bevisstheten på en ting av gangen. Fokuset er ensrettet mot det hypnoterapeuten jobber med.

Vi befinner oss i transe flere ganger om dagen. Vi kan for eksempel være fullstendig oppslukt av en god film eller en spennende bok, eller vi er veldig konsentrerte om en arbeidsoppgave; for ikke å snakke om når enkelte menn ser en fotballkamp!

Når man ledes inn i denne hypnotiske tilstanden, får hypnoterapeuten jobbet med det ubevisste sinnet på en effektiv og virkningsfull måte. Tilstanden føles svært behagelig og dypt avslappende. Det kan føles som om man befinner seg mellom søvn og våken tilstand. Under hypnosen er man våken og bevisst, man hører hva hypnoterapeuten sier, får med seg og husker hva som skjer, samtidig som man er dypt og herlig avslappet. Noen ganger har man en dialog med hypnoterapeuten, enten muntlig eller gjennom idè-motorisk respons (kroppen svarer), andre ganger er det kun hypnoterapeuten som snakker, avhengig av hvilken metode man velger å bruke.

Antall behandlinger

Hypnoterapi passer for de fleste, men som i andre terapiformer, må man være innstilt   på endring og motivert for behandling.

Hvor mange behandlinger man behøver for å frigjøre seg fra et problem eller en vane, avhenger av hvilken problemstilling man jobber med, hvordan problemet arter seg, og hvor dypt det sitter. Det er vanlig å sette opp tre til fem timer. I og med at man med hypnoterapi behandler årsaken til problemet, ikke bare symptomene, er resultatet av behandlingen varig. Enkelte plager og problemstillinger er imidlertid sammensatt og består av mange forskjellige aspekter, eller flere lag, som gjør at man i enkelte tilfeller behøver flere runder med terapi.

Hva kan behandles?

Noen av de vanligste årsakene til at man oppsøker en hypnoterapeut er:

 • Vektreduksjon, søtsug eller røykeslutt
 • Selvtillit/selvbilde
 • Angst
 • Fobier (for eksempel edderkopper, slanger, heis etc)
 • Redsel for å fly, gå til tannlegen, eksamensnerver etc.
 • Søvnløshet
 • Samlivsproblemer
 • Traumatiske opplevelser
 • Smerter (for eksempel ledd og muskler, hodepine, maveproblemer)
 • Stress, sorg, sinne, bitterhet, sjalusi
 • Sexrelaterte problemer
 • Prestasjonsangst
 • Lærevansker og/eller konsentrasjonsvansker

Tips en venn på e-post

Artikkelen ble første gang publisert i august 2008.

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.

NYHETSBREV

Meld deg på Magic.no nyhetsbrev

Bli den første til å motta spennende alternative artikler, konkurranser, knallgode tilbud, og flotte unike produkter.

..dette kan du ikke gå glipp av!