7900 0450
Nysgjerrig på fremtiden?
Magic Circle - Norges
største spåsenter
Få svar fra<br />klarsynte på<br />e-post!

Få svar fra
klarsynte på
e-post!

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

ALVA - dyktig klarsynt samtaleterapeut

Spør om råd på e-post

Spør om råd på e-post

Har du en falsk venn???

Har du en falsk venn???

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

Mannen i ditt liv – ja, hvem er egentlig det?

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

EMBLA - svarer på kjærlighetsspørsmål

Hverdagstips

Har du vondt i magen, stiv nakke eller er du kanskje litt forkjølet? Her er noen gode råd og hverdagstips fra Trine Spillum som alle kan ha god nytte av.

Vondt i magen

Ved oppblåst mage, eller magesmerter er det fint å massere magen med sirkulerende bevegelser. Husk alltid å bevege hendene dine i samme retning som klokka går. Unngå å massere i motsatt retning, da det kan fremkalle kvalme. Dette hjelper fint til spebarn med magesmerter, men da må du stryke mere enn du masserer. Alle kan ha nytte av dette tipset en gang i blandt, da det hjelper mot luftsmerter, forspisning og andre mageproblemer.

Stiv nakke med hodepine

Masser huden mellom tommel og pekefinger. Spesiellt der det har dannet seg små kuler. Ved å massere slik, vil du kunne løse opp spenninger i nakken og dermed øke blodgjennomstrømningen til hjernen. Når hjernen får mere oksygen via den økte blodmengden, vil hodepinen lette. Gjør denne massasjen på begge hender, og kjenn etter kuler og gni på disse. Fint å få noen til å hjelpe deg, da man fort kan bli sliten i fingrene av å gjøre jobben selv. Det vil føles både ømt og vondt når det masseres, men det gjør godt etterpå.

Les også: Tips for en god høst

Mangel på bakkekontakt

Føler du deg vimsete, fjern og mangler konsentrasjon, vil det være hjelp i å finne fram noen røde benklær. Dette kan være sokker, stømpebukse, bukse, undertøy osv. i røde nyanser. Har du et rødt ullteppe, så er det bare å slenge det rundt deg. Rødt er forbundet med det nederste energisenteret i kroppen. Rotchakra er navnet på dette senteret. Dette tipset er også fint for dagdrømmere, og i situasjoner der man trenger å være jordnær og tilstedeværende.

Virus, bakterier og sopp

Hvitløk har som kjent mange fine egenskaper. For å forebygge eller lindre influensa, forkjølelse eller andre bakterie eller virusangrep vil både rå hvitløk eller kapsler hjelpe. Hvitløk har også en virkning mot sopp i for store mengder i kroppen. Anbefaler kvinner som sliter med tilbakevendende underlivssopp å ta jevnlige inntak av hvitløkskapsler. Ta gjerne dobbel dose de første 2-3 ukene, og du vil merke at plagene forsvinner. Senere lønner det seg å ta en kapsel i ny og ned for å forebygge. Dette gir de fleste en varig virkning. Enkelte liker ikke at det lukter hvitløk, men det finnes hvitløkstabletter helt uten lukt. Du kan også spise litt persille etter en dose med hvitløk, da blir lukta nøytralisert.

Klump i magen

Alle kjenner nok til den voksende klumpen i magen ved engstelse, uro og frykt. Denne klumpen dannes i solar plexus, som er følelses-senteret vårt. Vi kan si at "det baller på seg", og det er nettopp det som skjer i magen vår når vi får litt for mange følelsesmessige bekymringer på en gang. Da kan det være vanskelig å kvitte seg med ballasten etter hvert, og det som startet som en liten klump, vokser seg større og større. Alle skjønner her at jeg mener en følelsesklump, og ikke materie. For å rense solar plexus, kan vi gjøre det så enkelt som å vaske hudområdet over der klumpen sitter med rent vann og såpe. Sirklerende bevegelser i samme retning som klokka går. Se for deg at du vasker bort den tunge energien, og at klumpen løser seg opp. Høres sikkert litt rart ut, men det virker!

Indre uro, fobier og angst

Bach blomstermedisin har mange essenser, men den jeg liker å anbefale er Rescue Remedy dråper eller spray. Dette er et produkt som det alltid lønner seg å ha for hånden. Rescue Remedy opptas via munnen og virker i løpet av alt ifra få sekunder til et par minutter. Fint for både barn og voksne, og uten bivirkninger. Skal barnet ditt til tannlegen, og gruer seg, så gi noen dråper like før timen. Hvis du har flyskrekk, er det selvfølgelig lurt å ha produktet tilgjengelig øverst i veska eller i lomma, og ta en dose når uroen holder på å lamme deg totalt. Kan brukes til alle typer frykt, uro og engstelse. Gå selvfølgelig til lege hvis du har steke psykiske plager! Rescue Remedy kjøpes på helsekost.

Hudproblemer og forstuinger

Rescue Remedy finnes også i kremform, og den har god virkning på solbrenthet, insektsstikk, eksem og en del allergiske hudreaksjoner.
Ved forsuinger er den også effektiv. Smør da rikelig på, før du eventuellt legger en støttebandasje. hvis du ønsker å bruke kremen for å lindre indre uro, så smør den på et tynt hudområde, som f.eks. håndledd, bak knærne, i tinningen ol. Ha alltid en slik "førstehjelpskrem" tilgjengelig, og ta på deg spanderbuksa hvis andre trenger en "dasj" av vidunderkremen.

Forkjølelse og pusteproblemer

Når vi blir forkjølet, får bihulebetennelse, halsbetennelse, øreverk, bronkitt o.l., er dette et tegn på at vi har en ubalanse i energisenteret (hals-chakra). Dette senteret er forbundet med blått, og enkelte ganger kan vi ha for lite blått i dette systemet. Da kan vi lettere pådra oss disse plagene. Det mest effektive og enkleste jeg kan anbefale deg å gjøre når du kjenner at ubehaget/symtomene melder seg, er å ta på deg et blått skjerf. Sov gjerne med skjerfet om natta, og da kan det være at du er kurert når du våkner på morgenskvisten. Jo fortere du reagerer når du kjenner at kroppen begynner å bli syk, jo større sjanse er det for at du klarer å forhindre at sykdommen bryter ut. Sleng gjerne på med noen C-vitamintabletter og hvitløkskapsler.

Kvalme

Uansett hvilken kvalme du har, alt fra reisesyke, svangerskapskvalme, fyllesyke, for stort inntak av søtsaker osv. er ingefær et effektivt middel for å kurere ubehaget. Ingefær kan inntas i flere former. Du kan bruke vanlig ingefærkrydder: Ta 1/8 ts ingefærkrydder i litt vann, og drikk dette. Eller du kan kjøpe ingefærkapsler/tabletter på apoteket eller helsekost. Virker etter få minutter. En god og smakrik te som renser kroppen, lindrer halsonde og kurerer kvalme tilberedes slik: 2 ss oppkuttet ingefærrot, 1 ss honning, 1/2 l vann. Litt melk for den som liker det i teen.

Mangel på kjærlighet, sorg og følelse av tap

Bruk naturen flittig, spesiellt når omgivelsene er på det grønneste. Hvis du føler at livet byr på lite kjærlighet, så hjelper det å sette seg ned å hente energi og sjelefred i skogen, i en park eller i en eng for den saks skyld. Finn deg gjerne en stein, rot eller en annen egnet plass som føles som din. Se deg rundt, snus inn luktene, kjenn på mosen, barnålene, gresset, blomstene osv. Grønt er hjertechakraets farge. På vinteren, når det er lite grønt rundt oss, kan du kle deg med f.eks.en grønn genser, tenne grønne lys, omgi den med grønne planter, eller spise grønn mat. Dette for å få påfyll av denne energien til ditt hjertesenter.

Nysgjerrig på hva fremtiden bringer? Spør på e-post

Trine Spillum